די נדיר שאנחנו מספרים פה על מסעדות שף שנפתחות ברמת השרון. עוד יותר נדיר שמי שפותחת אחת כזו היא שפית בת 25 בלבד. זה בדיוק המקרה המקסים של גוני בורשטיין, שבגיל כה צעיר יש לה רזומה מרשים של מגורים ולימודים קולינריים בפריז ובאיטליה ועבודה אצל השף מאיר אדוני. בורשטיין החליטה לשוב לישראל חדורת מוטיבציה לפתוח מקום משלה, והיום היא פותחת את מסעדת השף והפטיסרי גוני ברמת השרון.
"החלום שלי היה לפתוח מסעדה שבעצם לוקחת את המסע שלי בשנים האחרונות ושמה אותו במקום אחד", מספרת בורשטיין על המקום, שמשלב בין מסעדה איטלקית קלאסית לפטיסרי צרפתי. "הקינוחים פה מפריז והאוכל מאיטליה והכל כמובן הום מייד".
את רק בת 25. לא חוששת לפתוח עסק כל כך מסוכן כמו מסעדה?
"גם אבא שלי יצא לעצמאות בגיל 23 אז אני ממשיכה אותו, וזה בדם שלי להיות עצמאית. רק ככה אני יכולה למצוא את עצמי בתחום הזה. אני מרגישה שנולדתי לאוכל ולעצמאות. וחוץ מזה אני חייבת את הכל להורים שלי כי הם מחזיקים לי את היד. אמא שלי אתמול הייתה כמעט על גדר המארחת במסעדה בזמן ההרצה, ואבא שלי בא ועוזר ותומך. הם יעשו הכל כדי לראות שאני עומדת על הרגליים והם נותנים לי בוסט כמו שצריך לחיים האלה".
ולמה דווקא ברמת השרון?
"אני מהרצליה, למדתי פה ברמת השרון ורמת השרון מרגישה לי כמו סוג של בית שני. אין פה שפע של מסעדות, אבל רחוב סוקולוב שאנחנו נמצאים בו עכשיו פורח. פתחו פה סניף של סוסו אנד סאנס, ועוד בית קפה ומסעדה ייפתחו כאן בקרוב. יש פה בערך 10 עסקים חדשים שנפתחים עכשיו וברמת השרון מחפשים להחזיר את הפוקוס למקום הזה".
המקום של גוני כולל מסעדת שף איטלקית אינטימית וחלל צמוד המשמש כחנות לממכר הפטיסרי שלה: עוגיות מתוקות ומלוחות, קינוחי ויטרינה כמיטב המסורת הצרפתית, עוגות בחושות, ממרחים וריבות. בין היתר תמצאו בחנות אופציות כמו עוגת לימון ושמן זית או בננה, פקאן ומייפל; בראוניז; עוגיות פקאן; עוגיות שוקולד צ'יפס וקפה; עוגיות צ'דר ועוגיות חמאה; קונפיטורת עגבניות שרי וצ'ילי; שום קונפי; וריבת תות לפי מתכון של סבתא.
כרגע נמצאת מסעדת גוני בהרצה וייתכן מאוד שהתפריט שלה עוד יעבור שינויים. בינתיים תוכלו למצוא כאן מנות כמו קרפצ'יו בקר פרמזן מיושן 30 חודשים, ארוגולה, קוויאר בלסמי ממודנה ושמן זית (65 שקלים); רביולו ממולא בקרם ריקוטה, כמהין, פטריות וחלמון חי ברוטב חמאת מרווה (61 שקלים); כדורי קרם פולנטה עם פטריות מוקפצות ורוטב ארביאטה (47 שקלים); סלט סלק עם ארוגולה, גבינת גורגונזולה, ויניגרט לימון דבש ואגוזי מלך (51 שקלים); ריזוטו על בסיס ציר בקר ויין לבן, פטריות שמפיניון ופורצ'יני ופרמזן (45 שקלים); ולזניה בולונז עם דפי פסטה בעבודת יד, בשמל, בזיליקום, מוצרלה ופרמזן (79 שקלים).
בהתאם לקו האיטלקי ולחיבה הישראלית לפחמימות, אגף הפסטות והפיצות בגוני יהיה רחב במיוחד. בין היתר תמצאו פה פסטה פטוצ'יני טרייה עם כתף בקר בבישול ארוך (71 שקלים), פסטה בולונז (69 שקלים), פטוצ'יני אלי אוליו (57 שקלים), פיצה עם ארטישוק וקשקבל (67 שקלים) ופיצה עם בוראטה (67 שקלים).
הקינוחים במסעדה לוקחים גם הם כיוון איטלקי, עם אפשרויות כמו טירמיסו עם קרם מסקרפונה, ליקר קפה וקקאו (48 שקלים), פטוצ'יני שוקולד ברוטב וניל עם דובדבני אמרנה (55 שקלים) וקרם ברולה בסגנון איטלקי עם פירורי לחם ופלח לימון (45 שקלים).
כרגע נמצא המקום בהרצה ופעיל בשעות הערב בלבד. בהמשך ישתנו שעות הפעילות כך שבימי השבוע, משני עד רביעי, יהיו המסעדה והחנות במקום פתוחות מ-12:30 בצהריים ועד השעה עשר בלילה. בימים חמישי ושישי בשעה עשר וחצי בלילה יהפוך המטבח לבר צ'יקטי - טאפאס איטלקיים ויוגשו בו 10 מנות מהתפריט בגרסה מצומצמת יותר, וכן מבחר פיצות לצד יינות איטלקיים וקוקטיילים. בסופי השבוע, בימים שישי ושבת, ייפתח המקום כבר בשעות הבוקר המוקדמות ויגיש מלבד ארוחות צהריים וערב גם ארוחות בוקר (בימי ראשון המקום יהיה סגור).
גוני. סוקולוב 79, רמת השרון. 03-5471392. לא כשר