נווה צדק היא נווה מדבר של יציבות וזמן רב לא הגיעו מהשכונה חדשות מרעישות על פתיחות מסקרנות. מקום של בשר ופופינה היציבות פועלות בה כבר לא מעט שנים ואת השקט הזה הפר רק בר היין החדש שהשף אוראל קמחי פתח בקיץ האחרון בחצר האינטימית של המסעדה שלו. השכונה שתמיד מרגישה כמו מובלעת של חו"ל בתל אביב הייתה גם משכנה של מסעדת הבשרים המיתולוגית NG, וכעת בחלל שאכלס במשך שנים ארוכות את מעוז הסטייקים, ההמבורגרים וארוחות הקרניבורים המפורסמות יושבת דוט (DOT), מסעדת שף חדשה בהובלת שף דותן שלום.

DOT היא קודם כל מסעדה יפהפייה עם שיק פריזאי. לא נשאר זכר ממסעדת הבשר, מלבד הריצוף שאופייני לבניינים תל אביביים לשימור, בו לא נגעו. שף דותן שלום נפרד מהקריירה שלו בתור שף פרטי ומציע כאן תפריט שמורכב ממנות פופולריות, אבל אם מחפשים טוב, מוצאים בו גם טוויסטים מעניינים והברקות מסקרנות.

שף דותן שלום (צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור)
שף דותן שלום | צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור

יש בתפריט סביצ'ה, 2 סוגים של סשימי דג וקרפצ'ו בקר מעולה בוויניגרט בלסמי ונגיעות של קרם תפוזים וצ'ילי שנותן כאן קיק לא אופייני למנה שאפשר למצוא היום בכל ביסטרו (82 שקלים). יש בתפריט גם טרטר סלמון וטרטר בקר עם כבד אווז ופטל שמוגש עם ביצת שלו לצד חסה צלויה על הגריל, שמחליפה את הטוסטים הקלאסיים (90 שקלים). יש בתפריט גם פולנטה (72 שקלים) ושקדי עגל על קרם זוקיני עם נענע ולימון (96 שקלים); סיגר כבד אווז וקבב לוקוס שמסגירים את הירושלמיות של השף; וגם רוסטביף סינטה מעולה עם עגבנייה סחוטה, איולי וצ'ילי (87 שקלים); כשגזרת הסלטים והירקות כוללת בין היתר לבבות חסה ברוטב קיסר עם פרמז'ן (78 שקלים), סלט ירקות עם גבינת המאירי (69 שקלים).

סשימי אינטיאס. דוט (צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור)
סשימי אינטיאס. דוט | צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור
חסה צלויה במקום צנימים (צילום: לין לוי, mako אוכל)
חסה צלויה במקום צנימים | צילום: לין לוי, mako אוכל

בביקור שלנו טעמנו כאן ריזוטו קלאסי עם פרמזן שהיה קרמי ונהדר (84 שקלים) ולצידו דותן מציע גם כיסוני ריקוטה בחמאת שמנת לימון (94 שקלים). יש פה גם 2 מנות "רציניות" יותר: פילה בר ים עם פניני זוקיני ברוטב חמאת לימון ומרווה (168 שקלים); אנטריקוט על העצם במשקל 300 גרם ברוטב יין אדום קלאסי (210 שקלים); שרימפס בחמאה ויין עם סלרי כרישה (89 שקלים); ניוקי חמאת שמנת; ואנטריקוט במשקל 500 גרם עם אפונת שלג וברוקולי (325 שקלים).

דוט אולי לא מחפשת לצאת בבשורה קולינרית חדשנית, אבל בכל מבחינת איכות הביצוע – לטעמנו היא קולעת. מי שעומד לצד שף שלום בדוט הוא ארז פורטל, אחד המסעדנים התל אביביים הוותיקים, שברזומה שלו בין היתר גם TYO שנמצאת לא רחוק, והניסיון באירוח ומתן שירות ניכרים גם פה. מה שכן, לצד הקלאס האירופי תתכוננו לשלם לא מעט על ארוחה כאן, כיאה ללוקיישן.

דוט (DOT). עין גנים 9, תל אביב יפו. טלפון: 03-9213331. ראשון-שבת החל מ-18:00. לא כשר