אחרי למעלה מ-14 שנות פעילות, שבמהלכן הוכתרה שוב ושוב כאחת ממסעדות הדגים ופירות הים המובילות בישראל, מסעדת קלואליס של השף ויקטור גלוגר מתרחבת ופותחת מסעדה כשרה תחת אותו השם, שתפעל בתוך מלון הילטון מלכת שבא בתל אביב. המסעדה תחל לפעול ב-15 ביוני, אחרי שבדיקת הקונספט של מסעדה יוקרתית וכשרה מבית קלואליס התקבל בהצלחה גדולה בקרב קהל הסועדים.
המיזם של קלואליס הכשרה החל כמסעדת פופ אפ זמנית שפעלה במלון הילטון בחודש מרץ מוקדם יותר השנה. כעת לוקחים הבעלים את המיזם הניסיוני צעד קדימה והופכים את הקונספט הזמני לקבוע - מסעדת שף יוקרתית כשרה וחדשה שתחליף את כמסעדת הדגל של המלון את מסעדת המלך שלמה הוותיקה.
במלון הילטון פועל גם סניף כשר ונחשב של מסעדת יאקימונו היפנית, כך שהתוספת של מסעדת דגים כשרה, אותה מוביל השף ויקטור גלוגר המנוסה, תהפוך את המלון למוקד קולינרי משובח לאלה המחפשים אוכל כשר איכותי ובכך הוא יחבור למלונות קולינריים כמו קרלטון הסמוך - בו פועלות זוג מסעדות של השף מאיר אדוני ומלון ריץ קרלטון בהרצליה בו פועלת מסעדת הרברט סמואל הכשרה (כבר בלי ליווי ותמיכה של השף יונתן רושפלד).
"הרומן בינינו לבין מלון הילטון התחיל לפני מעל לשנה", מספר לנו השף ויקטור גלוגר, "כשעשינו את הניסיון של פופ אפ כשר. רצינו לראות איך קלואליס משתלבת במלון ונוצרה בינינו כימיה מצוינת. לי באופן אישי היה מעט קשה בהתחלה עם המטבח הכשר אבל עבדתי במטבחים כשרים בעבר, ולמרות שיהיו כמה דברים שונים בין קלואליס הכשרה לקלואליס, גם כאן אני לא מחפש להמציא את הגלגל אלא להגיש פשוט אוכל מצוין ללא תחליפים".
עוד באוכל טוב:
בעוד קלואליס הוותיקה מאופיינת בתפריט שמדגיש פירות ים ומאכלים לא כשרים, במסעדה החדשה במלון הילטון הם ינופו לטובת תפריט עתיר שמן זית, דגים איכותיים וכן מנות בשר לטובת אלה שאינם חובבי דגה.
המסעדה החדשה מונה כ-50 מקומות ישיבה והתפריט בה יהיה מבוסס על התפריט שמגיש גלוגר בקלואליס עם התאמות לגרסאות כשרות. כך למשל מנות כמו פואה גרה בריבת חבושים וקראסט פיסטוקים או טאג'ין עם פילה לוקוס בראס אל חנות וחלב קוקוס. בעוד כשנתיים, עתיד מלון הילטון לעבור שיפוץ ושדרוג משמעותי כך שעל מקצה השיפוצים שתעבור המסעדה בימים הקרובים יתווסף שיפוץ נוסף והרחבה.
קלואליס. מלון הילטון בגן העצמאות ברחוב הירקון, תל אביב. 03-5202222. ראשון-חמישי 19:00-23:00. כשר.