אורח חיים טבעוני הוא כבר מזמן לא משהו שמשול לסגפנות בגזרה הקולינרית. חדשות לבקרים נפתחים ברחבי הארץ עסקים טבעוניים מעוררי סקרנות ותיאבון כמו קונדיטוריית סידס הטבעונית שנפתחה לפני כחודשיים או הפיצרייה הטבעונית החתול הירוק שנפתחה לא מזמן ברחוב לבונטין בתל אביב.
כעת, מצטרפים לסצנה הטבעונית בארץ עוד כמה מוקדים מעניינים במיוחד. החל בתפריט טבעוני יוקרתי חדש שמוגש במסעדת טאיזו של השף יובל בן נריה, דרך בר מסעדה אורגני חדש בשם אורגניק פטיש וכלה בסטארט אפ של סושי טבעוני מאת המומחה לאוכל יפני בועז צאירי שעתיד להיפתח בזמן הקרוב בתל אביב.
בואו לנשנש גם בפייסבוק שלנו
"זה אולי נשמע מוזר, אבל ביפן, ארבעים מתוך חמישים סוגי סושי חדשים שהופיעו בשנים האחרונות הם טבעוניים", מסביר צאירי, "זה קורה כי העולם הגיע למחסור בדגה ורוויה מסוימת". צאירי, אחד מחלוצי עולם האוכל היפני בארץ, הפעיל במשך שנים ארוכות את מסעדת סאקורה הירושלמית הנחשבת והגיש בה סושי משובח. כעת, הוא פונה למיזם חדש של פתיחת הסושי הטבעוני הראשון בישראל, יחד עם מיקי סלע (קפה שיין) ויורם פיינגולד (פרש קיטשן).
"יש לי כידוע הרבה מאוד ניסיון בעולם הסושי. מלבד זאת בשנים האחרונות אני מלמד בבית הספר לבישול הדסה בישול בריא ואני מייצר לבד סוגים שונים של טופו ואטריות לכן אני מבין בזה הרבה", הוא מספר, "החלטתי להיכנס לתחום הסושי הטבעוני כי יש לי בת אחת צמחונית והשנייה טבעונית וזה בהחלט מספיק", הוא צוחק, "מעבר לזה אני באמת מאמין שצריך להשתמש כמה שפחות בדגים ולשקם את הים אחרי שדיללנו אותו והגענו למחסור של ממש".
המיזם של צאירי, סלע ופיינגולד מגייס כרגע כספים במסגרת הד סטארט. התפריט כבר כתוב ולאור חוסר הדגים בסושי החדש, מובטח במקום תמחור נגיש והגיוני. על פי צאירי, עד כה ההיענות לפרויקט גדולה. "סושי טבעוני זאת לא מחשבה פנטזיונרית אלא משהו מאוד אמתי שיש לו התכנות גדולה מאוד", הוא מסביר, "גייסנו כבר כמה עשרות אלפי שקלים ואנחנו מתחילים לגבש תשתית כספית כדי ליצור מקום של סושי טרי וטעים שחוזר חזרה למקורות היפניים ונעשה ברמה הכי גבוהה עם אצות טובות, חומץ אורז אמיתי ותהליך שהוא אותנטי ועם מחשבה נכונה מאחוריו. אפשר ליצור סושי טבעוני מדהים בשימוש בחומרים טבעוניים כמו טמפה, סובה, כוסמת ועוד חומרי גלם מעניינים ולאור המצב הנוכחי והתמיכה, אין לי ספק שהפרויקט הזה ייצא לפועל בקרוב". הטבעונים, וגם אוכלוסיית הנשים בהריון, שמתגעגעות לסושי איכותי, כבר לא יכולים לחכות.
עוד באוכל טוב:
בעוד פרויקט הסושי הטבעוני מתגבש, אופציות טבעוניות נוספות כבר יוצאות לפועל. כך למשל בר מסעדה חדש בשם אורגניק פטיש, שנפתח בקרוב להרצה ברחוב ארלוזורוב בתל אביב ומציע קונספט חדש של מזון אורגני ובריא. או תפריט טבעוני חדש ומרתק שמגיש השף יובל בן נריה במסעדתו האסיאתית טאיזו. בן נריה משתף פעולה בפרויקט עם מסעדת MEZZE הטבעונית והשף שלה גל ברזילי.
השניים יגישו את התפריט הטבעוני החדש שבו 14 מנות ספיישל בין התאריכים 8-10 בספטמבר. ולאחר מכן יבחרו מתוכן מנות שיכנסו לתפריט הקבוע של המקום וכן מנות טבעוניות חדשות שיוגשו גם ב-MEZZE של ברזילי. בין המנות הטבעוניות בטאיזו ניתן למצוא פאקורה ירקות עם קמח חומוס, כורכום, כמון, בצל, תרד טורקי וצ׳אטני תמרינדי לצד צ׳אטני עשבים; פנקייק אורז שחור ובו חביתת טופו, כורכום, עגבנייה שחורה, בצל סגול וטחינה סינית; קציצות חומוס עם קוקוס טרי, בייבי זוקיני, שעועית תאילנדית, מנגו בוסר וצ׳ילי קשמירי; דאל באט עם קשיו, עדשים, חלב קוקוס, במיה תאילנדית, כרוביות ובייבי זוקיני ועוד.
ולא רק התל אביביים נהנים ממאגר אוכל טבעוני מתחדש. קרוואן האוכל הטבעוני "אותנטבעי" למשל, הוא ייצוג של חברת אותנטבעי לקידום טבעונות (שפותחת אף היא בקרוב סניפים לאוכל טבעוני בדימונה ובבאר שבע) שנוסע ברחבי הארץ בתחנות כמו דימונה, באר שבע תל אביב, רשפון ועוד (מי שרוצה להתעדכן לאן יגיע הקרוואן מוזמן לעקוב אחרי עמוד הפייסבוק).
הקרוואן, שנמצא תחת חסותו של יאיר ישראל, מהווה מזנון טבעוני נייד ומדליק במיוחד בו ניתן למצוא מנות בריאות וטעימות כמו קציצות טבעוניות בתוספת אורז עם ירקות וסלט; לאפה עם תבשיל סויה פיקנטי; סלט טופו עם שומר; עוגת לימון טבעונית; אורז מקסיקני פיקנטי עם שעועית שחורה, תירס, זיתים שחורים, טופו מעושן, גבינת סויה חריפה וממרח אבוקדו ועוד. לנו לפחות, כל זה עושה חשק לקצת טופו.