פעמיים כי טוב: מסעדת השף היפנית TYO בנווה צדק תהפוך החל מהשבוע הבא לגסטרו פאב יפני, או "איזקיה" - מקום לא פורמלי שאליו מגיעים לשתות אחרי יום עבודה. המאסטר סושי היפני יאמה סאן (Yama-San) והצוות במקום עמלו בחודשים האחרונים על שינויים במתכונת היפנית שעמה המסעדה מזוהה לאורך 9 שנות פעילותה. וברוח השינוי: IZAKAYA NIGHTS. מדי יום שלישי (החל מ-9.5 משעה 18:00), תהפוך המסעדה לאיזקיה יפנית מסורתית, עם תפריט של מנות קטנות שיוגשו לצד תפריט סאקה.
היפנים מגיעים לאיזקיה מיד אחרי העבודה, שותים סאקה או שיכר שזיפים על הבר או בעמידה, וחולקים - בצורה שאינה אופיינית ליפנים - מנות קטנות של אוכל שמתאים לצד השתייה, בקצב איטי ובאווירה משוחררת. מסעדת TYO היא מסעדה יפנית מודרנית עם קהל לקוחות נאמן ששוכנת במבנה יפהפה לשימור בשכונת נוה צדק התל אביבית. כבר תשע שנים ששף יאמה סאן (Yama-San) מגיש ב-TYO מנות סושי מחומרי גלם איכותיים לצד מגוון מנות יפניות נוספות ששואפות להפוך את החוויה במקום לביקור קולינרי ביפן - עם טוויסט מודרני לניו יורק.
רפורמה קולינרית: ימי שלישי ב-TYO
כאמור, משבוע הבא תהפוך TYO בימי שלישי בערב לאיזקיה יפנית שמציעה תפריט גדול של מנות קטנות – במחיר נמוך משמעותית מזה של התפריט הקבוע במקום. שף סאן שגדל ביפן בנה תפריט מגוון, המציע מנות קטנות כמו אגאדשי טופו (31 שקלים), מרק מיסו (31 שקלים), טונה פואה-גרה (44 שקלים) או סביצ'ה של דג הימאצ'י יפני (50 שקלים).
משם התפריט טס לגרסאות מוקטנות של טאטאקי וסאקמושי, כשהאחרונה היא מהמנות המיוחדות שיש ל-TYO להציע. חומרי הגלם שבה מתאדים להם בסאקה, וזו הזדמנות לטעום את כל הוורסיות; שרימפס, סלמון - ובעיקר לוקוס (22 שקלים). עוד בתפריט מנות היקיטורי מהגריל היפני, כמו המומלצת "נאגי מאקי"; אספרגוס עטוף באנטרקוט וטריאקי (47 שקלים), או שיפוד שרימפס (44 שקלים). ולצד מנות טמפורה וגיוזות נמצאת גם גולת הכותרת: תפריט סושי שבו יותר מ-30 סוגים, החל מחצאי רולים (30-48 שקלים), הקזושי מרובעים (32 שקלים), טאמאקי - הלוא הם הסושי קונוס (44-54 שקלים), ועד לסשימי וניגירי (27-68 שקלים). ולקינוח - מוצ'י, ממתק יפני מבצק אורז בעבודת יד שמוכרחים לנסות.
ומה שותים?
כל הזה יגיע לצד תפריט משקאות אלכוהוליים יפני מפתה. זאת הזדמנות מצוינת לטעום סוגים שונים של סאקה כמו יוזו עוקצני, למשל, או סאקה הקצורו סאיורי ניגורי - סאקה אורז משובח, פטריית קוג'י וטעמים פרחוניים וכן סאקה נוג'ון ג'ונמאי, שילווה מושלם את הסושי.
"כאחד שגדל ביפן", מספר שף המסעדה סאן, "לבלות באיזקיה זה משהו שאני מכיר מהתקופה שהייתי יותר צעיר. היינו מסיימים יום עבודה אחר הצהריים והולכים לאזור של האיזקיות, יושבים לשתות ולאכול לכמה שעות ומשם כל אחד ממשיך הביתה לארוחת ערב, למשפחה שלו. בישראל יש איזקיות, זה המסעדות על האש שהכרתי כשעליתי לארץ, ראיתי המון צלחות על השולחן, אפשר לאכול מה שרוצים. עבדנו כמה חודשים על הקונספט של ב-TYO, כשהרעיון של הערב הוא פשוט לבוא ולאכול המון מנות קטנות ולשתות מבחר של סאקה ליד. דרך הערב הזה אני רוצה שקהל חדש יבוא להכיר את המסעדה וגם לעשות משהו שונה קצת לקהל הקבוע".
TYO. שבזי 58, תל אביב. טלפון: 07-37588728. לא כשר