אחרי שהצהירה שהחלום שלה הוא לפתוח מסעדה ביתית, כזאת עם סירים פתוחים ואווירה משפחתית, עכשיו זה רשמי: רחל בן אלול מהעונה החמישית של "מאסטר שף" תפתח בשבועות הקרובים מסעדה כשרה למהדרין בירושלים. המקום, שייקרא "בית פרטי", ייפתח בסמוך לבית הקפה המשפחתי אותו מפעיל אחיה של בן אלול קרוב ל-20 שנה, קפה קאלו.
בואו לברך את רחל בפייסבוק שלנו
"בבית פרטי אני אגיש תבשילים מיוחדים ואוכל ממש כמו של בית, כזה שאוכלים כשרוצים לאכול אצל אמא. זה הרעיון והקונספט", מספרת בן אלול, שמתגוררת ממש מעל המסעדה החדשה. השם "בית פרטי" נבחר משום שמבנה המסעדה מחולק לחללים שונים, כולל אפשרות (המתאימה גם לקבוצות) לאכול בגג או בגינה. "המסעדה בנויה ממש כמו בית עם חדרים שונים שאפשר לשבת בהם, ותמיד יש בו תבשילים וסירים על הגז", היא מפרטת.
בבית פרטי תציע בן אלול מבחר תבשילים משתנה מדי יום (3-8 תבשילים), כמו פסטליטוס דה אוחה (מאפה בצק ממולא בבשר זנב לצד סלט רענן) או קונפי מוח עם נקניקיות, וגם מנות מצליחות שבישלה במהלך העונה הנוכחית של "מאסטר שף" וגרפו מחמאות, כדוגמת הסושי המקורי שהכינה במילוי כרשה, פורטובלו, סלמון וטונה. מחירי המנות יעמדו על 35-60 שקלים. בימים חמישי ושישי תציע בן אלול אוכל מוכן לרכישה הביתה לקראת סוף השבוע, ממבחר רחב יותר של מנות.
וד באוכל טוב:
בניגוד לבוגר "מאסטר שף" אחר, אבי לוי, שהמתין זמן מה לאחר סיום התכנית בטרם פתח את המסעדה הראשונה שלו, בן אלול עשתה את הצעד מהר מאוד, בלי לחכות אפילו לסיום העונה. מבחינתה המסעדה החדשה היא חלק מתהליך טבעי, המשך לבית הקפה החלבי קאלו שפתח אחיה לפני 18 שנה. "אחי כבר הכין את רוב התשתית של המסעדה ורצה שאעזור לו", היא מספרת, "אז החלטתי ללכת קדימה ולעשות את זה".
את לא קצת חוששת לפתוח מסעדה?
"ממש לא. אני אדם עם דרייב ואני לא פוחדת מכלום. פחדתי מהשופטים ואחרי זה גם זה עבר לי".
בית פרטי. דרך בית לחם 31, ירושלים. 053-4661612. ראשון-חמישי 11:00-00:00. כשר.