מסעדת לונל נפתחת מחדש, תל אביב
אחרי שהשף, ינון אלעל, חזר משירות מילואים ארוך בעזה - המסעדה הפלורנטינית שנפתחה רק באוגוסט נפתחת שוב, בקונספט של all day בראסרי. תמצאו שם תפריט ערב שמחבר בין המטבח הצרפתי ללבנט, וגם את ארוחת הבוקר של מסעדת Mena שהייתה בבעלות אלעל ושותפו עמרי קאופטייל ונסגרה לא מזמן.
תפריט הבוקר כולל סלסילת מאפים ובריוש ושפע מאזטים, ואז מנות כמו טוסט כמהין עם סלט ירוק וגבינת שמנת (62 שקלים), פנקייק מלוח עם בייקון טלה, חמאת וויסקי, פרמזן, פלפל שאטה וביצת עין (79) וכריך בריוש עם מקושקשת רכה עם איולי קיסר, אספרגוס ופרמזן (64). בין המנות בתפריט הערב: טארטלט של טרטר דג, יוגורט סחוג, בצל ופיסטוק (42); טורטליני בצל וגבינת עיזים עם חמאת יין אדום, אפונת גינה וקציפת פרמזן (82); וסמאש בורגר בלחמניית בריוש עם גבינת צ'דר, בצל מקורמל, חמוצים ואיולי וויסקי (מוגש עם צ'יפס ב-88 שקלים). לצד תפריטי הערב והבוקר לונל מציעה גם תפריט עסקיות לשעות הצהריים.
לונל. אברבנאל 72, פלורנטין, תל אביב. 077-9800339
יריד איכרים למען עסקים נפגעי המלחמה, רמת גן
ממש היום, חמישי (25.1), מתקיים במרכז האקדמי למשפט ולעסקים ברמת גן יריד למען עסקים קטנים נפגעי המלחמה. ביריד יתארחו דוכנים של בעלי עסקים מפונים מהחזית הצפונית והדרומית ואנשי מילואים, ובהם גם סטודנטים מהמרכז, שהעסק שלהם נפגע כתוצאה מהלחימה המתמשכת. בין העסקים שישתתפו: יין אורן - לזכרו של אורן שמחה נח ז"ל, לוחם בחטיבת גולני שנפל באסון הנגמ"ש בעזה בצוק איתן; המטבח של סופיה - אוכל דרוזי ביתי מחורפיש, שפעילותו הוקפאה מאז גיוס בעלה של סופיה למילואים; נוי קוקיז - עוגות ועוגיות בעבודת יד של נוי, תושבת הצפון, שעסקה מאז תחילת המלחמה בעיקר בהכנת ארוחות חמות לחיילים; גרופר - משקאות ממוצרים טבעיים, אורגניים ללא תוספת סוכר, מותג שבעליו מפונים מיישובי הצפון; אפיק חדש שיווק וייזום - גבינות בוטיק ממושב שדה צבי בדרום; והבן של אלמוז - שמן זית כתית מהמושבה מגדל. היריד יתקיים בין 12:00 ל-18:00.
המרכז האקדמי למשפט ולעסקים. בן גוריון 26, רמת גן
מנות חדשות במסעדת פטרה, אשדוד
המסעדה, ששמה דגש על אוכל גאורגי אבל לא רק, עברה שיפוץ משמעותי לפני פרוץ המלחמה, וכיום יכולה לארח 350 סועדים בו זמנית. בין המנות שהושקו לכבוד השנה החדשה: ראשונות כמו סביצ'ה דג עם פירות העונה (65 שקלים) וחומוס אסאדו (48); עיקריות כמו ריזוטו אנטרקוט (88), חינקלי פטריות (56 ל-4 יחידות) ושיפוד כבד אווז (198 ל-200 גרם); בין האחרונות: בליני קרם פטיסייר (52) ובליני פטיסייר בטעם קפה (52).
פטרה. רחוב מפקורה 1, אשדוד. 08-8651610
מתחם האוכל ב"מול החוף וילג'" הופך כשר, חדרה
אחרי שרשת המסעדות האיטלקיות פאט ויני קיבלה תעודת כשרות, כל בתי האוכל במתחם מול החוף וילג' של חברת אמירי זיכרון יעקב הם כעת כשרים. המתחם כולל 25 דוכני אוכל, רשתות מזון ומסעדות.
מול החוף וילג'. שכטמן 10, חדרה
פסטיבל "מדורות" בכפר הנוקדים יוצא לדרך
בשישי ושבת הקרובים, 26-27.1, יתקיים סוף שבוע קולינרי של אוכל, טבע וריקודים במדבר מטעם "הסועד הנודד". מאחורי הפרויקט עומדים השפים יוחאי נבו ותומר סלנה, שסיימו בימים אלה שירות מילואים במגלן והחליטו לקיים את פסטיבל מדורות במתכונת מיוחדת בכפר הנוקדים, הנמצא בסמוך לעיר ערד והוגדר על ידי פיקוד העורף כאזור ירוק ובטוח. בתוכנית: אירועי גורמה בטבע, אלכוהול, ריקודים ואוכל משובח בבישול מיוחד (וגם מופע קרקס וג'אגלינג אש ומגוון פעילויות לכל המשפחה).
באי הפסטיבל ייהנו בין השאר מהמנות הבאות: תבשילי מדורה (פריקה סגול, ירקות מדורה, אטריות שעועית במנגולד); מרקים על המדורה (מרק עדשים ועגבניות שרופות, מרק חומוסים ומרק ירוק); מחמר – עופות סגולים על בצק טרי עם בצל וסומאק; סינייה – קציצות כבש עם משוואיה וטחינה חמה; וקבב או פרגית במנגל (עם עגבניות מדורה, בצל שרוף, ממרח לימון כבוש, חריף ושום, בתוך פיתה טרייה).
מסעדת סילו מארחת יקבים, חולון
המסעדה חונכת סדרת אירוח יקבים, בדגש על יקבים שספגו פגיעה בעקבות המלחמה. בימי חמישי אחת לשבועיים יגיע למסעדה סומליה של יקב ישראלי שיעבור בין השולחנות, יסביר, ייעץ ויתאים לאורחים יין מההיצע של היקב. במשך אותו השבוע היינות של אותו היקב יהיו זמינים במסעדה. הבאים להתארח הם רקאנטי (1.2), הרי גליל (15.2), ברקן (29.2) ויקבים נוספים.
סילו. פארק שמעון פרס, שדרות ירושלים 210, חולון. 03-5733315
קאב קם חוגגת 7, תל אביב
בשבת 27.1 מ-17:00 תחגוג קאב קם מבית בית תאילנדי שבע שנות פעילות עם תפריט של מנות וקוקטיילים חגיגיים ואהובים. האחראים על האירוח והבר יהיו מי שעבדו בקאב קם מימיה ראשונים – עובדי עבר שיגיעו לעשות כבוד, לארח ולהשקות את האורחים. בין המנות בתפריט: פלה טוט צ'וצ'י - דגי ים קטנים מקומיים, מטוגנים פרפר ועטופים ברוטב קארי אדום וחלב קוקוס, עלי כפיר ליים ופלפל חריף (88 שקלים); הוי פאד קפאו - 300 גרם מולים טריים בלהבות עם בזיל תאי, למון גראס, בצל ופלפל חריף (90); ופלה דנג הו באי טונג - פורל מקומי עטוף בעלה בננה צלוי ומעושן קלות על הגריל לצד "נאם צ'ים טאלה", אספרגוס וברוקולי (86).
קאב קם. לינקולן 11, תל אביב. 03-6889960