השנה החולפת הייתה ללא ספק השנה בה זירת הקינוחים הישראלית עברה מהפך. נראה כי אינספור מקומות של קינוחים נפתחים ברחבי הארץ, והמטרה של כולם היא לספק קינוחים כמה שיותר מופרזים ומוגזמים, עם גימיק צבעוני כזה או אחר, ובעיקר כאלה שמצטלמים היטב ומציפים את הרשתות החברתיות.

כבר סיפרנו לכם כאן על לא מעט מקומות כאלה. מהגלידה השחורה ובית הקפה של ליאור קוקה בתל אביב, דרך בית הקינוחים שמבוסס על גרסאות שונות של טירמיסו במתחם התחנה בירושלים או מאפיתי של רחלי ור ניר שממציאה מחדש את המאפים הממולאים בשוק מחנה יהודה.

פופס קיורטוש נתניה  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
קיורטוש | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל


פופס קיורטוש  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
ועכשיו גם ממולא | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

עוד מקום מצטרף עכשיו לחגיגה: POPS, בית קפה ומאפה חדש בנתניה שמתבסס על מאפה הקיורטוש ההונגרי, שנעשה במקום ומוגש עם מגוון מילויים וציפויים. הקיורטושים פה מצופים בקינמון, אגוזים או שקדים מקורמלים וממולאים תחילה בתוספות לבחירה: מרטבי שוקולד שונים, דרך עוגיות, סוכריות גומי, או פקאן מסוכר.

לאחר מכן ממלאים אותם בגלידה אמריקאית או בגלידת יוגורט ולבסוף מוסיפים למעלה רטבים לבחירה כמו חלבה, לוטוס, רוטב פיסטוק או שוקולד, ומוסיפים כל תוספת אחרת שרוצים כמו מרשמלו צבעוני, פירורי עוגיות או סוכריות צבעוניות.

המחיר לקיורטוש ממולא נע בין 28-32 שקלים, בהתאם לגלידה הנבחרת. כמו שניתן לשער, המאפה מתאים לחובבי המתוק עד מתוק מאוד, ולא לסולידיים שמחפשים אחרי מאפה קלאסי (למרות שגם אותו ניתן להזמין כאן ללא המילויים והתוספות). מלבד קיורטוש מציעים בפופס גם גלידה אמריקאית וכן קינוח על בסיס אטריות מתוקות, שמוגשות חמות וגם הן עם מגוון תוספות ורטבים.  

פופס. תל חי 1, נתניה. ‏054-6996580‏