למצוא בארץ חנות דגים זה עניין לא קטן - רוב קהל הקונים הישראלי בכלל רגיל לקנות דגים קפואים, ונקודות המכירה של דגים טריים ואיכותיים הן בודדות. בגלל שאנחנו כל כך מקנאים במסעדות שמקבלות אספקה שוטפת של דגים ופירות ים טריים ומצוינים, התלהבנו כששמענו שבקרוב מאוד תיפתח בשרונה מרקט חנות של זיקו דגים - אחת מספקיות הדגים המוכרות בארץ.
חוץ מחנות לממכר דגים, זיקו בשרונה מרקט תכלול גם בר דגים ופירות ים בשיתוף המסעדן הראל בלו (סיטארה, ברנז'ה). בנו של זיקו, אודי בכור, סיפר לנו שהשניים חברו אחרי היכרות של שנים ארוכות כדי לאפשר ללקוחות לטעום, לאכול ולקנות במקום אחד - "השילוב שלנו עם הידע המקצועי של בלו יוביל לחוויה אחרת וייחודית ללקוחות", הוא מסביר.
כבר למעלה מ-40 שנה שזיקו דגים מייבאת ומספקת דגים לרשימה ארוכה של מסעדות ביניהן מאנטה ריי, מסה, קלואליס, טופולופומפו, צפרה, שילה, מזללה, לומינה ועוד. חנות הדגים שהייתה שייכת למשפחה נסגרה לפני שנים, והחנות בשרונה מרקט תהיה נקודת המכירה הישירה היחידה של זיקו. יימכרו בה דגה טרייה מהים התיכון, פירות ים טריים, דגי בריכות ודגים מיובאים, לצד רטבים, שימורים, דגים מעושנים וכבושים ואביזרי מטבח לבישול דגים ופירות ים.
עוד באוכל טוב:
"העובדה שאנחנו מתבססים על דגה טרייה דווקא מהווה יתרון ללקוח, כי המחירים של דגים טריים אטרקטיביים יותר משום שהם עונתיים", מסביר בכור. "בדרך כלל הלקוחות הפרטיים לא יכולים ליהנות מהמוצרים העונתיים האלה וכעת זה מתאפשר להם".
הצד של בלו בשותפות העתידית יבוא לידי ביטוי כמובן בתפריט האוכל שיוצע במקום. לטובת גיבוש הקונספט הוא טייל לאחרונה בשווקים קולינריים ברחבי העולם ובחן את השילוב שבין חנות דגים לבר אוכל. במקום החדש יוגש תפריט ארוחות בוקר, צהריים וערב הכולל דגים ופירות ים המבוססים על ההיצע היומי של זיקו דגים. כמו כן יוצב במקום אקווריום זכוכית ובו לובסטרים לרכישה או לאכילה במקום.
שיתוף הפעולה בין זיקו לבלו אינו היחיד בתחום הדגים בשרונה מרקט. איש העישון דרור פילץ עתיד לשתף שם פעולה עם קיבוץ דן, ויחד הם יציעו חנות ובר אוכל המבוססת ברובה על דגי פורל.