על הפתיחה המתעתדת של המזללה החדשה מבית מסעדת הבשרים מהמובילות בישראל, הדסון בראסרי, כתבנו כאן כבר לפני חודשים. וכעת, זה סוף סוף קורה עם מסעדה חדשה ברחוב לילנבלום בתל אביב, שעוד בטרם נפתחה זוכה להמון התעניינות מהקהל והקרניבורים ברחבי הארץ (ככה זה כשמסעדת האם פועלת כבר למעלה מ-12 שנים בהצלחה וביציבות שקשה למצוא לה מתחרים).
"זאת לא מסעדה ולא בדיוק סטריט פוד, זה מעין אנדרוגינוס", מסביר מתן אברהמס השף והבעלים, "כבר עשר שנים אנחנו מדברים על לפתוח עוד הדסון ולמכור כל מה שהוא לא סטייקים ולהנגיש את האוכל שלנו. אבל זה לא קרה כי היו לנו המון דברים להתעסק איתם במסעדה ברמת החייל. לקראת סוף הסגר צץ המיקום הזה וכבר מאוד השתעממנו, אז קפצו המון מאווים וחשקים שהיו לנו כבר שנים והכול היה שם, התפריט נכתב בשלוש דקות".
בהדסון לילנבלום מזמינים מקופה או אפילו באפליקציה. התפריט קטן ומהודק וכולל את כל התותחים הכבדים שמזוהים עם המסעדה כבר שנים. והמחירים - נוחים. "לקחנו את כל מה שטוב באוכל שלנו והורדנו את הבעייתיות של שירות וסחבת וניסינו לחבר את החוויה למקום שבו אנחנו היינו רוצים לבלות. בלי שירות מפונפן, אפשר להזמין מראש ולקחת מהקופה ולשבת לאכול במקום עם כוס יין טובה ליד האוכל או קפה טוב בסיום הארוחה, או להזמין באפליקציה איסוף עצמי או משלוח ולאכול בבית".
התפריט כולל להיטים ממסעדת האם שעברו פה התאמה לקונספט מהיר יותר אבל שומרים על אותו הקו, על בסיס אותם חומרי גלם. בין היתר תמצאו פה את ההמבורגר של הדסון, שבעינינו הוא אחד מהטובים בארץ בווריאציה קלאסית, בווריאציית חוק וצ'דר המפורסמת עם בייקון וצ'דר, כרוב כבוש ומיונז צ'יפוטלה; ולראשונה גם עם אופציה צמחונית שמבוססת על סטארט אפ ישראלי בשם רידיפיין מיט (טווח המחירים להמבורגרים נע בין 52-68 שקלים).
עוד בין הכוכבים שיובאו למרכז תל אביב מרמת החייל: מנת הפטריות הצלויות של הדסון שנעשית פה קצת שונה בתנור פחם ענקי עם טריאקי, בצל ירוק, חמאה ופרמזן, ומצליחה להיות מהמנות הכי טובות במקום לטעמנו, עשירה, עסיסית, מלאת אומאמי וקלילה יותר מזאת במסעדת היוקרה; מנת חלונות ניו יורק עברה כאן התאמה לטייק אווי ומוגשת כמובן ברוטב טופי יפני; וגם סלט הקיסר המצוין והקלאסי של הדסון נמצא פה עם או בלי תוספת בייקון.
בין המנות שהתווספו תמצאו גם קורנדביף קליל ומצוין עם כרוב כבוש וחמאת חרדל קלילה; טרטר בקר- מנה שנדיר מאוד למצוא בארץ ועוד יותר נדיר למצוא אותה באיכות כזאת כמנת אוכל רחוב - היא פיקנטית ועשירה, מוגשת עם פרוסת לחם דשנה ומהווה מנה מעולה לחובבי הבשר שמחפשים משהו קצת שונה. מחירי המנות נעים סביב 50-60 שקלים.
כמנות צד ניתן למצוא פה תפוח אדמה בשומן בקר. צ'יפס כבר שעמם את אברהמס והוא חיפש דרך לנצל את שומן הבקר ממנות הבשרים. התוצאה אגב היא תפודים שמנמנים אך לא שומניים כלל ופריכים. תוספות נוספות הן גרטן בטטה עם שמנת צ'יפוטלה, ירוקים בשמן זית ומלח ים וסלט עגבניות (13-21 שקלים לתוספת).
בין הקינוחים במקום, שמצליחים להיות שווים במיוחד על אף המיתוג כמסעדה שמתמחה בבשרי, תמצאו פרוסת פאי פקאן עם מייפל, עוגת גבינה ניו יורקית עם רוטב תותים ומוס שוקולד וקשיו עם שמן זית ומלח ים, מחירי הקינוחים הם 36 שקלים, זולים משמעותית מאותם קינוחים ממש שמוגשים במסעדת האם במחיר 54 שקלים.
מחוץ לתפריט כאן תמצאו את המנות היחידות שמוגשות בצלחת: הסטייקים. למרות שאברהמס ניסה לחמוק מלהגיש כאן נתחים הוא בסופו של דבר נאלץ להיכנע לביקוש עם סטייקים שונים שיוגשו במקום, בניסיון להוזיל מעט את המחירים (השכירות יותר זולה, אין מלצרים, אך הבשר והתהליך שהוא עובר הוא אותו התהליך, מה שאומר שזול ממש זה לא יהיה). הסטייקים ישתנו בהתאם להיצע ומה שיש באותו היום, כך שיש לשאול ולברר מה מוגש.
"תמצאו פה דנוור קאט ועוד נתחים משתנים במחירים יותר נגישים כי פה אנחנו משלמים פחות שכירות וזה מודל רזה יותר", מסביר אברהמס, "למשל, נתח צוואר שאנחנו מיישנים נמכר במחיר 165 שקלים ל-300 גרם סטייק. בעיקרון לא רציתי בכלל להגיש פה סטייקים אבל לא נכנס לפה בן אדם אחד מאז שפתחנו להרצה שלא שואל מה עם סטייק, אז היינו חייבים".
הדסון לילנבלום נפתח רשמית השבוע. שעות הפעילות: א'-ה' 12:00-23:00, ו' 13:00-24:00, שבת סגור. המשלוחים כבר פעילים בשעות ההרצה.
הדסון לילנבלום. לילנבלום 41, תל אביב. 03-6444733. לא כשר