סניף חדש לפטיסרי של דודו אוטמזגין, תל אביב
ממש אתמול פתח דודו אוטמזגין את סניף הבוטיק ה-19 שלו, והפעם במרכז שוסטר ברמת אביב. זאת אחרי ההצטרפות של קבוצת דודו אוטמזגין לקבוצת קשת טעמים, שבעקבותיה הודיעו על התרחבות מואצת בארץ ובחו"ל (על הכוונת: ניו יורק, ברצלונה, לונדון, דובאי ועוד). סניף הדגל של דודו אוטמזגין הוא בקריית מוצקין, ומלבדו יש סניפים בטבעון, מרכז הכרמל, נהריה, גן העיר תל אביב, כפר סבא ועוד.
שעות הפתיחה: ראשון עד חמישי 8:00-20:00, שישי 7:00-15:00
דודו אוטמזגין. אבא אחימאיר 17, תל אביב
ג'וליאן - בייקרי חדש ברמת הגולן
הוא אומנם סגור לפעילות עד 2.9, כך שבחופש הגדול כבר לא תוכלו ליהנות מהבייקרי הזה, אבל כדאי שתכירו כי (למרבה השמחה) לא כל החיים חופש גדול. ג'וליאן, שנפתח רק ביוני האחרון - כלומר עמוק בתוך המלחמה - מגדיר את עצמו כבייקרי ופטיסרי, ואת כל מה שנמכר בו מכינים בעבודת יד במקום. בין המנות: קרואסון חמאה (שנראה מיליון דולר), מוס שוקולד ג'נדויה עם פרלינה לוז, פאן סוויס עם קרם פטיסייר ופצפוצי שוקולד, קרואסון תאנים וקרם שקדים וקרואסון פטיסייר פטל, ויש גם מלוחים משתנים.
ג'וליאן בייקרי. גבעת יואב, רמת הגולן. 053-2815939
פנצ'ו - בר אוכל ארגנטינאי, נס ציונה
פנצ'ו, המסעדה החדשה של גיא אורן בן ה-22, קרויה על שם סבו הארגנטינאי ומגישה דברים שהוא אהב - ממנות בשר עם רטבים ביתיים שמכינים במקום, דרך בירה קרה או כוס יין ועד צ'ורו לקינוח. פנצ'ו ממוקמת בחצר של "המעדנייה", מוסד של אוכל ביתי, ונפתחת מדי יום לעת ערב. בין המנות בתפריט: אמפנדס דה בקי - כיסוני בצק מטוגנים במילויים שונים, מוגשים עם איולי צ'יפוטלה וצ'ימ'יצ'ורי (42 שקלים); צ'וריפאן - נקניקיית צ'וריסו שמנמנה בלחמניית פרעצל (38); קריספי צ'יקן - טנדרס בציפוי פריך בפרנה אוורירית (54); והכריך של פנצ'ו - כריך בשר אסאדו עגל בבישול ארוך נוטף (64).
מדי ערב בשעות 18.00-20.00 יש 30 אחוז הנחה על תפריט האוכל ו-1+1 על יין ובירה.
שעות פעילות: ראשון עד חמישי, 18:00-24:00.
פנצ'ו. האירוסים 32, נס ציונה. 050-2005332. כשר
Le Miel - מסעדה כשרה חדשה בתל אביב
אל מסעדת Jome, שעליה סיפרנו לכם בשבוע שעבר, מצטרפת מסעדת נוספת ששמה גם היא במרכז את השואו, המוזיקה וכן, גם הכשרות. המקום פעל במשך חודשיים כפופ אפ, ואז החליט להתמסד לכדי מסעדה של ממש, במטרה לסייע להעלאת המורל בימי המלחמה.
לה מיאל (דבש בצרפתית) מנסה לייבא לתל אביב את חוויית הדינר שואו מארצות הברית ומדובאי ועושה את זה בעזרת שילוב של מנות שף, מופעי אקרובטיקה, ריקודים ומוזיקה. מ-21:00 בערב ועד 2:00 בלילה מוגש תפריט של 10 מנות ללא בחירה, כולו באוריינטציה צרפתית. בין המנות הראשונות: פרנדולה - לחם מתובל עם פסטו וטפנד זיתים; סלט עלים נשפך עם קרמל שחור, אנדיב וויניגרט בלסמי; וויטלו טונטו - עגל פרוס עם איולי טונה וצלפים.
בין העיקריות: "דואט הים והיבשה" - דג ים עם קרם גזר זעפרן, ציר דגים וגזר צבעוני; "אגם האווזים" - חזה אווז ברוטב קפה עם פפרדלה זוקיני ברוטב בצל לבן ושום שחור; וקוורטט - איירון סטייק עם קרם ריזוטו איטלקי, ריזוטו אורז בר ופופקורן אורז בר. המחירים: בימים ראשון עד רביעי 390 ש"ח ללא אלכוהול, בחמישי 490. שישי ושבת סגור.
לה מיאל. יד חרוצים 14, תל אביב. 052-4287022