אין עונה בשנה שבה לא מתחשק לנו בראנץ' טוב בסוף שבוע, אבל בחורף, כשקר והגשם לא מאפשר להסתובב בחוץ, אין כמו לשבת במסעדה חמימה עם כוס יין ולתכנן את השנ"צ של אחרי. זאת כנראה הסיבה שכמעט כל מסעדה שמכבדת את עצמה מציעה היום גם תפריט בראנץ' שמצד אחד מאפשר לטעום את האופציות שיש למסעדה להציע, ומצד שני להגיש מנות קצת יותר קלילות וגם לרוב נגישות יותר במחיר.
אחד הבראנצ'ים החדשים שכדאי לשים לב אליהם בתל אביב הוא הבראנץ' החדש של מסעדת אייבי של האחים אסף ויותם דוקטור. לרוב, אייבי פתוחה בשעות הערב בלבד, אבל בסופי השבוע המקום נפתח גם בשעות הבוקר והצהריים עם תפריט בראנץ' שמוגש בשעות 10:00-15:30. התפריט כולל בין היתר מאפים מיוחדים שמייצרים במקום עם אפשרויות מעניינות כמו קרואסון מנצ'גו ומרווה, דניש גבינת שחת וריבת שרי וקרואסון חמאה עם ריבת גויאבה או ענבים שעושים במקום (17 שקלים).
ארוחת הבראנץ' כוללת מנה עיקרית, שתי מנות פתיחה קטנות לבחירה מבין אופציות כמו איקרה, פאבה, סלט ירוקים ופיצוחים, טאבולה סלק או גבינת פטה חמה ולחם וקפה במחיר המנה העיקרית. כמו כן יש פה גם מנות בוקר פחות רשמיות כמו מסבחה חמה עם ביצה קשה וחמוצים (35 שקלים), טוסט אבוקדו וסרירצ'ה (35 שקלים), שטרודל כרוב וקרם פרש (45 שקלים) ופרנץ' טוסט מתוק עם קרם פרש וריבה (35 שקלים).
המנות העיקריות מתכתבות עם מנות בראנץ' קלאסיות כמו סטייק אנד אגז או שקשוקה, אבל כמובן בשפה המיוחדת של דוקטור ומהדגה הטרייה של אייבי: מקושקשת עם בשר סרטנים על לחם קלוי, לאבנה וסלט גרגיר נחלים (92 שקלים), ניסואז - ביצה רכה עם שעועית חלוטה, חסה ליטל ג'ם, תפוחי אדמה ופלמידה אדומה מעושנת (78 שקלים) ומנת בייקון אנד אגז בסגנון הים עם 2 ביצי עין, בייקון מדג חרב, לחם קלוי וקרם ג'רג'יר (88 שקלים).
אנחנו ניסינו את דייניש גבינת השחת עם ריבת גויאבה מצוינת שהיה פתיח מתוק, מלוח ופריך שעשוי היטב, אבל הוא יכול היה לשמש באתה מידה כקינוח מיוחד. משורת הבראנץ' דגמנו את מנת מקושקשת הסרטנים שהפכה לטרנדית במהירות ונדגמת בכל חשבון אינסטגרם שמגיע הנה. מדובר בווריאציה אוורירית וטעימה למקושקשת על טוסט, כשבשר הסרטנים המתקתק משתלב בה היטב. הדבר היחידי שאפשר היה לבקש זה מעט פחות גבינת לבנה שהשתלטה קצת על העניינים. לצד המנה העיקרית בחרנו באיקרה מצוינת שנעשית במקום ובממרח פאבה טוב אף הוא, פתיחים שווים במיוחד שממש לא נופלים לקטגורייה הגנרית שהרבה מנות פתיחים בארוחות בוקר נופלות אליהם.
למי שמגיע באווירת משקה של סוף השבוע יש גם סקצייה בתפריט שמותאמת לאלכוהול עם מנות כמו נקניקיות פורל מעושן מצוינות שמוגשות עם ראגו כרוב ובייקון מדג חרב, לטעמנו מנת חובה בביקור כאן למי שאוהב נקניקיות ולא חושש לטעום גרסה קצת אחרת, מעניינת, עם ניחוחות עישון חזקים ומבוססת דגה כמובן (72 שקלים), פיש אנד צ'יפס של איילת ים (71 שקלים), מליטות מטוגנות (74 שקלים) ושרימפס קריסטל עם שום ושאטה (47 שקלים למאה גרם). לצד האוכל מציעים פה קוקטיילים כמו ערק עם סלרי; בלאדי מרי; וג'ין עם כורכום.
מלבד הבראנץ', שלטעמנו הוא אחד מהמקוריים והכיפיים שאפשר למצוא היום בתל אביב, משקיעים באייבי בחודשים האחרונים בפיתוח פן נוסף במקום והוא האקולוגיה: בחודש וחצי האחרונים פועלים האחים דוקטור, בליווי עמותת צלול שמייעצת לעסקים בצמצום פלסטיק, להפוך את אייבי למסעדה, מהבודדות בישראל לצערנו, שלא משתמשת בפלסטיק כמעט כלל, כחלק מהרצון לייצר פעילות טובה לסביבה ובוודאי כמסעדה שמושתתת ומתבססת במנותיה על הים התיכון והטבע.
"החלטנו לעשות תהליך של ניקוי של המסעדה מפלסטיק חד פעמי", מסביר יותם דוקטור, "במקום מגבונים שהם נוראיים אנחנו מגישים קערה עם מים חמים, לימון ועשבים, ביקשנו מהספקים שלנו לא להביא לנו את הסחורה בפלסטיק וכולם הסכימו לשנות את ההתנהלות ולמצוא פתרונות, ובאופן כללי אנחנו מנסים להעלות את המודעות וכשנלמד עוד נעביר את זה הלאה גם למסעדות נוספות שלנו. מלבד באייבי, הדברים האלה משפיעים גם תודעתית על מקומות נוספים ונראה שממש כולם משוכנעים ולא צריך לשכנע. גם הלקוחות, שאנחנו משנים להם הרגלים כמו עם המגבונים, אף אחד לא אומר מילה, כולם מכבדים את זה ונרתמים". כן ירבו.