לגלידה האמריקאית יצא במהלך השנים שם של גלידה שהיא ברירת מחדל, משעממת, אפילו נסתכן ונאמר לא איכותית. בדיוק את המיתוסים האלה מנסה עכשיו רשת וניליה לשבור, בעזרת מקום חדש בקניון עזריאלי בתל אביב, שאפשר היה לחשוב שמוכרים בו גלידה אמריקאית אבל הבעלים מעדיפים את השם "גלידה רכה".
הגלידרייה החדשה נפתחה לפני כשבוע בקומת הכניסה של הקניון, וכמו הגלידות האיטלקיות של וניליה, שמיוצרות ברשת עצמה, גם הגלידה הרכה מוכנה אין האוס, תמיד טרייה, מחומרים טבעיים ועם ריכוז פרי גדול במיוחד (ללא צבעי מאכל).
הגלידות האמריקאיות במקום מוכנות במכונות שניצבות מאחורי הקופה ונמזגות מול המזמין באופן יפהפה ומרשים. מבחינת טעמים תמצאו בהן שילובים כמו פיסטוק ומנגו-פסיפלורה, וניל ותותים בשמנת, שוקולד ונוצ'לה, קוקוס וסורבה פטל וקרמל מלוח וקרם עוגיות אוריאו. אפשר גם להזמין כל טעם בנפרד, ולשלב אותו עם טעמים אחרים אחד מעל השני.
אנחנו התרשמנו במיוחד מטעם הפיסטוק, שהיה עשיר במיוחד והשתלב היטב עם הפסיפלורה החמצמצה-מתוקה, וגם מגלידת הפטל, שהרגישה כמו גרסה קפואה וקרמית של הפרי עצמו. כל הגלידות ללא יוצא מן הכלל היו אווריריות מאוד, קרמיות במיוחד ועשירות.
מנת גלידה בגביע או בכוס נמכרת במקום ב-15 שקלים למנה קטנה או 24 שקלים למנה גדולה, ויש גם גרסאות של גלידה עם תוספות כמו גלידת קרמל אקסטרים - מנה הכוללת גלידת קרמל מלוח, פופקורן מקורמל, בייגלה, כיף כף ורוטב קרמל מלוח; גלידת וניל שמעליה סורבה פטל עם סוכריות גומי, דובונים, מרשמלו ורוטב תותים בשמנת; וגלידת שוקולד עם גלידת אגוזי לוז, במבה נוגט, שברי פיסטוקים, קוקוס קלוי ועוד. המנות האלה כבר יעלו לכם 28 שקלים.
בנוסף נמכרים במקום שייקים בטעמים כמו שוקולד וקוקוס, וניל וקרמל מלוח, וניל-פיסטוק ויוגורט מנגו ופסיפלורה (28 שקלים), וגם קינוחי גלידה כמו עוגילידה - עוגיות שביניהן גלידה אמריקאית בציפוי קוקוס קלוי, פיסטוק, שברי אגוזי לוז או פצפוצי אורז (18 שקלים).
וניליה סופט סרב. מרכז עזריאלי, תל אביב