חדשות נפלאות לתושבי ירושלים ולמבקרים הרעבים לפחמימות בבירה: בבית אנה טיכו, מקום מרהיב לכל הדעות, תיפתח בתחילת חודש יוני מסעדה איטלקית חדשה בשם אנה. על המקום אחראית הקרן להשקעות חברתיות דואליס בשיתוף מוזיאון ישראל, ועל הליווי והייעוץ הקולינרי אמון השף מושיקו גמליאלי, מי שמוביל בשנים האחרונות את אחת המסעדות הנחשבות בירושלים - מונא בבית האמנים.
כל חדשות האוכל ועוד המון מתכונים טעימים - אצלנו בפייסבוק
דואליס מפעילה כבר שנים מיזמים חברתיים, ביניהם עסקים קולינריים כמו מסעדת ליליות המוכרת בתל אביב, שמעסיקה נוער בסיכון, ליליות בייקרי (המאפייה של מסעדת ליליות) וקפה רינגלבלום בבאר שבע. גם מסעדת אנה החדשה, בדומה ליתר מסעדות הקבוצה, עתידה לקלוט אליה נערים שנפלטו ממערכות החינוך ולסייע להם.
למי שאינו בקיא בהיסטוריה של בית אנה טיכו, מדובר בבית שבו התגוררה הציירת, שהייתה גם אחות מוסמכת, יחד עם בעלה רופא העיניים אברהם טיכו. בקומה הראשונה של הבית הפעילו בני הזוג במשך שנים רבות מרפאה. לקראת מותה תרמה טיכו את הבית ואת מגוון ציוריה, יחד עם יצירות אמנות נוספות, לתושבי העיר, ומאז מהווה המקום שלוחה של מוזיאון ישראל. לפני כשלוש שנים עבר המקום שיפוץ נרחב.
במסעדת אנה החדשה חלק פנימי מרשים ומרפסת פתוחה. השף בפועל במקום יהיה נמרוד נורמן, שהיה חלק מקבוצת המסעדות מחניודה בשנים האחרונות והוביל את הבר הקולינרי היודלה ולאחר מכן עבד במסעדת הסדנא של הקבוצה בעיר. התפריט של אנה, שנמצאת בימים אלה בהרצה סגורה, יהיה איטלקי חלבי וכשר ויציע בשלב ראשון ארוחות צהריים וערב ובהמשך גם ארוחות בוקר עם שלל מאפים שייוצרו במקום.
עוד באוכל טוב:
אחרי הסגירה המצערת של טופולינו האיטלקית בירושלים (שפותחת בקרוב מקום חדש ברחוב לילנבלום בתל אביב), החדשות על אופציה כשרה מרעננת ועדכנית בירושלים הן בהחלט מעולות. האוכל שיוגש באנה יהיה איטלקי קלאסי, נגיש ויומיומי אבל עם מגע של שף, ויכלול מגוון פסטות, פיצות ומנות דגים. המחירים יעמדו על כ-70 שקלים למנה עיקרית ו-60 לארוחת צהריים.
אנה (ANNA). בית אנה טיכו, הרב אג"ן 10, ירושלים. 02-5434144. כשר חלבי.