סביר להניח שחלק ניכר מהישראלים יבלו את סוף השבוע הקרוב בצפון הארץ, בתקווה להתשובב בשלג. בהנחה שאותם משתובבים יחפשו משהו טעים לאכול לפני או אחרי, אנחנו שמחים להכיר להם את אל חטיב - ממתקייה חדשה ומיוחדת שנפתחה בחודש האחרון בכפר ע'ג'ר (שיש בו לא מעט תופינים קולינריים).
את המקום פתח אחמד חטיב, קונדיטור ששם לו למטרה לשלב בין מתוקי העולם הערבי לקונדיטוריה המערבית. חטיב התמודד לאחרונה גם בריאליטי "הקינוח המושלם", ולאחריו שדרג את בית העסק שלו, שעבד לפני כן במתכונת טייק אוויי ביתית, למקום של ממש.
בממתקי אל חטיב הוא מציע בין היתר קינוחים טורקיים שדי נדיר למצוא בארץ כמו טרה לצ'ה; מגוון סוגים של בקלאווה (אנחנו אהבנו את בקלאוות הפיסטוק המרירה-מתוקה); עוגות סולת לחות כמו סולת קוקוס או בסבוסה קלאסית; קינוח חלוואת אל ג'יבן מסורתי; חלביצה צבעונית; וגם וריאציות מודרניות שלו על קינוחים מסורתיים, כמו לילות ביירות עם קרם סולת ומסטיקה וקרם זרעי כוסברה; כנאפה חלביצה עם רוטב תות חמצמץ; בקלאווה במילוי מלבי ופיסטוק; ואפילו בקלאווה קרמל מלוח.
המקום פתוח בימים ראשון-שבת ב-9:00-23:00.
ממתקי אל חטיב. כפר ע'ג'ר, רמת הגולן. 052-2231287