העובדה שישראל הפכה לאימפריה קולינרית גם מעבר לים כבר ידועה לכל. שפים ישראלים פותחים בזה אחר זה מסעדות באירופה ובארצות הברית, כשאחד היעדים הפופולריים ביותר בשנתיים האחרונות הוא ניו יורק. שפים כמו אייל שני, מאיר אדוני וניר צוק כבר הספיקו לפתוח כאן מקומות משלהם, ולחבורה השמחה הזאת מצטרף השף ארז קומרובסקי, אחד מהשפים שעיצבו את איך שתרבות האוכל שלנו נראית כיום ומצטיירת בעולם.
קומרובסקי חבר לזוג שותפים, זאב שרון ואסף חרל"פ, שפנו אליו כדי לפתוח מסעדה בעיר כבר לפני שנה וחצי. למרות שעיסוקיו בשנים האחרונות מתמקדים בקייטרינג ולא במסעדות, קומרובסקי החליט ללכת על זה ובשבועות האחרונים הוא ושותפיו פתחו את מינט קיטשן (MINT KITCHEN) ממש בסמיכות ליוניון סקוור.
קומרובסקי אומנם שב לישראל לאחר הפתיחה העמוסה, אך הוא מתכנן לפקוד את המקום כ-4 פעמים בשנה ולהמשיך לפקח על המתרחש בו (ולא, הוא לא מתכנן להגר לניו יורק). בינתיים, הוא מקבל עדכונים שוטפים בדמות צילומים וסרטונים של לקוחות נהנים ועומס גדול של סועדים סקרנים שמגיעים למקום.
איך הייתה לך החוויה של לפתוח שם מסעדה?
"חוויה מהממת ומאוד חזקה. לניו יורק יש אנרגיה מטורפת וחומרי גלם מהממים. היה בזה אתגר מאוד גדול לייצר תפריט שיהיה רלוונטי לניו יורק ועדיין לשמור את הדי אן איי שלי ושלנו כאן בישראל . להביא את זה לתוך עיר כמו ניו יורק זה אגדה וזה כיף ומאתגר. מאתגר גם ללמד אנשים שלא יודעים מה זה פלאפל ומה זה טחינה".
בזמן הקצר בו פעילה המסעדה, היא כבר הספיקה להיכנס לרשימת עשרת המסעדות המדוברות ביותר בניו יורק כרגע. "היה המון לחץ אבל עכשיו נורא כיף וכל יום פשוט נגמר לנו האוכל", מספר קומרובסקי, "עוברים אצלנו כמה מאות אנשים ביום ובינתיים אנחנו פתוחים רק בין השעות אחת עשרה ועד שתיים בצהריים. בעוד שבוע כבר נפתח עד שעות הערב".
האוכל במינט קיטשן מבוסס על המטבח הישראלי ועל חומרי גלם עונתיים, כך שהוא יתחלף כל הזמן. קומרובסקי מגיש כאן מנות כמו סלמון מצופה בפלאפל; קבב שרימפס עם כרישה וסלט מנגו חריף; סלט קיסר עם אבוקדו צלוי וקרוטוני פיתה עם זעתר; סטייק עם תפוחי אדמה, טחינה, עמבה וסלט קצוץ; מרק קניידלך עם צנוברים ועשבי תיבול; מסבחה עם פטריות צלויות ופיתה גלילית; וסלט מתת עם כרוב, תפוחים צלויים, עלי אפונה, שקדים ודבש.
עדיין מתלהבים בעיר מהנושא של האוכל הישראלי?
"האוכל הישראלי נורא חם עכשיו וזה לא סתם. זאת לא אופנה, יש פשוט משהו ממש מרתק בבישול שלנו. זיקקנו את הבישול הים תיכוני בגלל שבעצם פה בארץ יש השפעות מכל אגן היום התיכון גם בגלל המיקום ובגלל כור ההיתוך שאנחנו. זאת הסיבה שבאים אלינו לארץ כל הזמן מארצות הברית ומכל העולם. אני גם חושב שעוד יש לזה המון מקום ויפתחו עוד המון מקומות כמו מינט קיטשן בארצות הברית".