דמיינו את החלק הכי כיפי בארטיק גומיגם שמתפוצץ לכם בפה. מעולה, אז עכשיו דמיינו עוד ועוד ביסים כאלה. הטרנד הוויראלי של דובוני גומי מוקפאים השתלט לנו על הפיד וזה היה נראה כל כך קל ופשוט שהיינו חייבים לנסות את החוויה. אלא שאז גילינו, כמו גם בפעמים קודמות שניסינו להכין מאכל טרנדי מטיקטוק, שלא כל מתכון המוצג בפלטפורמה באמת מניב את התוצאות המהירות והקלות.

View this post on Instagram

A post shared by Kat Chao (@katchaomeow)


לפעמים, כדי להצליח להגיע לתוצאה היפה שרואים בסרטון צריך לא לוותר, ולהמשיך לנסות שוב ושוב. הסיבה לכך שנדרשים דיוקים וניסיונות נוספים כדי לצלוח את אתגרי הטיקטוק היא שמשפיעני טיקטוק לא טורחים להסביר בצורה מפורטת מספיק את כל שלבי התהליך. סיבה נוספת היא שלרוב לכל טרנד טיקטוק יש מספר גרסאות שונות וכל סרטון מראה את התהליך קצת שונה (ולא תמיד את התהליך כולו).

@anna.antonje Frozen gummy bears @Kat Chao ♬ Was It Real - Ben Rodrigues

תהליך ההכנה

אז נחזור לדובונים הקפואים. הרעיון פשוט: צריך להשרות את הדובונים במשקה מוגז 24 שעות ואז להקפיא אותם. ראיתי שעושים את זה עם סודה או עם ספרייט. הלכתי על ספרייט. הטבעתי את הדובונים בתוך הספרייט (שלא יחסר להם נוזל ספיגה) והשארתי על השיש למשך יממה. כעבור יממה גילינו שהדובונים נמסו לתוך הספרייט והפכו לעיסה דביקה וסמיכה. למרות שהתוצאה לא נראתה טוב כמו בסרטונים, כי הדובונים איבדו את צורתם והתכווצו, בכל זאת העברנו אותם למקפיא ואחרי כמה שעות של הקפאה הם סיפקו ביס מדליק קריר ומתוק בצורה עדינה. החלטתי לא לתת לטרנד לנצח אותי ולעשות ניסיון נוסף.

תוצאות הניסוי הראשון (צילום: לין לוי, mako אוכל)
תוצאות הניסוי הראשון אחרי 24 שעות בתוך ספרייט מחוץ למקרר | צילום: לין לוי, mako אוכל
תוצאות הניסוי הראשון אחרי הקפאה (צילום: לין לוי, mako אוכל)
תוצאות הניסוי הראשון אחרי הקפאה | צילום: לין לוי, mako אוכל

בניסיון השני השתמשתי בספרייט זירו, שמתי כמות קטנה יותר ממנו, רק עד שהנוזל כיסה את הדובונים בקופסה. את הקופסה הכנסתי הפעם למקרר ולא השארתי על השיש. אחרי 24 שעות מצאתי דובונים שמנמנים שספגו את הספרייט, התפנחו והגדילו את עצמם בסנטימטר. הפעם, לפני הכניסה למקפיא סידרתי אותם על נייר סופג ולא ישירות בצלחת, וזה עבד!

דובוני גומי בגודל המקורי לפני התבילה בספרייט (צילום: לין לוי, mako אוכל)
דובוני גומי בגודל המקורי | צילום: לין לוי, mako אוכל
בפעם השניה הם אכן גדלו - בסנטימטר שלם! (צילום: לין לוי, mako אוכל)
בפעם השניה הם גדלו בסנטימטר | צילום: לין לוי, mako אוכל

הדובונים קפאו והפכו למה שרואים בסרטונים בטיקטוק. בזכות זה שהם התנפחו, הם הפכו לנגיסים יותר. הפריכות הצוננת עושה חשק לעוד ועוד וגם אני, שלא נמנית עם אכלני דובוני גומי, נשביתי בקסם הטרנד. אז נכון שהקיץ נגמר, אבל עדיין מדובר בחטיף קריר ומרענן עם ביס פציח וחלק פנימי קצת יותר רך, וזה גם פחות מתוק ולא נדבק לשיניים כמו הדובונים הלא קפואים.

כך נראית ההצלחה (צילום: לין לוי, mako אוכל)
דובוני גומי קפואים - ההצלחה! | צילום: לין לוי, mako אוכל

אחרי ההצלחה המסחררת גיליתי שיש גרסאות נוספות לטרנד בהן משרים את הדובונים במשקאות אנרגיה ואפילו במשקאות אלכוהוליים. המלצה חמה לסיום: תיהנו מהם כעבור 3 שעות במקפיא ואל תנסו לשמור אותם לאחר כך, כי כעבור יום במקפיא הם מאבדים את הפריכות ולא יוצרים את אותו  אפקט.