מלון The George התל אביבי (שמגדיר את עצמו כמתחם אירוח ולא רק מלון) משיק בימים אלו את מסעדת הדגל שלו, פרדס, שמוביל שף ברק אהרוני. פרדס מצטרפת ל-2 מסעדות חברים שפועלות במקום שגם אותן אהרוני מוביל, ואל בית הקפה של משק עפאים.

שף ברק אהרוני הוא אחד השפים המוערכים והמוכשרים בישראל, שלמרות שהתחיל את דרכו בעולם האוכל המקצועי בגיל 27 "המאוחר", צבר במהירות רקורד מרשים כסו-שף במסעדת רפאל המיתולוגית, מנהל המטבח בטוטו, שף במסעדת טאפאס בנמל והקמת מסעדת השף בהובלתו במלון דה נורמן (שנבחרה ב-2019 כמסעדה הכי טובה בישראל במדריך גו מיו). את האוכל בפרדס אהרוני מגדיר כמטבח ישראלי חדש ומתפתח שנותן במה לתוצרת מקומית שנשען על מנות מסורתיות בפרשנות אישית, כשבלבו גריל פחמים גדול. 

מסעדת פרדס (צילום: עמית גירון, יחסי ציבור)
מסעדת פרדס | צילום: עמית גירון, יחסי ציבור

שף ברק אהרוני במסעדת פרדס (צילום: נעם פריסמן, יחסי ציבור)
שף ברק אהרוני במסעדת פרדס | צילום: נעם פריסמן, יחסי ציבור

המסעדה רחבת הידיים, שמעוצבת בידי המעצב לזארו רוזה ויולן הספרדי ושזורות בה עבודות אומנות ישראליות כוללת כמאה מקומות ישיבה, כולל חדר פרטי ובהמשך צפוי להיפתח גם חלל ישיבה חיצוני בצמוד לגן הצמוד. 

נכון לעכשיו תפריט המסעדה רחב מאוד וכולל לא פחות מ-7 קטגוריות. ב"קטנה על יד הלחם" קיימות אופציות פחות מחייבות כגון חצילים באש, מוחמארה, סלט לימה וטלה או קרם דלעת צלויה (טווח מחירים 19-28 שקלים), אותן ממשיכות סקציות ה"נאים" ו"ירקות גינה אורגניים" עם אופציות כמו טרטר דג ים עם אפרסק, פקוס ושמן לואיזה; קרפצ'ו בקר עם גבינת צמאון ממשק עפאים, חזרת ובלסמי חרובים; או גספצ'ו עגבניות ואפרסק עם חומץ ופריחת זעתר (טווח מחירים 59-85 שקלים).

מנגולד ממולא באורז עשבים וצימוק שחור (צילום: נעם פריסמן, יחסי ציבור)
מנגולד ממולא באורז עשבים וצימוק שחור | צילום: נעם פריסמן, יחסי ציבור

מטבח ישראלי חדש ומתפתח (צילום: עמית גירון, יחסי ציבור)
מטבח ישראלי חדש ומתפתח | צילום: עמית גירון, יחסי ציבור

משם התפריט עובר לקטגוריית "שמן עמוק" שטומנת סיגר חלקי פנים (הומאז' לימיו של אהרוני במסעדת רפאל?), צלחת מטוגנים וקובה אורז במילוי טלה, נענע, צנוברים והל ברוטב יוגורט לימוני (טווח מחירים 72-77 שקלים), מתקדם לחלקת "מים רותחים" עם פטוצ'יני לוקוס חריף; נודי בחמאת זעפרן; וגרגלני זוקיני וגבינת צאן (טווח מחירים 85-125 שקלים), ועובר ל"תנור אבן" ו"גריל" עם מנות כמו מנגולד ממולא באורז עשבים שנאפה בחמאה מזוקקת; צלעות טלה ומג'דרה כוסמת ולצד יוגורט וסלט עגבניות; כתף טלה עם חסה צלויה ושאלוטים ועוד (טווח מחירים 72-225 שקלים). 

כשרוב הפתיחות החדשות בזירה קולינרית הן בתי אוכל יותר קז'ואלים, פרדס ללא ספק יוצאת דופן ופתיחתה מלווה בהרבה ציפיות לאור ההשקעה העצומה בהקמתה. עכשיו רק נותר לתת להמתין בסבלנות ולתת לאוכל לדבר. 

פרדס. ישראל טל 5, תל אביב יפו (דה ג'ורג'). טלפון: 077-5705919. שעות פעילות: שני-שישי 18:30-22:30. לא כשר