עשרות מסעדות נסגרו בחודשים האחרונים ולכולם כבר ברור שענף המסעדות קורס; במקביל אנחנו בעיצומו של גל פתיחות מסקרנות וגדולות: השף מושיק רוט פתח את המסעדה הראשונה שלו בתל אביב, חיים כהן פתח את המסעדה הכשרה שלו מחוץ לעיר, קבוצת מחניודה של אסף גרניט חנכה מלון חדש עם 3 בתי אוכל; וגיא גמזו יחד עם שותפיו פותח היום באופן רשמי את צ'אקולי - מסעדת דגים ופירות ים בהשראה ספרדית המשתרעת על פני 200 מטרים שמעוצבים בסגנון סקנדינבי מודרני וכוללת 220 מקומות ישיבה, רובם מחוץ למסעדה, על דק שצופה לים. לצידו במיזם שותפים המסעדן איציק חנגל (פסטל, הלנה, דובנוב 8 ), מוש בודקניק (סושיאל קלאב) והשפית שחתומה על התפריט של הצ'אקולי היא ירדן שי, שעבדה אצל אייל שני וב"קפה אירופה" ובוודאי זכורה לכם מהעונה הראשונה של MKR.
בכניסה לצ'אקולי ויטרינת קרח עם תצוגה של פירות ים ודגים וממנה מתחיל בר מעגלי. מאחורי הבר מתחרשת ההצגה שהכוכבים בה הם הטבחים והברמנים שעובדים זה לצד זה. יש כאן גם קיר של מקררי יישון דגים עם דלתות זכוכית ומסביבו מדפי יינות. עלות הקמת הפרויקט עומדת על 6 מיליון שקלים והמסעדה למעשה ממוקמת בתוך מבנה מלבני מזכוכית וברזל, שהוא חלק ממרכז קהילתי של ספורט ימי שנחנך לפני כשנה על שפת הים ונבנה על חורבות הדולפינריום. חוץ מהישיבה במקום ניתן יהיה להזמין מחלון ייעודי מנות פחות מחייבות לאכילה ברחבה חיצונית מעל הים.
צ'אקולי הוא יין ספרדי מבעבע שחנגל מייבא במיוחד עבור המיזם ועל שמו נקראת המסעדה. ומה בתפריט האוכל? מנות טאפאס, אויסטרים והרבה דגים. הוא מחולק לקטגוריות שמזכירות תפריטים של ברי אוכל חדשים, כך שלא תמצאו כאן מנות פתיחה, ראשונות ועיקריות. הקונספט הוא נשנושים וברוסקטות, כריכים פתוחים מסורתיים של ספרד עם מנות כמו שיפוד גילדה (18 שקלים); פורל כבוש, גבינת שמנת שום שמיר (24 שקלים); פריטטה דה פטאטאס (24 שקלים); נקניקים מיוחדים כמו ססינה (41 שקלים) ופינו קינו (41 שקלים); וקלאסיקות כמו חמון מלון (64 שקלים).
בצ'אקולי תוכלו גם לשלוק אויסטרים טריים במחיר חסר תקדים של 12 שקלים ליחידה, להזמין מהות דגים נאים כמו סשימי וקרפצ'יו ולשלב גם מנות בגודל בינוני כמו ירוקים חלוטים, איולי לימוני, ביצה רכה, פאן גריטטה, אנשובי ומנצ׳גו (62 שקלים).
עוד בתפריט מנות "כלי חרס על אבן"בגודל בינוני כמו מולים וחמאה חריפה (45 שקלים); קרוקטים קטנטנים אבל טעימים מאוד (24 שקלים ל-2 יחידות); פאטאטאס בראווס עם איולי חריף (34 שקלים); כנפיים של דג עם ממרח פלפלים ולימון כבוש (42 שקלים); תמנון מהגחלים על שעועית לימה (74 שקלים); ניוקי בחמאת פלפלים ועגבניות מהפחם עם בוטרגה (92 שקלים) ונתחי דג על העצם שיוצאים מתנור גחלים (142 שקלים).
תפריט היין במקום כולל סוגים שונים של צ׳אקולי, יינות ספרדים וקאווה, ומחיר לכוס יין מתחיל ב-36 שקלים. בתפריט האלכוהול בודניק שילב קוקטיילים על בסיס ורמוט (48-58 שקלים) עם שילובים מקוריים כמו ורמוט לבן ספרדי עם סודה של פרחי צלפים.
הרברט סמואל 3 תל אביב, ראשון-שבת 17:00-24:00. לא כשר