הרבה מאוד מסעדות מפונפנות צצות בזו אחר זו, בעיקר בתל אביב, עיר שבה מקומות נפתחים ונסגרים ללא הרף. אך בין המקומות המהוקצעים קשה לעתים למצוא מסעדה או בית אוכל שאינם מתיימרים להמציא את הגלגל מחדש, אלא מציעים אוכל טעים ולא מסובך. כזה הוא הביסטרו החדש בר כוכבא שנפתח השבוע לפעילות בסמוך לקבביטר ברחוב החשמונאים בתל אביב, וקורץ בשמו גם לחג החנוכה המתקרב.
>> בואו להגיד לנו היי בפייסבוק
השף של המקום הוא גל קרן ששיפץ את המסעדה באופן חמים וביתי, והבעלים הוא איש עסקים מתחום הנדל"ן שאינו פעיל בתפעולו השוטף של המקום. "הכיוון של בר כוכבא הוא ביסטרו פשוט עם אווירה טובה, אוכל טרי וטוב ומגוון ספיישלים יומיים שמתחלפים כל הזמן לפי מצב הרוח. סגנון הבישול שלי הוא דרום אמריקאי עם נגיעות צרפתיות".
קרן נמצא בתחום המסעדנות כבר 23 שנה ועבר במסעדות רבות בארץ ובעולם כמו רוקה בהרצליה ואף התמחה בבישול בשרים בדרום אמריקה. לבשל הוא למד בצרפת ובארה"ב. בבר כוכבא האינטימי, שמונה 20 מקומות בפנים ועוד כארבעים ברחבה חיצונית, הוא יבשל אוכל פשוט שכולל ארוחות בוקר, צהריים וערב.
עוד באוכל טוב:
- המקומות החדשים שיתחרו על הכיס של הבליינים
- דייסת שיבולת שועל עם מלא דברים טובים
- דונאטס שוקולד אפויים ומהממים
בתפריט של המקום ניתן למצוא ארוחות בוקר כמו שקשוקה ברוטב פיקנטי מיוחד שהירקות בו נאפים בתנור אבן בחום גבוה ונטחנים עם פלפלים טריים, לצד סלט קצוץ, חמוצים ביתיים, לחם פרנה, קפה ושתייה קרה (59 שקלים), מגוון מאפים וכריכים שונים כמו גאודה, אבוקדו או חביתה (13 שקלים למאפה ו-39 שקלים לכריך גדול). לצהריים מגישים כאן פסטות כמו לינגוויני ופנה בעבודת יד מקמח דורום עם רטבים לבחירה שמייצרים במקום, ומנות בשריות חמות כמו כריך רוסטביף עם איולי ביתי, חרדל, חסה, מלפפון חמוץ בכבישה ביתית ופרוסות עגבנייה עם רוסטביף מוקפץ עם בצל ופטריות, בלחם פרנה שנאפה בתנור אבן במסעדה (49 שקלים).
"המקום שלנו קטן ואינטימי שאת רובו עיצבתי באופן אישי עם אווירה ביתית והכי חמימה שיכולה להיות", מספר לנו קרן. "יצרנו את המקום הזה מאהבה לאוכל ומרצון לשמח אנשים, ואני אהיה פה במטבח מהבוקר ועד הלילה".
בר כוכבא. החשמונאים 78, תל אביב. טלפון: 03-509-9255. שעות פתיחה: ראשון עד רביעי 07:30 -23:00, חמישי- שבת 07:30 -לקוח אחרון.