רק לפני שבועות ספורים סיפרנו לכם על הפתיחה של צ'אקולי המדוברת ועל מסעדת השף החדשה של מושיק רוט - ועכשיו אנחנו שמחים לספר שגם השף יוסי שטרית (היבה) פתח בשותפות מסעדה חדשה, שעדיין נמצאת בהרצה.

קון-תאי היא שיתוף פעולה בין שטרית, שותפו בהיבה יורם בודזנק והשף תומאס זוהר. שני השפים נפגשו במסגרת הריאליטי "משחקי השף", שם זוהר היה חלק מהקבוצה של שטרית. "אומנם זו תקופה מאתגרת ביותר לפתוח עסק", מסביר שטרית את המהלך, "אבל אולי דווקא בגלל זה הרגשנו צורך לעשייה ולמקום לבריחה קצת מהמציאות".

אויסטר תאי. מטבח סיאמי באינטרפרטציה אישית (צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור)
אויסטר תאי. מטבח סיאמי באינטרפרטציה אישית | צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור
טרטר תאילנדי (צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור)
טרטר תאי | צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור

המסעדה החדשה של שטרית וזוהר לא רוצה להיות עוד מסעדה תאילנדית, אלא בר אוכל-מזללה סיאמית עם תפריט קטן ומדויק שמבוסס על פרשנות אישית ומקומית. היא ממוקמת בשכונת נוגה (המושבה הגרמנית) ביפו ומעוצבת בסגנון סיאמי-אורבני-מודרני עם שילוב של אלמנטים מהמזרח. השף תומאס זוהר, שמתמחה במטבח התאילנדי, ינהל את הקו הקולינרי של המקום, ואילו שטרית מגיע לפרויקט בכובע המסעדן בעל הניסיון. "חשוב לי להביא את החלקים המוכרים והאהובים אך גם להביא את האזורים המיוחדים ופחות מוכרים של המטבח הסיאמי", אומר תומאס. 

התפריט מתחיל במנות נאות, כמו אויסטר תאילנדי עם צ'ילי תאי, ליים, קריספי שום וכפיר ליים (29 שקלים); טרטר בקר איסן סטייל עם חלמון וקריספי פורק (68 שקלים); וסשימי תאי עם כפיר ליים קצוץ (68 שקלים). ויש גם לא פחות מחמש גרסאות לסלט סום טאם (46-50 שקלים), שלכל אחד מהם אפשר לצרף תוספת שרימפס מיובש (18 שקלים) או חלוט (12 שקלים), וסלטים כמו סלט פומלה וקלמרי (74 שקלים), סלט עוף עם ריבת צ'ילי וחלב קוקוס (67 שקלים) וסלט חריף עם שפיץ שייטל (76 שקלים).

בהמשך התפריט יש מנות מטוגנות, גריל ומרקים. בגזרת המטוגנים תמצאו פלה טוד – דג מטוגן בסגנון האט יאי (82 שקלים); ומנת שייטל ולאאב גאי טוד – כדורי עוף מטוגנים שמוגשים עם חסה אייסברג ואטריות אורז (68 שקלים). מבחר מנות הגריל כולל שיפוד פרגית, סטייק תאילנדי, נקניקייה מותססת של אורז וחזיר, שיפוד שקדי עגל ושיפוד שרימפס (69-92 שקלים), ויש גם מרק על בסיס קארי מסמן עם לחי עגל, מרק על בסיס קארי ירוק עם חזה ברווז ומרק על בסיס ציר עוף עם שרימפס ואטריות חיטה (86-92 שקלים).

עיצוב מודרני אורבני (צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור)
עיצוב מודרני אורבני | צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור

“זה פרויקט שונה מכל מה שעשיתי עד כה", אומר שטרית, "כל אחד מאיתנו מביא את הניסיון והידע שלו ממטבחים שונים, ואנחנו מערבבים אותם לכדי משהו חדש ומרגש".

קון-תאי. ניצנה 20, שכונת נוגה, תל אביב-יפו. שעות פעילות: ראשון-שבת 17:00-23:00. להזמנת מקומות