אורגדו

שוק מחנה יהודה מתחדש בביסטרו אופנתי שאפשר לשבת בו לבירה ונשנושים או לארוחה של סטייקים ויין. למקום קוראים אורגדו ובו מגישים בו דגים ובשרים עם הכשר בד"צ. באורגדו 2 מפלסים: בקומה העליונה יש חדר VIP ממנו נגלה נוף פנורמי של האזור הכי שוקק בשוק, כשבקומה הראשונה יש אזור ישיבה מקורה ואזור ישיבה נוסף בחוץ.

מי שמוביל את אורגדו הוא שף קובי קחלון שעבד עם מאיר אדוני בבלו סקיי ולומינה, עם השף שלום קדוש ועם עזרא קדם. קחלון משתמש בשיטות בישול אופנתיות כמו התססה, כבישה וסוויד ואת התפריט הוא הרכיב ממנות ראשונות כמו ביצה עלומה בציפוי פנקו ובוטרגו עם קרם הולנדז (38 שקלים), ביס בורגר (37 שקלים), פריקסה טלה מפורק (82 שקלים) ופורל כבוש בג'ין טוניק (56 שקלים). בעיקריות מצאנו מנה מפוארת של צלעות טלה (225 שקלים), פילה בקר (196 שקלים), חזה עוף בסוויד (98 שקלים) ושניצל פילה בקר ענק (136 שקלים). לצמחונים יש ריזוטו ירוקים (74 שקלים) וניוקי פטריות מוקפצים בקרמל תמרים, סויה אניס ותימין (78 שקלים). בתפריט צהריים תמצאו גם מנות קלילות קצת יותר כמו סלמון ברוטב ויסקי ודבש (128 שקלים), סופריטו (72 שקלים) וסטייק פרגית בטריאקי (78 שקלים).

יפו 110, ירושלים. ראשון-חמישי 11:30-23:00, טלפון: 02-549900. כשר

מסעדת אורגדו (צילום: גיל אבירם, יחסי ציבור)
מסעדת אורגדו | צילום: גיל אבירם, יחסי ציבור

ברברה קפה

אם ביסטרו בשרי פחות מדבר אליכם, נפתח בשוק גם בית קפה חלבי בשם ברברה. התפריט מציע ארוחות בוקר כמו ברבדיקט ירושלמי - שני לחמי בריוש צלויים בשמן זעתר, שמנת חמוצה, ביצה עלומה, רוטב שמנת זעתר ובולגרית מעודנת מעל, סלט עלים (62 שקלים), סלט שער שכם – חסה ערבית, עגבנייה, מלפפון, בצל סגול, אורגנו ופטרוזיליה, קרוטוני בייגלה זעתר עם טחינה הום מייד וביצה קשה (50 שקלים) וגם נשנושים כמו סטייק כרובית חצופה - כרובית אפויה עם גילופי פרמזן על רוטב בר בלאן של קיווי וצ’ילי (45 שקלים). בטאבון שבמקום נאפות פיצות בעלות שמות משעשעים כמו ״אני באה גם בגרסה של עזים״ עם חמאת פסטו, טבעות גבינת עיזים ודבש (55 שקלים) ומנות כמו ״אלוקים ברא את השמיים והארץ והחלה של ברברה״: חלה ממולאת גבינות המוגשת בימי שישי בלבד (45 שקלים).

האגוז 16, ירושלים. ראשון-חמישי 9:00-19:00, שישי 09:00-16:00. כשר

ברברה קפה - מריטוצו (צילום: חנה טייב, יחסי ציבור)
ברברה קפה - מריטוצו | צילום: חנה טייב, יחסי ציבור

ראני

מקום נוסף שנפתח בירושלים, ממוקם לא בשוק, אלא במתחם התחנה. פירוש "ראני" בטריפוליטאית הוא שירה ושמחה וזה גם כינויה של רינת סילבסטר, אחת הבעלים של המקום (את ראני הקימה בשותפות עם אחיה אחיטוב גץ, יצחק בן דודם ובנה איתן).

ומה קורה בראני לאורך היום? בבקרים המקום מתפקד כבית קפה עם מאפים וארוחות בוקר כולל שקשוקה מיוחדת ועלי בריק ממולאים ומטוגנים. בצהרי היום מוגשות מנות פתיחה, סלטים ועיקריות;  ובלילה המקום עובר לתאורת נרות ומגיש תפריט אלכוהול מגוון. 

על התפריט החלבי והכשר חתום השף קובי קטני שמציע בתפריט של ראני מנות כמו קציצות דגים בפרנה (88 שקלים), חריימה ביתי ברוטב אדום עם חלה של שבת (90 שקלים), כדורי כרוב ממולא באורז חמוץ עם מלא ירק על טחינה (63 שקלים) וסלט במיה מטוגנת עם חציל, פלפל, טחינה ואריסה (58 שקלים). בימי שישי בשעות 12:00-16:00 מתקיימת במקום קבלת שבת, עם דיגיי', ומנות ספיישל שמתאימות לאווירה.

בקיצור, מי שמפש חפלה ירושלמית, קפה של בוקר או ארוחת צהריים חלבית עם מנות מיוחדות, יכול מעכשיו למצוא את כל זה לא רק בשוק מחנה יהודה, אלא גם במתחם התחנה.

דוד רמז 4, ירושלים (מתחם התחנה). ראשון-חמישי 9:00-23:00, שישי 9:00-16:00, טלפון: 052-6615738

ראני ירושלים (צילום: נתי חדד, יחסי ציבור)
ראני ירושלים | צילום: נתי חדד, יחסי ציבור

מיט טיים

ובכל זאת, שוק מחנה יהודה תמיד היה מעוז דוכני אוכל רחוב מסקרנים וגם בגזרה הזאת יש חידוש: למקום קוראים מיט טיים ומגישים בו בשרים כמו מעורב ירושמלי ואנטריקוט (82-160 שקלים), אבל השוס של מי טיים הוא כריכי בשר מושחתים: בורקס ממולא במעורב ירושלמי (63 שקלים), כריך מינוט סטייק פילדלפיה בג'בטה בתוספת רוטב פירות יער (58 שקלים) או קרואסון אסאדו מעושן עם איולי כמהין, עלים צעירים, קריספי בצל ושום קונפי (53 שקלים).

הערמונים 2, ירושלים, טלפון: 0522600741. כשר

מיט טיים (צילום: עוז אוחיון, יחסי ציבור)
מיט טיים | צילום: עוז אוחיון, יחסי ציבור

נורדן

אם ב-3 השנים האחרונות נסעתם לרמת הגולן, כנראה שהשם נורדן יישמע לכם מוכר. מדובר בפודטראק פופולרי מאוד שפעל במהלך סופי שבוע והציע למטיילים נקניקיות מיוחדות ושתייה. מי שהפעילו את הפודטראק הם דאשה ואביב שמש מקיבוץ מרום גולן. היום הם פותחים בר נקניקיות חדש במתחם תיירות של הקיבוץ, סמוך לפיצריית לפיצהל'ה ואיך לא, הוא נושא את השם של הפודטראק.

בנורדן החדש מוגש תפריט מורחב והמון בירה טובה. את הנקניקיות הם מייצרים בעצמם, ללא חומרים משמרים ועל פי מתכונים מקוריים שהם פיתחו (אביה של דאשה היה מכין נקניקיות בוטיק ומשם הגיעה האהבה וההיכרות עם התחום). אביב גם מבשל בעצמו בירות (מלאכה שלמד בלואיזיאנה שבארה"ב) ואת הבירה הזו מוזגים כאן מהחבית, כשכל פעם יש בירת מתחלפת. בנוסף לבירות בייצור עצמי, יש גם הרבה בירות בוטיק מיובאות.

ומה יש בתפריט? נקניקיות עוף קלאסיות,  נקניקיית בשר לבן, נקניקייה עם גאודה ונקניקיית בקר חריפה. יש גם נקניקיות מיוחדות "מסביב לעולם" שיכולות להגיע כארוחה: "שיקאגו" עם חרדל, מלח, סלרי ופרג בתוך הלחמנייה, "הוואי" עם אננס, בצל, פלפלים מוחמצים, צ'ילי גרוס וטריאקי, "בואנוס איירס" עם צ'ימיצ'ורי וכרוב כבוש או "קופנהגן" עם רוטב רמולד על בסיס יוגורט ושבבי בצל קריספי (45 שקלים לנקניקיה או 63 לארוחה שכוללת לחמנייה עם נקניקייה, תוספת לבחירה ובירה או שתייה קלה). אפשר גם להוסיף מעל הנקניקייה תוספות כמו מיקס גבינות צ'דר וגאודה, שבבי בצל מטוגן, חמאת עשבים מעושנת, בייקון, סלט ביצים או בשר צלעות מעושן (8-14 שקלים לתוספת).

יש בתפריט גם המבורגר (60 שקלים), בשר אונטריב בעישון של 12 שעות שמוגש בתוך ג'בטה (55 שקלים), כרע עוף מעושנת (63 שקלים), סלט עוף מעושן (58 שקלים), סלט קיסר (45 שקלים) ומגש טעימות עם נקניקיות, עוף מעושן ו-150 גרם בשר צלעות מעושנות (155 שקלים) שמרכז במנה אחת את כל מה שחובה לטעום במקום הנהדר הזה.

מרום גולן. שלישי-חמישי 18:00-24:00, שישי 12:00-16:00, 20-23:00, שבת 12:00-20:00

נורדן (צילום: אורי שמש, יחסי ציבור)
נורדן | צילום: אורי שמש, יחסי ציבור