נתחיל בסוף. אמש טעמנו לראשונה את הפיצה החדשה של עומר מילר בשדרות רוטשילד והיא הייתה לנו טעימה נורא. הבצק היה מהז'אנר הדקיק והפריך במיוחד, ונתן המון מקום למערום התוספות האינסופי (אבל בטוב טעם) שעליו, ואילו השוליים היו מהסוג התפוח שמעניק ביס בשרני. וכעת, לפרטים.
השבוע פתחו השף עומר מילר ושותפו המסעדן ואיש חיי הלילה דוד טור (בינתיים להרצה) פיצרייה חדשה וגדולה במיוחד, במקום שבו פעלה מסעדת שיפודי אירופה. במקום, שנכון לעכשיו נקרא "סבא" (השם עוד עשוי להשתנות, על אף שכבר קועקע על זרועו של מילר), לא יוגשו סלייסים אלא רק מגשי פיצה אישיים ומסוגננים, שאותם יהיה אפשר לאכול באופן משוחרר במרפסת הגדולה של המקום שצופה לשדרה היפה, וגם שפע של אלכוהול, כולל בקבוקי יין ובירה שתימזג מהחבית במחירים נוחים.
הרעיון העומד מאחורי סבא הוא של פיצה באווירת מסיבה ובילוי בלתי רשמית. בהתאם לזה, כרגע אין כאן שולחנות או כיסאות, אז אם הצלחתם לתפוס את המקום פתוח ככל הנראה תיאלצו לאכול את הפיצה שלכם בעמידה (לפחות עד הפתיחה הרשמית) - קצת כמו הסניף הראשון של רשת ההמבורגר של טור ומילר סוסו אנד סאנס, שנמצאת ממש בסמוך, ומצליחה לגרור אליה מאות אנשים מדי ערב מבלי להציע ולו שולחן אחד לרפואה.
כרגע פתוחה הפיצרייה החדשה בימים אקראיים בשעות הערב, ועדיין אינה פועלת במתכונת מסודרת (זאת הסיבה שיש לכם סיכוי להרוויח פיצה חינם אם אתם נמצאים באזור והמקום במקרה פתוח). בעוד כשבוע תיפתח הפיצרייה באופן רשמי ותפעל מדי ערב באופן סדיר, ובהמשך תפעל כבר משעות הצהריים. בימי שישי ושבת תהיה סבא פתוחה משעות הצהריים ועד הלילה.
אז איך זה הולך? הבצק כאן פותח במיוחד למקום על ידי הפיציולו רענן נוסל והשף מילר (כל בצק נפתח עם ההזמנה והוא תוכנן כך שיידע לשאת היטב את התוספות) והוא מגיע בגודל אחיד וקבוע. כך שדבר ראשון שעליכם לעשות הוא לבחור רוטב מבין חמש-שש אפשרויות שונות, ואז בוחרים תוספות. כמו שאפשר לצפות מעומר מילר, מדובר באינספור אפשרויות, ואם לדייק: במספר שבין 82 ל-100 תוספות אופציונליות, המוצבות בוויטרינה לבחירתכם. בין התוספות תמצאו עגבניות מיובשות, פלפל חריף, פסטו, טפנד זיתים, סרדינים, אנשובי, זיתים ירוקים או שחורים, ביצים, תפוחי אדמה, שמן כמהין, שמן בלסמי, סלק, ארוגולה, וגם ממרח שוקולד פשוט.
לדעתנו מבחר התוספות האימתני במקום הופך את הפיצה של מילר לחוויה ייחודית ומהנה במיוחד - ומה שמפתיע הוא שלא משנה כמה תוספות תבחרו (בגבול הטעם הטוב, שמאפשר לבצק לשאת בנטל), איכשהו הכל יעבוד יחד ויהפוך לביס מושחת וכיפי. אנחנו, למשל, אכלנו פיצה עם כמות תוספות שלא הצלחנו אפילו לספור, ונהנינו בטירוף. גדול עליכם לבחור לבד? יש גם כ-15 פיצות שמורכבות על ידי מילר ומוגדרות פיצות השף, שהן אומנם מובנות אך מעניינות בהרבה מהפיצות הסטנדרטיות שאנחנו מכירים.
המחיר למגש פיצה אישי יתחיל ב-40 שקלים (לפיצה עם רוטב ותוספת), ויחושב לפי התוספות, שכל אחת מהן מתומחרת בנפרד. בנוסף, כשהמקום ייפתח רשמית יוצבו במרפסת הפונה לשדרה שולחנות רבים עם כ-90 מקומות ישיבה, להשלמת החוויה. בנוסף יהיו כמה מקומות ישיבה בחלל הפנימי וכן חדר פרטי שבו ניתן יהיה לערוך אירועים.
פיצריית סבא החדשה היא תוספת לאימפריית אוכל הרחוב הגדלה במהירות של טור ומילר. השניים הם הבעלים של ארבעת סניפי סוסו אנד סאנס (אבו סוסו החדש ביפו, סוסו אנד סאנס רוטשילד, סוסו אנד סאנס בקניון גינדי וסוסו אנד סאנס בפינת הרחובות דיזנגוף בן גוריון), ומתכננים פתיחה קרובה של סניפים נוספים הן בתל אביב והן בערים הסובבות אותה. אין לנו ספק שאם פיצה סבא ברוטשילד תצליח לשמור על הרמה ותהפוך ללהיט - אנחנו נראה ממנה עוד ועוד בעתיד הקרוב.
פיצריית סבא. שדרות רוטשילד 9, תל אביב. כרגע פתוח בשעות הערב בלבד. לא כשר