אם נתקלתם לאחרונה בבקבוק הוודקה הכחול של בלו סטורם, סביר להניח שהדימוי שלו נשאר לכם בראש (בקבוק כחול וגדול בוהק שנמכר בארץ ב 210-240 שקלים לליטר). מדובר במותג וודקה חדש שעושה את תחילת דרכו בישראל, ולא סתם וודקה פרימיום, וודקה סופר פרימיום. היבואנים הישראלים שאחראים לעלייתה ארצה התאהבו במותג אחרי טעימה ומיהרו ליצור קשר עם גבריאל אדזישווילי, בעל המותג של הוודקה, שמיוצרת בחבל קוניאק בצרפת. אחרי ה-7.10 השורשים היהודים והרוח הציונית עשו את שלהם, אדזשווילי השתכנע, הביע עניין בשיתוף הפעולה העסקי ולראשונה, הגיע אל המפעל הצרפתי נציג והמקום עבר את כל ההתאמות הנדרשות על מנת שיעמוד בתנאי כשרות בד״צ בית יוסף ויוטס ארצה.
חמישה זיקוקים
עד היום מותגי וודקה פרימיום הקפידו על 3 ולעיתים אפילו 4 זיקוקים. במפעל בשראנט על חבל קוניאק, היכן שבלו סטורם מיוצרת, מזקקים אותה 5 פעמים (ולאחר מכן עורכים 2 סינונים, כולל סנן פחם). בכל תהליך כזה בעצם מעבים ומפרידים את האלכוהול, מגיעים לאחוזי אלכוהול גבוהים יותר, אבל הכי חשוב: מגיעים לטעם כמה שיותר נקי, חף ככל הניתן מטעמי לוואי. אחרי כל זיקוק המשקה הופך לעדין יותר, ובכך גם מפחית את החמרמורת. אה, והיא גם ללא גלוטן.
בביקור במפעל, ניתן ממש להיווכח שאיכות החיטה והמים הצרפתים הם מקור הגאווה של יצרניה, שמתארים טעמים וניואנסים הייחודיים לאזור בשלוות נפש ועידון ששמורים רק לאנשים עם הפריבילגיה לגור במקום שכזה. חבל קוניאק היפהפה ומלא הגפנים הוא ביתן של מזקקות רבות וידועות, ולמרות שהרוב המוחץ הוא של יצרני קוניאק (שמחנו לטעום כאן גם את הפינו-שארנט), יהיה מעניין לגלות האם הוודקה הצרפתית בדרך להעלות הילוך.
מבחן הטעימה
את המפגש הראשוני עם הוודקה החדשה זכינו לערוך בליווי יותם שילה, מיקסולוג-על ושגריר מותג בלו סטורם (ובעלי מותג ספייס האוס), שרקח איתה כמה קוקטיילים שמדגישים את איכויותיה. ועל אף ההירתעות הראשונית לשתות את הוודקה בטמפרטורת החדר, כפי שטועמים מקצועיים נוהגים, בדרך הזאת באמת ניתן היה להתרשם מהמרקם החלק שלה.
וודקה פרימיום אינה מוצר צריכה חדש בארץ, ועדיין, בלו סטורם מתעלה על לא מעט מותגים פופולריים וטובים במבחן אולי הכי חשוב: שותים אותה ואין את האפטר טייסט הקשה שמתלווה לא מעט למשקאות חריפים באחוזי אלכוהול גבוהים. היא ניחנת בחלקלקות ושמנוניות שלא פוגשים בכל וודקה, ובדיוק בזכות הפרופיל הייחודי שלה, שילה ידע שמדובר בוודקה שיכולה לשדרג קוקטיילים: "עשיתי מבחני טעימה עיוורת בבית עם חברים, והיא ניצחה את כולן. היא מצוינת לקוקטיילים קלאסיים ספיריט-פורווד".
ואחרי שדיברנו בשבחיה, נצייד אתכם (ואת עצמנו) במתכוני קוקטיילים של יותם שילה, שהותאמו במיוחד לשתיינים הביתיים שמשקיעים בעצמם. לא משהו מסובך מדי, אבל אלכוהוליים וכיפיים.
אספרסו מרטיני
60 מ״ל וודקה בלו סטורם
25 מ״ל שוט אספרסו
20 מ״ל ליקר קפה (קלואה)
אופן ההכנה:
מכינים שוט אספרסו, ממלאים שייקר בקרח ומוזגים את הוודקה, ליקר הקפה והאספרסו, ומשקשקים 10-12 שניות (עד שהשייקר מקפיא את הידיים). מוזגים את המקשה דרך מסננת (ללא קרח) לכוס מרטני או רגל מוזגים ללא הקרח את המשקה (אם יש מסננת רצוי) ומעטרים בשלושה פולי קפה
בלו ברי מיול
60 מ״ל וודקה בלו סטורם
15 מ״ל מיץ לימון סחוט (אפשר גם ליים)
4-6 אוכמניות
120 מ״ל ג'ינג'ר ביר
לקישוט:
פלח לימון (שמינית), אוכמנייה ותפרחת עלי נענע
אופן הכנה:
בכוס מוסקו מיול או סתם בלואו בול גדול ממלאים כוס לואו בול גדולה בבקרח, וודקה, מיץ הלימון ובירת הג׳ינג׳ר. מערבבים קלות בכפית ומקשטים.
* הכותבת הייתה אורחת של מותג בלו סטורם.