אוכל אסייתי ובעיקר סושי הפכו כאן כבר מזמן למאכלים מגה-פופולריים. עוד ועוד מסעדות יפניות נפתחות ברחבי הארץ, והפעם הגענו לאחת המדוברות שבהן, מסעדת יא-פאן של השף יובל בן נריה - ביסטרו יפני מודרני שמשתדל לצאת מגבולות האוכל היפני שאנחנו מכירים עם טוויסטים מעניינים במיוחד.
הגענו ליא-פאן כדי לטעום את המנה הוויראלית ביותר במקום - טרטר דגי ים מתובל בווסאבי ומוגש בתוך פורי (רקיק הודי מטוגן), שבתוכו אגוזי לוז קצוצים, רוטב פונזו מתוק, חלמון ועירית (18 שקלים). מדובר אומנם במנת ביס קטנה, אבל זה לא מונע ממנה להציף את הרשתות החברתיות ולהיות מוזמנת כמעט בכל שולחן במסעדה.
אז מה הסוד של טרטר הדגים הזה? קודם כל, מדובר במנה יפהפייה, קוקטית ומושכת במיוחד. מלבד החן שלה, היא מגישה שילוב טעמים כיפי של הודו ויפן, כמו גם קומבינציית מרקמים וטעמים מעולה. הפורי הוא פריך במיוחד, הווסאבי חרפרף, החלמון מעניק מרקם שומני ועשיר, והכל ביחד יוצר ביס מעולה שמאוד נעים לאכול. החיסרון היחיד הוא שמנה כוללת כדור אחד בלבד כזה, בעוד שהחשק דורש עוד ועוד.
יא-פאן. נחמני 26, תל אביב. 03-6487796. לא כשר