קיוסקו  (צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל)
הפניוטלה של קיוסקו. בצק פיצה? לא ממש | צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל

אם לשפוט לפי מה שקורה ברחבי הארץ ובעיקר בתל אביב בזמן האחרון - סנדוויצ'ים עם בשר זה הדבר הבא. הכריכיות השוות רק הולכות ומתרבות ברחבי העיר, וכעת אל ה-B12, המוסד לסנדוויצ'ים מיוחדים ומיט פאק מצטרף קיוסקו - בר אוכל מהיר ברחוב אבן גבירול בתל אביב, שמציע כריכי פניוטלה איטלקיים. בגרסה הנפוליטנית המקורית מכינים את הפניוטלה משאריות בצק הפיצה הפריך והנהדר, כאן מכינים את הבצק במיוחד, וממלאים במגוון אפשרויות מושקעות. יצאנו לבדוק האם מדובר בכריך השווה בסביבה, כמו שזמזמו סביבנו השמועות.

>> וו וו מה מחכה לכם אצלנו בפייסבוק

מה הסיפור?
את קיוסקו פתח ג'ורג'יו סופינו, הבעלים של מסעדות פסטה מיאה, יחד עם חזי זר ושאדי דאעס, שהוא גם השף של המקום. התפריט במקום עדיין מצומצם ומציע כריכים כמו פניוטלה איטלקית במילוי תבשיל ראגו אדום לפי מתכון של פסטה מיאה, עם ירקות שורש ברוטב עגבניות תמר ויין אדום עם מוצרלה, בצל וירוקים; פניוטלה פלסטינית עם תבשיל בשר טלה, חציל מדורה, טחינה ירוקה, יוגורט עזים, נענע, עגבניות ומלפפון; פניוטלה ישראלית עם נתחי אנטרקוט, שייטל ופיקניה מבושלים ביין ברברה עם גזר, סלרי ובצל על רוטב איולי; ופניוטלה צמחונית עם רוטב עגבניות תמר, מוצרלה, חציל קלוי, עגבנייה, בצל סגול, בזיליקום ושמן זית.

מחיר כל פניוטלה הוא 38 שקלים (המנה גדולה ומשביעה בהחלט), ולצדה ניתן לבקש תוספת כמו תפודים בתנור או סלט, בעלות של 5 שקלים נוספים. למילוי הכריכים ניתן גם להזמין אקסטרה גבינות, או תוספות כמו בצל או פטריות, גם הם בתוספת תשלום.

קיוסקו אבן גבירול פניולטה (צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל)
הסבר למתעניינים. תקראו, גם ככה ייקח זמן | צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל

מה חשבנו?
הביקור שלנו בקיוסקו התחיל טוב: שפע של אנשים צעירים, אווירה חיובית ובחור חביב שעמד מאחורי הדלפק והסביר לכל אורח, אחד אחד, מהי פניולטה. על הדרך הוא גם הציע לכולם לנסות מהוודקה שמכינים במקום עם סקיטלס בטעמים, ולסרבנים הוצע גזוז פטל-לימון מעולה.

עוד באוכל טוב:

 

הבחור כנראה ידע מה הוא עושה כשהוא הציע את השתייה, משום שלאחר שהזמנו פניוטלה איטלקית בתוספת תפודים ופניוטלה צמחונית (לה הוספנו גם אמנטל ופטריות), המתנו כחצי שעה עד שהאוכל היה מוכן. למרות שהמקום היה ביום השני לפעילותו בלבד, חצי שעה הוא פרק זמן בהחלט לא סביר להכנת זוג כריכים. עמנו המתינו גם רבים אחרים, מה שמעיד על כך שעדיין לא התאפסו כאן על קצב הוצאת המנות (שזה בסדר גמור, אבל לא אם מחליטים לגבות מחיר מלא).

המקום מעוצב בפשטות, והעיצוב מבוסס על ארגזי פלסטיק צבעוניים שמהם הרכיבו מנורות וכיסאות. בגדול אנחנו בעד - לא לכל מקום שמעז להיפתח בלב תל אביב יש גב של מיליונים, אבל נוח במיוחד זה לא. אז את הכריכים לקחנו בטייק אוויי, כדי לאכול אותם כמו שצריך, על ספה במזגן. הם שרדו יפה את ההליכה ועברו אחר כבוד לצלחות. אלא שאז גילינו שבמקום התפודים שהזמנו, קיבלנו מצבור עלים עייפים למדי של סלט. ניחא, התבלבלו. את הפטריות, שביקשנו להוסיף לתוך הפניולטה הצמחונית, קיבלנו בקופסה נפרדת, מה שהיה תמוה ביותר בהנחה שאין לנו כל רצון לפרק את הכריך כדי לתחוב בו את התוספת.

אז השארנו את הפטריות בחוץ, נפנפנו את אכזבת התפודים והמשכנו לכריכים. ובכן, הבצק עצמו נראה כמו פיתה גדולה, רק מעט יותר עבה וקשה. בהחלט לא משהו שמזכיר בצק פיצה קריספי, כמו שהבטיחו. למען האמת, הפניוטלה האיטלקית הייתה משמימה למדי. תבשיל הבשר היה נעים אך חסר כל עוקץ - ורק כשהוספנו סרירצ'ה מהבית כל העסק קיבל תפנית לחיוב (באותה הזדמנות הכנסנו פנימה גם קצת פטריות).

הפניוטלה הצמחונית מאידך הייתה חביבה (גם לה הוספנו תיבול ביתי), אם כי למרות שביקשנו להוסיף עוד גבינה, כשפתחנו את הפניולטה גילינו בפנים מעט מאוד ממנה. עבור 38 שקלים היינו מצפים למלית (צמחונית!) קצת פחות קמצנית. הפטריות, אגב, היו טובות מאוד.

קיוסקו אבן גבירול (צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל)
אווירה טובה, אבל מה עם איזו בשורה? | צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל

בשורה התחתונה:
במיקום שהוא נמצא בו, קיוסקו יכול להוות אלטרנטיבה טובה לאלה שמחפשים אוכל מהיר, חביב ולא יקר מדי, אבל בשביל להוות אלטרנטיבה שווה באמת לא מספיק יחס אדיב, צריך גם מקצה שיפורים.

מאחורי קיוסקו יש הרבה מאוד כוונות טובות, אכפתיות וגב מקצועי רחב (בכל זאת, פסטה מיאה היא עסק משגשג ומקצועי שמעלה את רף הציפיות). כרגע לא מדובר בבשורה שתגרום לנו לשוב, ולא כי האוכל היה גרוע אלא פשוט כי הוא לא היה מספיק טוב.

קיוסקו. אבן גבירול 142, תל אביב. ראשון-שבת 12:00-02:00. לא כשר

>> לכל חדשות האוכל