פסטה מיכל לוי (צילום: עידית צוק,  יחסי ציבור )
פסטה של מיכל לוי. פופ אפ במזרע | צילום: עידית צוק, יחסי ציבור

פותחים את השנה בסטייל

ארוחת פופ אפ בקיבוץ מזרע
השפית מיכל לוי תערוך סדרת ארוחות מיוחדות בין ה-7 ל-9 בינואר. הארוחות (בראנץ' בשישי-שבת וארוחת ערב בחמישי) יתקיימו בחנות עתיקות בקיבוץ מזרע בשם "פעם שנייה". בתפריט מנות כמו פטה כבד עם ריבת בצל וג'ל יין; בלנד עלי סלנובה ולבבות קיסר עם קונפיטורת תפוזים ופיסטוקים קלויים; ושוק טלה בבישול ארוך עם ירקות ופירה תפוחי אדמה.

לפרטים והזמנות

סילבסטר! אז החלטנו ב"טרומן אנד קו" להתפרע ולייצר את הפיצה-קינוח הכי טובה בעולם! זה אומר בצק שאנחנו אופים במקום שנכנס לטאבון עם שוקולד נוטלה, שוקולד לבן ומלא תוספות מטורפות שאתם בוחרים. רוצים להיות הראשונים שטועמים? שתפו את הסרטון! 4 מבין המשתפים יוזמנו על חשבוננו למסעדה לטעימה ראשונה!את הסרטון המדהים הזה צילם סטודיו שלומי ארביבעל התוספות: Oreo Nutella M&M's U.S.A.* הפיצה תוגש כחלק מתפריט הסילבסטר החגיגי שלנו והחל מינואר. בהזמנה טלפונית מראש

Posted by ‎TRUMAN&co טרומן‎ on Saturday, December 26, 2015

פיצה משוגעת מבית טרומן אנד קו, איירפורט סיטי
אחרי השקת המילקשייקים המושחתים, טרומן אנד קו משיקים קינוח מושחת חדש שיוגש לאורך חודש ינואר. הקינוח מבוסס על פיצה מבצק שנעשה במקום ועליו שוקולד נוטלה, שוקולד לבן ותוספות לבחירה מבין עוגיות אוריאו, מרשמלו, אם אנד אמס ועוד. 38 שקלים והיא שלכם.

טרומן אנד קו, הירדן 1, איירפורט סיטי, קריית שדה התעופה. 03-9799922. לא כשר.

בואו לפייסבוק שלנו, טעים שם אש

ברגר קינג מחפשת מלך
רשת ההמבורגרים עושה קאמבק לישראל ופותחת שלושה סניפים בתחילת חודש פברואר. תחילה ייפתח הסניף בקרבת כיכר רבין בתל אביב ולאחר מכן ייפתחו עוד סניפים ברמת החייל, בדיזנגוף סנטר, בקניון עזריאלי וכן בבאר שבע. לקראת הפתיחה משיקה הרשת קמפיין שמחפש אחר החובב הגדול ביותר של רשת ההמבורגרים. הזוכה יוכל לגור חודש שלם בדירה מיוחדת ומעוצבת מעל המסעדה הראשונה של הרשת בכיכר רבין ויהפוך ל"פנים" של הרשת בישראל.

להרשמה

וופר ברגר קינג (צילום: ברגר קינג,  יחסי ציבור )
סופרים את הדקות לבורגר קינג? חדשות טובות בשבילכם | צילום: ברגר קינג, יחסי ציבור

שינויים במסעדת רובע 5, ירושלים
זמן קצר במיוחד לאחר הפתיחה, מסעדת רובע 5 הירושלמית כבר עושה כמה שינויים: השף אוהד אמזלג, שהוביל את המסעדה, עזב את תפקידו, ובד בבד החליטו במקום על שינוי ניכר של הקונספט והתפריט: הקונספט הוא לא מסעדת שף, והתפריט יהיה חדש וקליל. 

רובע 5, הלל 35, ירושלים. לא כשר.

אירועי אוכל בירושלים, מוזיאון מגדל דוד
ביום שישי ה-8 בינואר מתשע וחצי בבוקר ייערכו אירועי אוכל במוזיאון מגדל דוד. האירועים יכללו הרצאות על קולינריה בירושלים לאורך הדורות והשפעות קולינריות בעקבות הגירה לירושלים במאה ה-19, עם השף שמיל הולנד וחוקרת הקולינריה עדנה עסיס (ההרצאה כוללת טעימות). בהמשך, בימי שישי ה-22 בינואר וה-5 בפברואר יתקיימו הרצאות נוספות על המטבח המקומי עם העיתונאית רונית ורד והרצאה בנושא מפגשי תרבויות אוכל בשכונת גאולה ושכונת הבוכרים בירושלים עם יואב רותם. כל מפגש יימשך 3 שעות ויעלה 80 שקלים לאדם (280 שקלים ל-4 מפגשים, לצד הנחות לסטודנטים וחיילים).

לפרטים: 2884*

מגדל דוד ירושלים אוכל (צילום: עודד אנטמן,  יחסי ציבור )
סיורי אוכל מעניינים במגדל דוד | צילום: עודד אנטמן, יחסי ציבור

בראנץ' סופ"ש באדלינה, קיבוץ כברי
המסעדה מציעה בראנץ' ליום שישי שאחרי הסילבסטר. בתפריט: מנה עיקרית לבחירה מבין סלמון מעושן על חלה קלויה או פריקי עם ירקות אפויים, לצד לחמים וטאפאסים לחלוקה כמו קרם חצילים, כרובית בטחינה, סלט עלים ועוד. הבראנץ' יוגש בין אחת עשרה לשלוש אחר הצהריים, ומחירו - 70 שקלים.

אדלינה. קיבוץ כברי. 04-9523707

תפריטי חורף טעימים

תפריט חורף חדש בדלאל, תל אביב
השף גולן גורפינקל יצר תפריט חורף חדש במסעדת דלאל ובו מנות כמו שווארמה דג ים לבן על קרם חומוס, בצל וסומק עם סלסת עגבניות וכוסברה; קרודו דג ים - דג ים נא, מיץ הדרים יפני, שמן זרעי ענבים, ויניגרט תפוז דם, פרוסות הדרים ושקדים מקורמלים בצ'ילי אדום; מוסר ים על פולנטה כמהין עם סלק צלוי על מלח וקרם קממבר סלק; וניוקי לבן עם תבשיל עגל בבישול ארוך על קרם כרובית לבנה, גבינת פקורינו וסלט.

דלאל. שבזי 10, נווה צדק, תל אביב. 03-5109292

עוד באוכל טוב:

 

אדלינה כברי (צילום: יעל האן ,  יחסי ציבור )
ליום שאחרי הסילבסטר. אדלינה | צילום: יעל האן , יחסי ציבור

תפריט חדש ברוטנברג, קיבוץ גשר
המסעדה מציעה תפריט ייחודי חדש שמעניק פרשנות לחומרי גלם אזוריים וקדומים מעמק המעיינות, תוך התחקות אחר ההיסטוריה הקולינרית של האזור. במטבח משתמשים בגידולים מהחלקות הפרטיות של המסעדה כגון ג'רג'יר, פטרוזיליה, חרובים, כרובית, חצילים ועגבניות שרי, לצד תוצרת ממגדלים מקומיים. בין המנות למשל: סלט ג'רג'יר עם עגבניות, לימון, בצל, שום, צנונית, פטרוזיליה, נענע, גרגרי חומוס וחרדל (32 שקלים), פריקה עם יוגורט, קשיו ועלים ירוקים (30 שקלים) ותבשיל צוואר עגל עם פלפלים קלויים, בצלים, דבלים, עשבי תיבול ופיתה ביתית קלויה בזעתר (72 שקלים).

רוטנברג. חצר גשר הישנה (ליד קיבוץ גשר). 053-9443272

רוטנברג פסטה (צילום: בן יוסטר,  יחסי ציבור )
תפריט ייחודי ומקומי. רוטנברג | צילום: בן יוסטר, יחסי ציבור

תפריט חורף במשק ברזילי, תל אביב
המסעדה הטבעונית מציעה מגוון מנות חורף של מרקים משתנים מדי יום: מרק תאילנדי עם עדשים כתומות; מרק אפונה בניחוחות אפגאניים מתובל בזרעי כמון וכוסברה קלויים וטחונים במכתש ועלי; מרק שעועית שחורה וקרם ירקות; ומרק עגבניות ואורז מלא.

משק ברזילי. אחד העם 6, תל אביב. 03-516-6329

מרקי חורף בפינגווין, נהריה
המסעדה מציעה מגוון מרקי חורף כדוגמת מרק בצל עם גבינת פרמזן וקרוטונים ביתיים (28 שקלים), מרק גולאש מסורתי (34 שקלים), מרק פטריות (28 שקלים) ומרק ירקות ביתי (28 שקלים).

פינגווין. שדרות הגעתון 31, נהריה. 04-9928855

טוטומה אראפה (צילום: שירן כרמל,  יחסי ציבור )
עכשיו גם בצהריים. טוטומה | צילום: שירן כרמל, יחסי ציבור

מה עוד קורה

מפגשי בישול חדשים אצל ארז קומרובסקי, מתת
השף ארז קומרובסקי יארח בחודשים הקרובים מגוון שפים לסדנאות מיוחדות, למשל - מפגש עם השף של האדסון בראסרי מתן אברהמס, מפגש עם השף אוסמה דלאל ומפגש עם הסושי שף מידן סיבוני. הסדנאות יתקיימו במהלך ינואר ופברואר ויימשכו 4 שעות כל אחת.

להרשמה

טוטומה פותחים לצהריים עם תפריט חדש, תל אביב
טוטומה מציעה תפריט צהריים חדש עם מנות כמו ארפאס פאבג'ון עם בשר בקר ברוטב פלפלים, עגבניות ובצל עם שעועית שחורה, גבינה מלוחה ופלאנטיין (42 שקלים), אראפס ריינה פפיאדה עם סלט עוף ואבוקדו (42 שקלים), צלחת אסאדו נגרו - בשר בקר במרינדת ירקות ויין, מושחר בסוכר קנים ומבושל בבישול ארוך (58 שקלים) וצלחת לוס מוצ'אצ'וס ובה המבורגר של דליה (59 שקלים).

טוטומה. דיזינגוף 265, פינת ירמיהו, תל אביב. 03-5168963

רובע 5 קובנייה (צילום: בן יוסטר,  יחסי ציבור )
משנים כיוון. רובע 5 | צילום: בן יוסטר, יחסי ציבור

סניף חדש לסושיה בביתן אהרון
רשת הסושי משיקה סניף חדש בביתן אהרון שמציע משלוחים לאזור. הסניף פתוח בכל ימות השבוע בין השעות אחת עשרה בצהריים לאחת עשרה וחצי בלילה. לכבוד הפתיחה יציעו בסניף מבצעים משתנים בכל יום: מבצע אחד ועוד אחד על כל רול סושי אינסייד אאוט בימי ראשון, מבצע של קינוח מתנה בכל הזמנה של מעל מאה שקלים לשולחן בימי רביעי ועוד. 

הסושיה, סניף ביתן אהרון, בית'נס. *9969

קוקטיילים בגלידות מרשת בלוברי
רשת הגלידריות מציעה לקראת החורף קוקטיילים חדשים על טהרת הגלידות. כך למשל יוצעו פה טעמים כמו בליני – סורבה אפרסק מיובא מאיטליה וקאווה; פינקולדה מאננס, קוקוס ורום; אפל מרטיני – תפוח ירוק במיץ לימון ומרטיני; ולימונצ'לו – ליקר לימונים איטלקי (14 שקלים לכדור).

בלוברי

_OBJ

פיצה חדשה בדומינוס
רשת הפיצות מציעה פיצה חדשה לחורף בשם דומינוס מחוזקת. הפיצה מגיעה עם בצק מתובל בעגבניות מיובשות, תוספת לבחירה ואקסטרה גבינת מוצרלה. למשך תקופת ההשקה (עד סוף חודש ינואר) מציעה הרשת מבצע של פיצה משפחתית מחוזקת עם תוספת ב-55 שקלים.

לפרטים

>> לכל חדשות האוכל