רק לפני שנה סיפרנו לכם על פתיחתו של מתחם האוכל פאנקי סיסיליה בהוד השרון וכבר נפתחת שלוחה נוספת שלו, הפעם בלב שדרות רוטשילד בתל אביב, בגרסה כשרה חלבית. המסעדה החדשה, שמצטרפת אל מעט מאוד מסעדות כשרות בסגנון איטלקי שפועלות בתל אביב, נפתחה במקום שבו שכנה במשך שנים ארוכות מסעדת אלורה הוותיקה.
המסעדה החדשה נקראת סיסיליה איטליאנה, ושלא כמו פאנקי סיסיליה, כאן החליטו הבעלים יניב בובליל ואבירם זוהר לכוון פחות לסגנון הומה ויותר לבילוי רומנטי וכפרי. המקום עוצב בסגנון של בית איטלקי, עם המרפסת הגדולה שמשקיפה לשדרות רוטשילד בין העצים. את טאבון האבן שהגיע למסעדת אלורה לפני 17 שנים החליטו הבעלים להשאיר במטבח.
התפריט במסעדה החדשה הוא בעיקרו איטלקי כפרי, עם מבחר פיצות, פסטות ויינות מקומיים מיקבי בוטיק ברחבי הארץ. בין המנות, למשל, קרפצ'יו לברק בשמן זית עם פלפל צ'ילי, בצלצלי שאלוט, צלפים, חרצני עגבניות שרי, גרידת תפוז, צנונית בצבעים וטבסקו ירוק (58 שקלים); פונגי - פטריות פורטובלו ממולאות בגבינות צאן, פסטו וחרדל צרובות בתנור עם קראסט לחם לבן (48 שקלים); ברוסקטה קרצ'ופו עם ארטישוק במרינדה, פרמזן, עלי רוקט וקרם ארטישוק (42 שקלים); וסלט גורגונזולה עם חסה אייסברג, עלי בייבי, גבינה כחולה ואגסים ברוטב ויניגרט ואגוזי מלך (57 שקלים).
בין הפסטות והפיצות בתפריט: פסטה קרם די פפרונצ'ינו - פפרדלה מוקפצת במחבת עם פלפלים קלויים, קוביות חציל צרובות, שום קונפי, גבינת פטה וקולי פלפל (64 שקלים); ברבאביטולה - רביולי ריקוטה ברוטב שמנת גבינות על קרפצ'יו סלק (77 שקלים); קסטניה - רביולי ערמונים ברוטב שמנת, ארטישוק, ערמונים ופרמזן (75 שקלים); לזניה עם ירקות העונה צרובים בתנור ברוטב עגבניות, בשמל וגבינות (72 שקלים); פיצה ספינצ'ה ברוטב עגבניות עם כדורי מוצרלה, ארטישוק ועלי תרד (68 שקלים); פיצה ביאנקה עם גבינת פרמזן, גורגונזולה וקרם שמנת (62 שקלים); וקלצונה דל נונו עם רוטב עגבניות, מוצרלה, עלי בזיליקום וגבינת פטה (48 שקלים).
בימים ראשון עד חמישי תציע המסעדה ארוחות עסקיות מ-12:00 ועד 17:00, ובהמשך תהיה גם שעה שמחה עם אלכוהול במחירים מוזלים בשעות הערב המוקדמות. בימי שישי המקום יהיה פתוח משעות הבוקר ויגיש בראנצ'ים בסגנון איטלקי.
סיסיליה איטליאנה. רוטשילד 60, תל אביב. 03-7420772. ראשון עד חמישי 12:00-24:00, שישי 09:00-15:00. כשר