רשת בנדיקט הגישה ביצים עלומות הרבה לפני שכל מקום שמחשיב את עצמו מספיק קול ועדכני התחיל להגיש בראנצ'ים. עכשיו, אחרי 17 שנים, הסניף החלוצי של רשת המסעדות (שהגיעה גם לברלין) עושה מתיחת פנים, כי 17 שנים בשנות מסעדנות זה מבוגר מאוד, וצריך לקרוץ לקהל הצעיר יותר, זה שלא זוכר את ההתחלה.
יאיר קינדלר, מבעלי הרשת, מסביר את המהלך: "רצינו להקים מקום הרבה יותר גמיש ופתוח להתנסויות. זה בנדיקט, אבל בנדיקט אחר לגמרי. מוכר, אבל שונה. אין פה שום דבר רגיל וגם האורחים הקבועים ביותר שלנו ירגישו פה בנוח, יוכלו להישען על הכיסא ויידעו שהדרך החדשה הזאת כוללת גם אותם. במיוחד אותם. זאת תהיה גם ההזדמנות שלהם לחוות ראשונים מנות וארוחות שישתלבו לאחר מכן בכל המסעדות שלנו".
ומה בתכלס?
השינויים כוללים מספר מנות פתיחה קטנות יותר, פחות מחייבות מארוחה שלמה, למי שאולי פחות מעוניינים להתחייב ל-2 מנות ביצים או למנות פנקייקים גדולים, וביניהם גרבדלקס (26 שקלים), מוס סלמון מעושן (22 שקלים), קממבר ברולה (27 שקלים), צלחת חריפים ושמנת חמוצה (19 שקלים) ועוד. לצדם מומלץ כמובן לקחת סלסלת לחמים (28 שקלים) שכוללת בין היתר בריוש, לחם מחמצת, פרנה וקרקרים.
בהמשך התפריט מנות חלוקה יותר גדולות כמו סשימי דג ים (62 שקלים) עם אבוקדו, ויניגרט כוסברה, שמנת חמוצה וברוסקטה; פריקסה (73 שקלים) במילוי טרטר דג ים, סלט תפוחי אדמה, ביצה רכה, אריסה וזיתים; פאקוס צלוי (31 שקלים) עם לאבנה, סומק, נענע, פלפל חריף שאטה ואבן יוגורט ועוד. ובאגף ה"קלאסי" יותר מנות ביצים עלומות על אינגליש מאפין כמו אגז רויאל עם הולנדייז סלק (71 שקלים), אגז לונדון עם שינקן ובייקון, אגז תרד עם חמאה לימונית ועגבנייה צלויה, ולכולם ניתן להוסיף גם פורל צלוי בתוספת 20 שקלים.
עוד בתפריט ארוחת בוקר אנגלית (68 שקלים) הכוללת ביצת עין, פטריות ועגבניות צלויות, תפוח אדמה דרוס, בייקון, נקניקיות ושעועית; פורל צלוי (78 שקלים) לצד תפוח אדמה, שעועית ירוקה בשמנת חזרת, סטייק אנד אגז (92 שקלים) עם האש בראון, דאבל סמאש צ'יזבורגר (59 שקלים) ועוד.
האגף המתוק מספק מנות פנקייקים: פנקייקס קלאסיים עם פירות, שמנת ומייפל; פנקייקס קורנפלקס או פנקייקס שוקולדיים (45 שקלים); ברד פודינג (45 שקלים), מוס שוקולד (45 שקלים) או עוגת גבינה (38 שקלים).
בנדיקט R&D. בן יהודה 171, תל אביב. טלפון: 03-6347203. שעות פעילות: 07:30-22:00. לא כשר