אחד השחקנים והקומיקאים האהודים בארץ, אורי לייזרוביץ', החליט בתקופת הקורונה להרחיב עשייה לתחום נוסף ומסוכן לא פחות מהמשחק והבמה - מסעדנות. לייזרוביץ' פתח לאחרונה יחד עם קבוצת שותפים ועם השף אביב משה שאמון על הצד הקולינרי בר אוכל חדש בשם אליבי. המקום פועל בשבועות האחרונים במיקום מרכזי בתל אביב, ובלי אף מילה על הקורונה.
שותפיו של לייזרוביץ' הם הבעלים של כמה ברים מצליחים בעיר כמו הג'ימי הו, סרבסה, סימטא וכן רשת האוכל האסייתי ג'אפו, ביניהם גיא הלרמן, דין רייכל, שלומי יחיאב, עומר מזרחי, רותם בן סמיבן, מרום מקנזי וסער ויסוצקי. בלב המקום בר רחב ידיים שסביבו בנוי החלל, ומתוכו גם מתבצעת כל הפעילות באליבי (בעצם אין כאן מלצרים. הברמנים אחראים על הכול, מהשירות דרך הכנת הקוקטיילים ועד סיום והגשת המנות עצמן).
שף אביב משה מגיע לאליבי אחרי תקופה שבה לא שמענו חדשות מגזרתו, מאז פרש מוקדם יותר השנה ממסעדת מסה הוותיקה שלו. בתפריט פה משה יצר מנות קלאסיות שאמורות ללוות היטב אלכוהול, כמו מנת כרובית כחולה - כרובית שנאפתה בתנור עם פונדו גבינה כחולה, עשבי תבלין, בצל סגול ו-וויניגרט עגבניות מיובשות; קרפצ'יו רול עם סלט טאבולה ו-וויניגרט חרדל עם שברי פרמזן; סלט יהודה עם חסה רומית, ויניגרט חמאת בוטנים, קונפי שרי, קשיו וקממבר פקאן וכמהין; טרטר של סלמון על אבוקדו ונענע עם כוסברה, בצל ירוק, צנוניות, חמוציות, קרמבל פיצוחים ורוטב פונזו; ומנה פופולרית במיוחד במקום של קציצות בקר לימוניות עם קרעי חלה, טחינה, חמוצים וסלט גזר מרוקאי.
עוד בתפריט סקציית פיצות שגם ניתן להזמין הביתה במשלוח ברוח התקופה, ביניהן פיצה שחורה עם רוטב כמהין ומיקס פטריות, מוצרלה וארוגולה; פיצה כתומה עם צ'דר, מוצרלה, בייקון טלה ובצל ירוק; ופיצה כחולה עם רוטב גבינה כחולה, עגבניות מיובשות, מוצרלה, בצל סגול וטימין. 28-56 שקלים למנה.
לצד האוכל מציעים פה תפריט קוקטיילים קליל ומגוון וכן יינות ובירות. בין שבע לשמונה בערב יש כאן שעה שמחה שבה ניתן להזמין מנה ומשקה ב-100 שקלים או שתי מנות ושני משקאות ב-130 שקלים. באליבי לא ויתרו על גימיקים קטנים שמצטלמים טוב לרשתות החברתיות, בייחוד בעיצוב המקום (בקרו בשירותים ועדכנו אותנו מה חשבתם), ולאור המצב - יש חלל חיצוני רחב ידיים בו ניתן גם לערוך אירועים קטנים.
אליבי. פרישמן 41, תל אביב. 0545784838. לא כשר