מקומות חדשים ופסטיבלים

בר א ווין, בר יין ואוכל חדש בתל אביב
השף עינב אזגורי עזב לא מזמן את הסרווסריה כדי לפתוח את בר היין והאוכל החדש והמשודרג של הדא דא ודא: בר א ווין. המקום ייפתח להרצה בסוף השבוע הקרוב, ובתפריט האוכל תמצאו כאן סלט קלמרי פריך עם עלים ירוקים, צ'ילי, אננס ובצל; טרטר בלחמנייה וביצה כתומה; כבד עגל וירקות ברוטב אנשובי; נתחי טונה נאה עם ווסאבי ועגבניות בשמן זית; פסטה 40 חלמונים ופרמזן; וכרישה מאודה עם ויניגרט אגוזי לוז.

bar a vin (בר א ווין). רוטשילד 7, תל אביב . 050-3366622. לא כשר.

ארוחת שף ייחודית של חיים כהן ביפו תל אביב, במסגרת הראונד טייבלז, תל אביב
הפסטיבל הקולינרי ראונד טייבלז  by American express, חוגג את הקאמבק שלו, שייתרחש בחודש נובמבר, עם 12 שפים שיגיעו ממסעדות מדוברות ברחבי העולם עולם ויתארחו אצל שפים ישראלים מוכרים. כהקדמה למיזם, השף חיים כהן יארח ב-9 למאי לארוחה מיוחדת את השף דייגו מוניוז מפרו - מוניוז, מדורג במקום ה-14 ברשימת 50 המסעדות הטובות בעולם, והוא מגיש אוכל פרואני חדשני שמתכתב עם שיטות הכנה מסורתיות.

יפו תל אביב. יגאל אלון 98, תל אביב. 03-6249249.

עוד חדשות? בואו לעמוד הפייסבוק שלנו

שף דייגו יפו תל אביב (צילום: Maria Nguyen,  יחסי ציבור )
יבשל יחד עם חיים כהן. השף הפרואני דייגו | צילום: Maria Nguyen, יחסי ציבור

שבוע הודו בישראל, ירושלים
שגרירות הודו חוגגת את שבוע הקולינריה ההודית במסעדת לה רג'אנס בירושלים. השף דודו ביטון חובר לשף ההודי הנחשב Sanjeev Kapoor, ויחד יבשלו השניים ארבע ארוחות בין ה-17 ל-19 למאי. בין המנות שיוגשו בארוחות ניתן למצוא בהאטי קה מורג' - עוף על העצם בתוך רוטב בהאטי (הגרסה ההודית לברביקיו); קבב גאלוטי - קציצות של כבש טחון מטוגנות במחבת; מנגו מורג' מאקהני - חתיכות עוף על גריל עם רוטב עגבניות בשילוב עם חתיכות מנגו; ונאלי רוגאן ג'וש - כבש מבושל בתוך רוטב מסאלה חריף.

לה רג'אנס - מלון המלך דוד, דוד המלך 23, ירושלים. 02-6208795.

שף קאפור לה רג'אנס (צילום: Sanjeev Kapoor website,  יחסי ציבור )
חובבי האוכל ההודי בירושלים היכונו. ארוחות מיוחדות בלה רג'אנס | צילום: Sanjeev Kapoor website, יחסי ציבור

פסטיבל ימי הונגריה בישראל, תל אביב
בין ה-6 ל-7 למאי ייערך במתחם התחנה בתל אביב פסטיבל ימי הונגריה בישראל. באירוע יתקיימו מופעים ויוגשו מגוון מאכלים הונגרים כמו עוגות דובוש, קיורטוש, גולאש הונגרי, לאנגוס, פלצ'ינטה, מרציפנים, ויינות הונגריים.

מתחם התחנה, תל אביב.

פסטיבל הונגריה מתחם התחנה (צילום: סיוון פרג',  יחסי ציבור )
ימי הונגריה במתחם התחנה | צילום: סיוון פרג', יחסי ציבור

חנות חדשה לסלטי משני, מודיעין
חברת סלטי משני פתחה השבוע חנות חדשה במודיעין. בחנות החדשה תוכלו לרכוש מבחר סלטים, תבשילים ביתיים ומוצרי מזון להזמנה הביתה.

מעדניית משני. בית ירדן, צומת שילת, מודיעין. 08-9999222.

בונז'ור פותחת רשת בתי מאפה
מותג המאפים בונז'ור פותח רשת בתי מאפה חדשה. הסניף הראשון יפתח ב-17 למאי בעכו ולאחר מכן בהרצליה, זכרון יעקב, יקנעם, חיפה, קריית אתא, אור עקיבא ותל אביב. הרשת תציע מגוון רחב של מאפים שייאפו במקום כמו לחמים מיוחדים, בגטים, פוקאצ'ות, קרואסונים ומגוון סוגי קפה במחירים נוחים.

עוד באוכל טוב:

תפריטים חדשים

תפריט אביב חדש בפרונטו, תל אביב
השף דייויד פרנקל יצר באיטלקייה התל אביבית תפריט אביבי וחדש - בין המנות החדשות תמצאו טרטר אינטיאס עם זרעי עגבניות, מלפפונים במי מלח, קרם הדרים, ושום ירוק מוחמץ (68 שקלים); טרטר עגל חלב עם ציר אנשובי, שום מטוגן וקרם מולסה עגבניות (76 שקלים); טורטליני לחי חזיר עם קרם חצילים, אספרגוסים וצ'יפס קוקי סן ז'אק (117 שקלים), ולוקוס וניוקי בחמאה לבנה עם סוכריות סלק, קרמבל אגוזים ופרמזן (178 שקלים).

פרונטו. הרצל 4, תל-אביב. 03-5660915.

טורטליני תפריט אביב פרונטו (צילום: תמוז רחמן,  יחסי ציבור )
חוגגים את בוא האביב בפרונטו | צילום: תמוז רחמן, יחסי ציבור

בראנץ' חדש בזו ביזו, תל אביב
דייויד פרנקל ממשיך לחדש, הפעם גם בזו ביזו, עם תפריט בראנץ' חדש שיוגש בסופי השבוע (תחילה רק בין השעות 12:00 ל-17:00 בשבתות, ובהמשך גם בימי שישי). בין המנות תמצאו פנקייק עם בייקון, חמאה בלגית וסירופ מייפל; ביצה ב-63 מעלות עם אינגליש מאפין והולנדייז סלק; Steak&Eggs; ורושטי תפוח אדמה, טראוט ורוד מעושן וקרם פרש.

Zou Bisou. בן יהודה 186, תל אביב. 03-5616999.

פנקייק בראנץ' זו ביזו (צילום: דרור עינב,  יחסי ציבור )
שחיתות מפתה. פנקייקים בבראנץ' של זו ביזו | צילום: דרור עינב, יחסי ציבור

אוכל מוכן הביתה בלוקנטה, תל אביב
שלמה עזרן מציע בימי שישי תפריט אוכל מוכן כדי לקחת הביתה ובו תמצאו עוף שלם מגוהץ, ממולא בעשבי טיבול טריים (82 שקלים ליחידה); חצאי תפוחי אדמה בקליפה אדומה, מבושלים ואפויים (5 שקלים ל-100 גרם); אנטיפסטי מירקות העונה (5 שקלים ל-100 גרם); וכרעי עוף במרינדה אסייתית, אפויים בתנור (21 שקלים ליחידה).

לוקנטה. בוני העיר 9, כוכב הצפון תל אביב. 03-5176616.

תפריט קינוחים חדש בקפה לנדוור
הרשת מציעה קינוחים חדשים ביניהם וופל בלגי עם שני כדורי גלידה בטעמים של וניל צרפתי ושוקולד בראוניז, קצפת, פרוסות בננה, שוקולד מריר ורוטב שוקולד חם (49 שקלים); עוגת גבינה אפויה, על רוטב וניל, ומקלות מרנג ברוטב פירות יער עם גלידת וניל צרפתי (45 שקלים); פאי תפוחים חם על רוטב וניל לצד פרוסות תפוח עץ וכדור גלידה וניל צרפתי (45 שקלים).

וופל בלגי קפה לנדוור (צילום: בועז לביא,  יחסי ציבור )
מלא קינוחים חדשים. רשת קפה לנדוור | צילום: בועז לביא, יחסי ציבור

לפרטים

בר סלטים חדש בדובנוב 8, תל אביב
המסעדה התל אביבית מציעה בר סלטים חדשים לקראת הקיץ שניתן לאכול במקום או לקחת בטייק אווי. מבחר הירקות כולל ברוקולי, כרובית, פטריות, תפוח אדמה עם חרדל ושמן זית, אנטי פסטי, פלפל, תירס, אפונה, צנון, ועוד. לירקות ניתן להוסיף מבחר רטבים, והמחיר לסלט הוא 39 שקלים.

דובנוב 8. דובנוב 8, תל אביב. 03-6968655.

ארוחת בוקר בדליה, קיבוץ דליה
כפר הנופש זוהר בדשא מחזיר את ארוחות הבוקר בדליה. במקום יציעו בופה ובו לחמים ביתיים, גבינות צאן, גבינות שמנת, דגים כמו טונה והרינג, מגוון סלטים צבעוניים, ביצים קשות, אומלטים, מעדני חלב, וריבות בעבודת יד. מחיר ארוחת הבוקר לאדם הוא 55 שקלים, והיא מוגשת בין השעות 08:00 ל-10:30.

זוהר בדשא. קיבוץ דליה. 04-9897777.

תפריט קיץ חדש במסעדת Lima Nippo, יפו
המסעדה מציעה תפריט קיץ ובו מנות כמו טאקי פורל ים עם ירקות צלויים, קינואה אדומה, ואנדיב צלוי; ומנת סינטה יאקי ניקו. בנוסף, מציעים כאן תפריט טעימות חדש של שבע מנות במחיר של 195 שקלים לסועד (מינימום זוג) ובו טוסטדות עם סלסת לימה ניפו; סביצ‘ה מיקס דגים עם היביסקוס, קולורבי ופיטאיה; טרדיטו סלמון עם מיסו מנגו; חציל בטמפורה; ריבת צ‘ילי דג עם קינואה שחורה ופונזו מלפפון; וסינטה יאקי ניקו.

לימה ניפו, רבי תנחום 6, תל אביב-יפו. 03-5734404.

טעמים חדשים בגלידה באר שבע
רשת הגלידות מציעה לקראת הקיץ טעמים חדשים וביניהם: קינדר בואנו - גלידת שמנת בטעם אגוזי לוז בשילוב שוקולד חלב וופל פריך; לוטוס עם קינמון ושברי קרמל; וניל אוראו; לואקר - גלידת וניל בשילוב קקאו ואגוזי לוז; וקליק - גלידת שמנת בשילוב כדורי וופל בציפוי שוקולד מריר ושוקולד לבן.

לפרטים

לחם ארז ארטישוק (צילום: בן יוסטר,  יחסי ציבור )
תפריט מיוחד בלחם ארז | צילום: בן יוסטר, יחסי ציבור

מנות חדשות בלחם ארז
רשת בתי הקפה מציעה תפריט חדש ובו מנות כמו חצאי ארטישוק אה לה רומנה, צלויים עם ברולה גבינת בר על קרם פלפלים ועלי בייבי טריים; לביבות כרישה על צזיקי, שמן זית וסלסת עגבניות; וסלט עדשים וארטישוק עם קוביות פלפל אדום, עדשים שחורות, רצועות ארטישוק אה לה רומנה, בצל סגול, עלי בייבי, פטרוזיליה, עלי תרד ואגוזי מלך, בתיבול ויניגרט סלק על טחינה ויוגורט.

לפרטים

תפריט המבורגרים חדש בביסטרו גרינברג, תל אביב
ביסטרו גרינברג מציע תפריט המבורגרים וכריכי דלי חדש, בו תמצאו למשל המבורגר בקר משולש עם גבינת צ'דר, איולי בצל מקורמל, חמאת צ'דר, חסה, עגבנייה, בצל סגול ותפוצ'יפס (98 שקלים); סינטה מיושנת פרוסה עם בצל לבן ורוטב ברנז שמוגשת עם צ'יפס (94 שקלים); וגרסה טבעונית של קציצת תירס עם סלט מלפפונים, גזר כוסברה, בצל ירוק ורוטב רטטוי (62 שקלים).

ביסטרו גרינברג. אורי צבי גרינברג 25, תל אביב. 03-6136132.

המבורגר גבינברג ביסטרו (צילום: אנטולי מיכאלו,  יחסי ציבור )
כריכים חדשים והמבורגרים בביסטרו גרינברג | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

מה עוד קורה?

מקס ברנר מגיעה לסין
רשת השוקולד והמתוקים מקס ברנר פותחת לראשונה סניף בסין. מדובר בסניף ה-64 של הרשת בעולם, לצד סניפים ביפן, אוסטרליה, דרום קוריאה וארה"ב.

 >> לכל חדשות האוכל