גם אם אתם לא מגדירים את עצמכם כפודיז, על מסעדת נומה (noma) בוודאי שמעתם. את המסעדה, שהוכרזה אינספור פעמים בשנים האחרונות כאחת הטובות והמקוריות בעולם (וכמה פעמים גם קיבלה את התואר הרשמי של הטובה מכולם), מוביל השף רנה רדזפי, והיא פועלת בקופנהגן שבדנמרק.

אבל מה לאחת המסעדות המובילות והמתקדמות בעולם ולשווארמה? או, בדיוק בשביל זה התכנסנו. כחלק מתפריט טעימות הקיץ של המסעדה, החליטו בנומה להתייחס למנה המזרח תיכונית הפופולרית (אולי הפופולרית מכולן) בדרך מרתקת במיוחד שהצליחה להטריף את דעתנו.  

Celeriac and truffle shawarma - our vegetarian main course. Sooo many hours of prep work on this: slicing, marinating, slowly cooking until sweet, golden and caramelized

A post shared by Rene Redzepi (@reneredzepinoma) on

השווארמה של נומה אולי נראית כמו שיפוד שווארמה לכל דבר, אבל היא לחלוטין נטולת בשר. למעשה, מדובר במלאכת מחשבת מדוקדקת שלוקחת שעות ארוכות להרכיב ולצלות, והיא מורכבת משורש סלרי ופטריות כמהין. אחרי שצולים אותו לשלמות, חותכים את השיפוד הייחודי וכנראה היקר בעולם למנות אישיות ומגישים בתור המנה העיקרית הצמחונית בארוחת הטעימות של המסעדה כשהוא זהוב ומקורמל היטב.

גם לדעתנו שורש סלרי הוא חומר גלם יוצא מגדר הרגיל וטעים במיוחד, שחבל מאוד שלא משתמשים בו יותר אצלנו בישראל. אם גם אתם, כמונו, מסתקרנים ומתים לטעום מהשווארמה החדשה הזאת (שכבר מוגדרת כאחת ממנות הקיץ האטרקטיביות והמדוברות ביותר על ידי אתרי האוכל מסביב לעולם), תתבאסו לשמוע שהזמנת שולחן לנומה אינה תהליך פשוט במיוחד, וגם אם הצלחתם, דעו כי מחיר ארוחת טעימות בנומה נע סביב 400 דולרים לסועד. לא מעט הקרבה בעבור טעימה משווארמה. אנחנו בינתיים נסתפק בריור על התמונות. 

_OBJ