את זוכת מאסטר שף נוף עתמאנה סביר להניח שאתם זוכרים, מדובר באחת הבשלניות המוכשרות ביותר בארץ. ובכן, לבד ממתכונים מהפנטים אותם היא מפרסמת, לא היו עד עכשיו הרבה הזדמנויות לטעום את האוכל הנהדר שהיא מכינה, ולשמחתנו הרבה, נוף חברה למיזם שיכול להביא אתכם עוד צעד קדימה לנגיסה ממעשה ידיה.
מדובר במיזם שנקרא שף טו טייבל וחוץ מנוף לוקחים בו חלק שפים כמו רז רהב, מוטי טיטמן, טום אביב ושיראל ברגר. המיזם (שהחל אומנם בימי קורונה, אבל עתיד להמשיך גם כעת) מתבסס על מארזים שמכילים את כל חומרי הגלם הנדרשים להכנת מנה מסוימת אותה בחר כל שף, שאליה מתלווה מתכון מסודר ומפורט עם הסברים וגם סרטון הדרכה מלווה של כל שף. זאת אומנם לא מנה שנוף הכינה במו ידיה עבורכם, אבל זה הדבר הכי קרוב לזה עד שנוף תפתח מסעדה (מה שלטענתה לא עתיד להתרחש בעתיד הקרוב).
המנה של נוף במסגרת שף טו טייבל היא כנאפה מתוקה מלוחה עם פיסטוקים, כשבין המנות הנוספות אותן ניתן להזמין ולהכין בבית תמצאו מנה תאילנדית של יריב מלילי כמו פלה נן תאו תייאו - דג לברק מאודה עם רוטב פולי סויה מותססים, ג'ינג'ר וסלרי; פסטה פנה עם ציר עוף וחמאה, עוף מפורק, אפונה, לבבות ארטישוק, שומר, טרגון וזעתר של שף מושיקו גמליאלי ממסעדת מונא; ושורש סלרי בציר תות עץ פקיסטני, זעתר ולימון. טווח המחירים של המנות נע בין 49-120 שקלים למנה זוגית כולל משלוח (והם מגיעים גם עם בקבוק יין קטן). אזורי המשלוחים כוללים את אזור גוש דן והשרון.
קיימים כבר מגוון שירותי מארזי מתכוני שף שפעלו בארץ, אבל מעולם לא הצליחו להתבסס בקרב הקהל הרחב. הפעם מדובר בכמה שמות מוכרים ומוערכים שחברו למיזם, והוא מושקע במיוחד. לטעמנו, אריזה כזאת משתלמת בייחוד אם היא כוללת רכיבים שמסובך יותר לשים עליהם את היד או רטבים שלא ניתן לייצר בבית. בנוסף, לפחות כרגע, המארזים מגיעים עם הרבה יותר מדי פלסטיק - כל פריט ארוז בנפרד, מתויג ומנוילן גם כשאין בכך ממש צורך (כולנו יודעים איך נראית שן שום ומהו לימון).
אם אין לכם רצון מיוחד להתנסות בכנאפה של נוף או במנה נוספת שלה שהיא חלק מהפרויקט: קישואים מגולגלים ממולאים בבשר, ואם אינכם גרים באזור המשלוחים, תמיד אפשר לבחור את אחד מהמתכונים המרהיבים שהיא העלתה לעמוד האינסטגרם שלה במהלך תקופת הקורונה, שכוללים הסברים מפורטים ומרתקים, ומנות שפותחות את הראש לכל בשלן חובב.
" בתקופת הקורונה ישבתי בבית כמה ימים, מאוד השתעממתי ודאגתי לעצמי, אני רגילה לעבוד ולהתנדב ופתאום מוצאת את עצמי בבית. החלטתי ליצר לעצמי עבודה דמיונית ואז לא היו לי הרבה עוקבים. התחלתי לחלוק ולהסביר את המתכונים שלי, מצרכים ואופן הכנה, זה כל מה שאני עושה בחיים הרי, סדנאות ומתכונים ואוכל, זאת האהבה שלי", מספרת נוף, "זה היה מאוד נאיבי והתחלתי בהתחלה משהו שאני עושה מהלב ובעצם אנשים מאוד התלהבו מהמתכונים ומהסרטונים והתחילו להעביר הלאה. תוך חודש וחצי נהייה לי פי חמש עוקבים והרבה פניות, האינסטגרם שלי הפך לוויראלי ופופולרי ואני מאוד נהניתי מכל זה, כולם הרוויחו למרות הסגר. אני הולכת להמשיך השאלה באיזה תדירות כי כולם חוזרים לעבוד, גם אני".