כמעט בכל אזור משרדים אפשר למצוא מעדנייה בה יעמיסו לכם צלחת גדושה לארוחת צהריים. ההיצע בדרך כלל מסתכם בחזה עוף, סלמון, שניצל ושותפיהם, אליהם משתדכות תוספות חמות קלאסיות מהז'אנר של תפוחי אדמה אפויים, אורז, שעועית וסלטים קרים שלא מחדשים יותר מדי. THE LUX היא מסעדניית צהריים מזן שונה - גם בזכות תמהיל מגוון של מנות וגם בזכות אווירה וצוות מיוחדים.

שלא תטעו, THE LUX היא ממש לא מעדנייה חדשה, במשך תקופה ארוכה היא פעלה בתוך שוק צפון. לפני מספר חודשים היא עברה לחלל חדש, מחוץ לשוק, ממול צ'יקן רוטיסרי הוותיקה. THE LUX החדשה ממוקמת בחלל גדול ומרווח וכוללת מבחר יינות בוטיק ישראליים, כלים יפים, שוקולדים, שמן זית בוטיק, מותגי תה שווים, עציצי תבלין ופרחים. יש פה גם מקרר עם דליקטסים ארוזים לגראב אנד גו: רטבים, ממרחים וסלטים.

דה לקס. מעדנייה משודרגת (צילום: לין לוי, mako אוכל)
דה לקס. מעדנייה משודרגת | צילום: לין לוי, mako אוכל

מאחורי הדלפק ערוך צבא קטן של עובדים והחל מ-12:00 המקום מתחיל להתמלא בקצב מטורף. מנות הצהריים שמאחורי הוויטרינה קלאסיות, אבל רחוקות מהבנאליות. על הבישול אחראיים כאן 3 טבחים מנוסים שעברו במסעדות מוערכות: בני הזוג אורית וינאי ארז מגיעים הנה אחרי עבודה בלונדון, אצל רן שמואלי ומסעדת רונימוטי שנסגרה לאחרונה, ואביב מייזל רייברן, שעבדה ברביבה וסיליה -  אנשים שמבינים באוכל ודואגים לתת טוויסט גם למנות פשוטות וסטנדרטיות לכאורה.

את הקציצות ברוטב עגבניות (שילדים יטרפו בשמחה אם תביאו להם הביתה) מכינים עם רוטב נפוליטנה מעגבניות שנצלות בגריל; הפלפלים הממולאים עוברים לפני המילוי בגריל כי זה מעניק להם מתיקות, ובמילוי שלהם חוץ מאורז יש גם פיסטוקים. את הפרגית הקלאסית צורבים על הפלנצ'ה, "סוגרים" בתנור והיא מוגשת עם הר יפה של בצל קריספי מלמעלה. בתבשיל קארי אדום עם עוף מוסיפים חמאת בוטנים שנותנת קיק מעניין ויש גם שניצל דג שהוא בעצם פילה מושט שלם מטוגן.

קציצות בקר ברוטב עגבניות (צילום: לין לוי, mako אוכל)
קציצות בקר ברוטב עגבניות | צילום: לין לוי, mako אוכל
פרגיות (צילום: לין לוי, mako אוכל)
פרגיות | צילום: לין לוי, mako אוכל

נתחי הסלמון עטופים בתערובת ירוקים, עגבניות שרי ושום קונפי – מנה מוצלחת. יש גם קארי צהוב מעולה עם טופו וירקות ובאורז האסייתי יש מלא ירקות שנצרבים כל אחד בנפרד. את הלביבות האפויות מכינים כאן עם קמח חומוס ובתבשיל דלעת יש קצת קינמון שמשדרג את התוספת למנה עיקרית מצוינת. בגזרת הסלטים יש סלט אטריות עם אצות וואקמה, סלט קינואה מיוחד עם רוטב שהוא שייק של ירוקים (רוקט, נענע, בזיליקום ופטרוזיליה) מהטעימים שאכלנו ויש גם חומוס שעועית לימה שמכינים במקום מדי יום. את כל הטוב הזה ישמחו לארוז לכם לטייק אווי או להעמיס בצלחת לאכילה במקום (יש שולחנות קטנים בפנים ושולחנות פיקניק עם ספסלים מחוץ למעדנייה). מחיר עסקית 59-75 שקלים.

קארי טופו וירקות. מעולה (צילום: לין לוי, mako אוכל)
קארי טופו וירקות. מעולה | צילום: לין לוי, mako אוכל

בימי שישי מתווספים להיצע האוכל "עזרים למבטח הביתי": כבד קצוץ, מטבוחה, סלט ביצים ועוד. בנוסף, ביוזמת בעלת המקום הילה יעקובי, צפונית בעצמה, מוכרים כאן ירקות ופירות מהגליל שמגיעים ישירות מהמגדלים ונקטפו בהתנדבות תוך בשיתוף פעולה עם חקלאי קו העימות: פירות יער, פטל, דובדבנים, ליצ'י, משמש ואפרסקים שלא הספיקו לעבור במקררים של חברות הפצה. אפשר להזמין את האוכל של THE LUX באתר ויש משלוחים לכל אזור המרכז.

הנחושת 3 רמת החייל תל אביב, 052-3798682, ראשון-חמישי 10:00-19:00, שישי 9:00-14:00, כשר בשרי