אומנם הרבה מסעדות נסגרות, אבל בגזרת הברים קורה בדיוק ההפך: הם נפתחים בכל מקום ומציעים בילוי של בין לבין - לא ממש של מסעדה וגם לא ממש של בר, אלא אווירת קז'ואל עם אוכל טוב. כזה הוא למשל הקרוט, עליו סיפרנו לכם לאחרונה, GIA היפנית, בר היין החדש של עמק חפר Lauren ובר היין החדש של ראשון לציון "הופמן". עכשיו ברצוננו לעדכן על 3 מקומות חדשים נוספים שנפתחו, כולם באזור השרון.
בירקין, רעננה
בירקין ממוקם במתחם מסחרי ליד תחנת דלק, בקצה של פארק רעננה והוא קרוי על שמה של ג'יין בירקין, שחקנית, זמרת ומוזה של התיק היוקרתי בעולם. מאחורי בירקין עומדים המסעדן יניב בובליל ואיש האלכוהול והיין ניסו מוגרבי (223, יקבי רמת הגולן) כשעל התפריט אמון השף אסף זילברשטיין (סבסטיאן וקפה נואר). המקום בנוי משני חללים, אחד מואר יותר ומתאים לארוחת ערב ובשני בר, צמחיה שיורדת מהתקרה ותאורה שמתאימה יותר לבליינים שמחפשים בר. הקהל שמגיע לפה בוגר והפלייליסט עד השעה 22:30 בנוי מלהיטי כל הזמנים ואז מקבל תפנית עדכנית קצת יותר.
מהמטבח הפתוח יוצאות מנות שהפכו בשנה אחרונה לבסט סלרס: סשימי על קרם פלפלים, זוקיני צלוי על קרם כתומים, פטריות יער עם סקורדליה וסלט חסות (38-62 שקלים). יש גם סנדוויץ' סלמון קריספי (68 שקלים), פילה דג על הפלנצ'ה (72 שקלים) ולינגוויני ירוקים (58 שקלים) אם בא לכם אווירה של ארוחת ערב.
אם אתם אוהבים בשר כדאי שתנסו כאן את רוסט השייטל המעולה שלא היה מבייש מסעדת שף, שמוגש עם סלסלה ורדה ולחם קלוי. מדובר בבשר שמטופל היטב ביד מיומנת והמנה גדולה יותר מסתם נשנוש בר (69 שקלים). גם נתח קצבים שמוגש עם קרם כרישה ושעועית ירוקה מצוין ועשוי מבשר מעולה ברמת צלייה מדויקת שבדרך כלל פוגשים במוסדות בשר. אבל השוס כאן היה ללא ספק ההמבורגר, שמגיע ב-2 גרסאות: הקלאסית או מעל רוטב יין מצומצם ובתוספת האש בראון, בכיכובה של קציצה ג'וסית שנארזת בלחמניית ענן אוורירית (68 שקלים). מבחר היינות כאן בדגש על יין ישראלי ובגזרת הקוקטיילים המצטיין הוא בלאדי מרי ים תיכוני חריף וחצוף שמגיע בכוס גרנדיוזית עם קורנישון וצלף נעוצים על קיסם וגם עלה סלרי לפי הגינונים הקלאסיים. בין 19:00-20:00 תקבלו כאן 30% הנחה על כל התפריט - שזה מדהים אם בא לכם ארוחת ערב - אבל אם בא לכם בילוי של בר, כדאי שתגיעו אחרי 22:00.
ויצמן 273, רעננה. ראשון-חמישי, שבת 19:00 – 00:00. כשר
אריאנה, כפר סבא
גם כפר סבא התחדשה בבר וכאן מדובר בבר יין. המקום שייך לשף רן אלקובי ואיש היין עידן עוז שהחליטו להצטרף למהפכת תרבות בילוי היין בישראל. המון בקבוקי יין נפתחים כאן לכוסות וכל היינות בתפריט מסודרים במדריך מפורט לפי המאפיין הבולט של היין ויש בו יינות המוגדרים כצעירים, קריספיים, בעלי גוף קל, פירותיים, עם עץ, קלאסיים, מודרניים, מתיישנים, יינות טרואר וגם טבעיים ומסורתיים. רן אלקובי מצידו השלים לכם את החוויה עם תפריט שמבוסס על טאבון. יש בו מנות שמתאימות מאוד ליד היין כמו ברוסקטת קממבר ותמרים (48 שקלים), סשימי דובדבנים (68 שקלים), סלט לאליק עם שקדים וגבינה גרוזינית (58 שקלים) וגם סלט קיסר כמובן ופיצות, מרגריטה או טרטופו (64-76 שקלים). יש גם גראטן תפוח אדמה (54 שקלים) וטורטליני דלעת (76 שקלים) אם אתם בעניין של מנות צמחוניות.
המקום לא קטן ויש בו 3 אזורי ישיבה שונים ויש אפילו חדר פרטי במקום, אבל הדגש הוא ללא ספק על היין, שמאוחסן במקררים גדולים, כל בקבוק עם מתקן סגירה מיוחד ששומר על איכות היין גם אחרי הפתיחה. בין 17:00-19:00 מציעים במקום 20% הנחה על תפריט האוכל וגם על היין.
עתיר ידע 4, כפר סבא, ראשון-שבת 17:00-00:00. לא כשר
SENSE, נתניה
סנס הוא המקום החדש והמדובר של נתניה. הוא אומנם מוגדר בתור מסעדת לאונג', אבל הוא נראה ומתנהג כמו בר. לנו הוא הכי הזכיר את Poupee התל אביבי, רק עם יותר שואו, יותר עיצוב ויותר אלמנטים שיוצרים את חוויית ה-WOW.
הבר הזה נפתח באזור תעשיה, או אם לדייק, בכתובת מאוד ספציפית שעתידה כנראה להפוך לספוט קולינרי לוהט בעיר: רחוב המלאכה 4, שם ביקרנו לאחרונה גם במסעדת תאילנדית חדשה Chatuchak. את הקו הקולינרי של סנס מוביל השף דוד בן אבו ואת אווירת הוואו יוצר העיצוב המושקע והנוצץ עם גופי תאורה מרהיבים, תמונות ממוסגרות ענקיות בסגנון "עליזה בארץ הפלאות", ספות קטיפה צבעוניות, עמדת דיג'יי מוארת בתאורה סגולה ואלמנטים צבעוניים בתנועה שמוקרנים על גבי הקירות.
התפריט מציע המבורגר פריזאי שעולה 149 שקלים ובו בייקון טלה, איולי חרדל וקוניאק, בצל מקורמל וגראטן ותפוח אדמה האסלבק. יש בתפריט גם קובנה עם מטבלים (36 שקלים), כרוב בג'וספר עם שקדים מולבנים (64 שקלים), טרטר טונה (72 שקלים), טרטר בקר מעל ברוסקטת קסטן שושקה (78 שקלים) וקרפצ'ו דג עם איולי יוזו ובזיליקום תימני (78 שקלים).
יש גם מנות "רציניות" יותר למי שרוצה לאכול כאן ארוחה: סיגר חלקי פנים ואסאדו (64 שקלים), שקדי עגל (135 שקלים), טלה מפורק בטאקו לחוח סטייל (89 שקלים), ספריבס טלה (213 שקלים), צלעות טלה של משק לגזיאל (289 שקלים) ופילה בקר עם פירה "בסגנון רובושון" המוגש עם מח עצם צלוי (235 שקלים).
המלאכה 4 א.ת, נתניה. ראשון-חמישי 19:00-00:00, מוצ"ש-00:00. כשר