דווקא בימים קשים במיוחד עבור תעשיית המזון המקומית, משמח לשמוע גם על הישגים בתחום. אמש הוכרז כי הספר דרך החומוס, שיצרו אריאל רוזנטל, הבעלים של פלאפל הקוסם, אשת התוכן הקולינרי אורלי פלאי ודן אלכסנדר העורך הראשי והמעצב, זכה בפרס הספר הטוב ביותר במסגרת פרסי הגורמנד (GOURMAND), שמשווים לטקס האוסקר של ספרי הבישול.

אורלי פלאי ואריק רוזנטל  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
פלאי ורוזנטל | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

דרך החומוס התפרסם בחודש מאי האחרון והוא כולל מסע מסביב לעולם אחרי הקטנית הפופולרית ביותר בישראל, החומוס. הספר כולל שיתופי פעולה של רוזנטל ופלאי עם שפים, צלמים, היסטוריונים ואנשי אוכל מוכרים בכל העולם כמו קלאודיה רודן או סמי תמימי, שהולידו צילומים יפהפיים של חומוס ומנות חומוס, טקסטים על ההיסטוריה של החומוס וההתפשטות שלו מסביב לעולם, וכמובן גם מגוון מתכונים.

"התחרות הזאת מתקיימת בפריז בדרך כלל והשנה הם היו אמורים לקיים אירועים גם בצרפת וגם בסין", מספר רוזנטל, "אבל בגלל כל הסיפור של הקורונה הם החליטו לפרסם את הזוכים במייל ולדחות את הטקסים בשנה, ככה שבשנה הבאה הטקסים יהיו אירועים גדולים במיוחד. זכינו עם דרך החומוס בשתי קטגוריות: גם בספר השלום הטוב ביותר וגם בספר הכי טוב, שזאת קטגוריה שנחשבת כמו הסרט הטוב ביותר באוסקר".

View this post on Instagram

Yesss, it’s an OSCAR! We are excited and honoured to share the news: The Gourmand World Cookbook Awards chose ‎ ״On The Hummus Route״ THE BEST COOKBOOK for 2020 in A L L CATEGORIES! ✨ The Gourmand World Cookbook is compared to Oscar award for culinary books. World Cookbook Fair - Gourmand International - Gourmand Awards Wishing you all health, peace and hummus ✨ Hope to see you soon in Paris

A post shared by אריאל רוזנטל - הקוסם (@hakosemofficial) on

אז איך המרגש?

"אני חייב להגיד שגם ספר וגם מסעדה אתה אף פעם לא פותח בשביל לזכות במשהו. בעיניי אין באמת תחרות בנושאים כאלה כמו טעמים ואוכל, אז אני מאוד מתרגש מהזכייה, אבל בעיקר מתרגש ושמח מהעשייה עצמה והתוצאה. ברמה האישית אני אמביוולנטי לגבי תחרויות. הספר הזה הגיע להישגים רציניים מסביב לעולם ובאמת לא קיימת יותר הכרה ממה שקיבלנו השנה בעולם הספרים הבינלאומיים. דווקא בתקופה הזאת, שכולנו מבינים כמה אנחנו קשורים אחד בשני בגלל הקורונה, יש בזה תחושה מאוד גלובלית."

ואיך אתה עם העובדה שהקוסם, מוסד שהיה פתוח כבר 18 שנים, עומד סגור?

"אני חי את המציאות המורכבת ואני יודע שעם הסיום של זה יבוא גם הרבה טוב. כולנו קצת התקדמנו עם איזשהו שינוי בחיים בגלל התקופה הזאת, אולי הבנו שעבדנו פשוט יותר מדי ולא היו לנו שעות פנאי. אני מרגיש שהדבר הזה יביאו איתו הרבה הרבה טוב ואני כבר חי את הטוב הזה".

דן אלכסנדר, עורך ראשי ומעצב הספר: "אנו מלאי תודה על כך שהספר שלנו זכה להכרה והערכה כה גבוהים, מטעם התחרות הבינלאומית לספרי בישול ׳גורמונד׳. אנו מציעים בספר זה סדר חברתי חדש ושיוויון, מסר המקבל כפל משמעות בימים אלו, מול האתגר שהעולם כולו ניצב בפניו. אנו עומדים כתף אחת עם כל האנשים ששיתפו איתנו פעולה וחברו למסע הזה שלנו, המשותף. הפרסים היוקרתיים האלו הם כמו קרן של תקווה, או ענף של עץ זית בזמן המבול. We met by hummus, and are united by love . זכייה זו היא הוכחה ניצחת לכך שהטוב והאנושי הם מדבקים, אפילו יותר.״