קינוח הילדות האולטימטיבי - עטוף בנייר כסף, עם מרקם של ענן וביסקוויט בתחתית - קרמבו הוא אחד מסמלי החורף הישראלי. עכשיו, אחרי שקרנבל הסופגניות של חנוכה מאחורינו, הגיע הזמן לספר על כמה מגרסאות הקרמבו המיוחדות והטעימות שנתקלנו בהן השנה:

בוטיק סנטרל

בבוטיק סנטרל מצאנו קרמבו עם עוגיית שוקולד נימוחה בבסיס. מעל העוגייה מוס וניל עשיר עם פצפוצי שוקולד והכול עטוף במעטפת שוקולד חלב קראנצ'י. מחיר: 20 שקלים ליחידה.

זמין בכל סניפי בוטיק סנטרל 

 

הקרמבו של בוטיק סנטרל (צילום: טל סיוון ציפורין, יחסי ציבור)
הקרמבו של בוטיק סנטרל | צילום: טל סיוון ציפורין, יחסי ציבור

דוד לאור

בפטיסרי של דוד לאור מכינים 2 סוגי קרמבו. הראשון הוא קלאסי עם מרנג וניל מצופה בשוקולד חלב. השני הוא קרמבו למתקדמים: קרמבו קפה עם מרנג קפה בציפוי שוקולד מריר 75%. המחיר של כל קרמבו הוא 18 שקלים.

היצירה 4, מבשרת ציון

 

הקרמבו של דוד לאור (צילום: ליאור כרספי, יחסי ציבור)
הקרמבו של דוד לאור | צילום: ליאור כרספי, יחסי ציבור

קפה אסיף

קפה אסיף התחדש עם שף שהכניס כמה חידושים מעניינים לתפריט, ביניהם קינוח הקרמבו. מדובר בצמד קרמבואים קטנים בטעם וניל אותם מייצרים מהווניל של הסטארטאפ הישראלי "וידה", והביסקוויט שבתחתית עשוי מבצק שקדים פריך. התוצאה היא קינוח מושלם של 2 ביסים שמזכיר את הקרמבו מהסופר רק מבחינת הצורה. מבחינת מרקם וטעם הקרמבו הזה הוא משהו בין סוכרייה טעימה לקינוח פטיסרי אלגנטי. מחיר: 22 שקלים לזוג קרמבואים.

לילינבלום 28, תל אביב יפו

 

צמד הקרמבואים של קפה אסיף (צילום: לין לוי, mako אוכל)
צמד הקרמבואים של קפה אסיף | צילום: לין לוי, mako אוכל

שיריז

במסגרת קולקציית קינוחי החורף מציעים בשיריז מבחר קרמבואים בעבודת יד. בתהליך הייצור שלהם נעשה שימוש בביצי חופש, מקלות סוכר וניל ומחיות מיוחדות בלעדיות לשיריז. הקרמבו יושב מעל עוגייה או ביסקוויט מסורתי ויש אפילו קרמבו נטול גלוטן שאת העוגייה שלו מחליף מקרון.

מבחר הטעמים כולל קרמבו וניל - קרמבו קלאסי בטעם וניל שמוגש על עוגייה פריכה עם טופינגס לבחירה: שברי אוראו, סוכריות צבעוניות או פיסטוק ושברי בוטנים. המחיר הוא 11 שקלים ליחידה או 60 שקלים למארז של 6 יחידות. טעם נוסף הוא קרמבו זהב - קרמבו במילוי וניל ומעליו ציפוי שוקולד חלב וזהב (20 שקלים ליחידה). יש בשיריז גם קרמבו פיסטוק בטעם וניל בשילוב פיסטוק טחון עם ציפוי שוקולד חלב ושבבי פיסטוק טריים (12 שקלים) וקרמבו קינדר עם שוקולד קינדר טחון (12 שקלים).

כצנלסון 108, גבעתיים

הקרמבו של שיריז (צילום: neo media, יחסי ציבור)
הקרמבו של שיריז | צילום: neo media, יחסי ציבור

קאבום

לפני שנתיים וחצי, כשנפתחו, כולם דיברו על הקרמבואים המיוחדים שקאבום הביאו לשוק מחנה יהודה בירושלים. את הקרמבו של קאבום טובלים בתערובת שוקולד ואז מצפים בציפויים. אפשר כמובן גם להשאיר אותו ללא הציפוי ולהסתפק ב-4 עיגולי מרנג מעל ביסקוויט. קולקציית הטעמים כוללת בננה ונגיעות ברס לוז; לימון וקריספי ליים; וניל עם מקלות וניל טריים; דובדבן עם אבקת פירות יער; פסיפלורה עם סוכריות צהובות; קרמל; תות עם סוכריות תות; וקפה עם פולי קפה לקישוט - כל קרמבו כזה יעלה 15 שקלים. יש גם קרמבו למכורים עם שכבות של אספרסו וקרמל עטוף בפולי קקאו או קרמבו פנינה עם שכבות של אוכמניות, תות, פטל וביסקוויט מצופה שוקולד תות שעולים 19 שקלים. למתקדמים יש גם 2 טעמי קרמבו שיושבים מעל טארטלט מבצק פריך ועולים 25 שקלים ליחידה.

האשכול 6 (שוק מחנה יהודה), ירושלים

View this post on Instagram

A post shared by !kaboom - קאבום (@kaboomisrael)


ORYOSSS

פיינליסטית הקינוח המושלם ובוגרת משחקי השף עונה 7, אורי חיה שוקרון, מכינה בפטיסרי שלה קרמבו מתוק עם קישוטים של סוכריות צבעוניות. הוא עשוי ממרנג איטלקי, שוקולד חלב ויש בו גם מלח ים, סוכריות ובצק פריך שמחזיק את הכול. כל המרכיבים הללו ביחד יוצרים קרמבו פשוט\ אבל טעים ומיוחד. מחיר: 29 שקלים.

משה זרח 27 שדרות | קיבוץ ארז

 

קרמבו של ORYOSSS  (צילום: גל זהבי, יחסי ציבור)
הקרמבו של ORYOSSS | צילום: גל זהבי, יחסי ציבור