תושבי חיפה והאזור התברכו בחופים מרשימים, אבל לא ממש במסעדות מעניינות שפועלות בהם. בחודשים האחרונים מסתובבות שמועות על מקום חדש שינסה לשנות את המצב הזה ומאחוריו עומדים שמות מוכרים. המקום, שנקרא סינמה פרדיסו, נפתח רשמית לאחרונה ונמצא ממש מול קו החוף.
על סינמה פרדיסו אחראים קבוצת שותפים ביניהם איש המוסיקה אסף אטדגי, וכן יזמים חיפאיים כמו ענבל אלנקווה, אלי קסלמן, תומי אלקובי, דרור סטולרו ודותן פריינטה. הקבוצה שיפצה את החלל ויצרה מקום שניתן להעביר בו יום שלם לחובבי החוף: מקפה בוקר בסופי השבוע ועד קוקטיילים בלילה. תומר אגאי (ממסעדת סנטה קתרינה התל אביבית) ייעץ למקום קולינרית.
כמו גם מסעדות רבות שנפתחות בארץ בשנתיים האחרונות, בלב מסעדת סינמה פרדיסו ניצב טאבון גדול שממנו יוצאות מנות רבות מהתפריט. בנוסף, האוכל כאן מבוסס גם על מנות דגים רבות.
בתפריט למשל: טאטאקי טונה אדומה (78 שקלים); קרפצ'יו דג ים עם חציל שרוף מהטאבון, קרם עגבניות שרי צהובות, צ'ילי אדום וגרמולטה ים תיכונית (68 שקלים); דג ים בטמפורה עם סלסת עגבניות מגי, שמנת חמוצה ופסטו כוסברה (78 שקלים), שיפוד שרימפס על טחינה עמבה עם שום קונפי וברוקולי צרוב בטאבון (88 שקלים); ושיפוד דג על הגריל עם רכז רימונים אוזבקי, ירקות ירוקים ויוגורט (98 שקלים).
עוד בתפריט: מינוט סטייק על פרוסת חלה עם איולי בזיליקום וסלט רוקט ובצל סגול עם זרעי עגבנייה (89 שקלים); רביולי לבנה על ראגו עגבניות שרי צבעוניות ביין לבן חמאה שום ומרווה (82 שקלים); פסטה דייגים- לינגוויני, דג ים מפורק, ציר דגים, עשבי תיבול ביין לבן חמאה ושום (92 שקלים); קבב טלה על ירקות שרופים מהטאבון, פיתה וטחינה הר ברכה (92 שקלים); לחמעג'ון בשר קצוץ עם שיפקה, סלט רוקט ויוגורט (68 שקלים) וקינוחים שמזוהים עם אגאי כמו בסבוסה סולת עם גלידת יוגורט ופיסטוקים.
בימים שישי ושבת מגישים במקום ארוחות בוקר ובראנץ' משעה עשר בבוקר ועד שלוש עם מנות כמו פוקאצ'ה עם סלסת עגבניות, סחוג ביתי וטחינה הר ברכה (32שקלים); סלט ירקות מהוואדי עם גבינת קדוש מצפת (54 שקלים); וירקות צלויים בטאבון בליווי טחינה הר ברכה, סחוג ביתי וגרדת עגבניות (58 שקלים).
בין האופציות הקלאסיות יותר לארוחות בראנץ' ובוקר, שלא קל למצוא בחיפה, יש פה טוסט אבוקדו מלחם בריוש קלוי, אבוקדו, צ'ילי וסלט אישי (58 שקלים); פלטה בוקר טוב ובה פוקאצ'ה מהטאבון, מגוון סלטים קטנים ודגים בעישון ביתי (119 שקלים); אגס בנדיקט מלחם בריוש, תרד שמנת, סלמון מעושן, ביצה עלומה ורוטב הולנדייז ביתי (75 שקלים); סנדוויץ' בקרואסון עם בייקון טלה, זוג ביצי עין, איולי בזיליקום בצל מוחמץ וסלט (79 שקלים); וסטייק אנד אגס משייטל עם ירקות מוקפצים (119 שקלים).
לפחות לפי השמועה שהגיעה לאוזנינו, המקום הומה מהיום שנפתח להרצה ואנחנו בטוחים שבימי הקיץ מדובר יהיה באחד המקומות הבולטים בעיר הצפונית. בינתיים הוא פתוח בימות השבוע משעה חמש בערב ועד אחרון הלקוחות ובשישי ושבת מעשר ועד שלוש ומחמש עד אחרון הלקוחות.
סינמה פרדיסו בר-מסעדה. חוף זמיר, חיפה. 077-7242093