מלחמת חרבות ברזל הפכה את עולמנו וטלטלה את החברה שלנו עד ליסוד, זה מורגש בכל היבט של החיים וזה מהדהד גם בזירה העסקית והקולינרית כמובן. למעשה, זה לא יותר ממהדהד ומחלחל, זה ממש מרעיד את הקרקע ומשנה מן היסוד את עמודי התווך של המסעדנות בארץ, עד כדי כך שגם השף יובל בן נריה, מהשפים היציבים בישראל, הכריז היום על מהלך חדש שעתיד לשנות כאן סדרי עולם: הקמת קפה טאיזו כשר ראשון בשרונה מרקט: "אני מרגיש שברוח התקופה הנוכחית, צריך לדעת להעז לשנות" הוא אומר, "אם היו שואלים אותי לפני שנה האם אפתח מקום כשר התשובה שלי הייתה חד משמעית לא אבל מאז ה-7 באוקטובר המון השתנה".
קפה טאיזו הכשר ייפתח בחלל שבו מיאזאקי שפעלה בשרונה מרקט, אחרי שיפוץ שיתחיל ממש בימים הקרובים: "התלבטנו איך מתקנים את הבעיה שהייתה במיאזאקי בגלל גריל הרובאטה, רכיב הכרחי שהתגלה כמכשול טכני מורכב שהצריך פתרונות טכניים קבועים. הרשויות לא הפסיקו להטריד והבנו שיש לנו כאן בעצם הזדמנות, כי אין לי שום דבר נגד הדת. היום אנחנו מתחילים משהו חדש ויש לנו שאיפה גדולה עם קפה טאיזו הכשרה ואפילו רצון לצאת עם זה גם מחוץ לגבולות תל אביב".
האם אתה שוקל לפתוח גם מסעדה כשרה?
"אני רק יכול לומר שעם האוכל מגיע התיאבון. השאיפה שלי כרגע היא לנסות לקרב ולחבר חלקים בעם. אני לא פוסל הפעלת מסעדה כשרה בעתיד".
למעשה השינוי התחיל לא באמת רק בגלל הגריל ותוכניות גדולות לצאת מגבולות תל אביב, אלא מתוך עבודה עם ארגון צהר בחמ"ל מלחמה שבו אנשי קבוצת טאיזו בישלו לחיילים. הרבה מנות נזרקו בגלל הכשרות והשף אמר בפעם הראשונה "יאללה בואו נכשיר". כאשר הגיעו התגובות הנלהבות, התמונות של החיילים והבקשה לעוד מנות עבור פלוגות נוספות, הבינו צוות קבוצת טאיזו שיש עניין ויש היענות, אז צריך שיהיה אוכל של יובל בן נריה בגרסה הכשרה גם בשגרה ולא רק במלחמה.
כרגע מה שנותר הוא להמתין לסיום השיפוצים, שצפויים להיגמר לקראת תחילת אוגוסט, וכשזה יקרה השף יובל בן נריה יצטרף באופן רשמי לאייל שני ושפים נוספים שכבר עשו את המהלך והתיידדו עם הכשרות כדי להיפתח לקהלים חדשים.