בקיץ הקודם צצו ברחבי הארץ מלא ברי יין. בהמשך הצטרפו גם בתי אוכל בסגנון בראסרי וביסטרו חדשים עם תפריטים שמשדרים אווירת "הרחק הרחק מכאן". תסלחו לנו על ההתכחשות הלבנטינית, אבל לפעמים זה כל מה שבא לנו - במיוחד עכשיו - אם כבר יוצאים מהבית, למה לא להרגיש במקום שונה ובמציאות אחרת, גם אם רק לשעתיים של שפיות?  

את אותו ווייב אירופאי פוגשים כיום במקומות חדשים כמו אגוסטין, אויסטר קלאב, מילה, קאופמן & כהן וקפה מרגו, וממש בימים אלה מתווסף לרשימה בראסרי חדש, שתופס את המקום המיתולוגי של הסניף הראשון של המבורגריית מוזס בשדרות רוטשילד בתל אביב: קפה פטיט.

שף איוון מסלוב. קפה פטיט (צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור)
שף איוון מסלוב. קפה פטיט | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

החלל הגדול עוצב בסגנון פריזאי עם וילונות קטיפה בצבע בורדו שמוסיפים שיק קלאסי. התקרות מחופות כמו בארמונות אירופאיים, מנורות קריאה יפות מקשטות את הבר ואפילו הותקנו שנדלירים. את קפה פטיט פתחו השף איוון מסלוב, ארז אביב ויונתן לוין. מסלוב מביא רזומה עם כל השמות הגדולים כולל עבודה עם אבי קונפורטי בטומפולופופו, רפי כהן ברפאל, יונתן רושפלד בהרברט סמואל ולאחרונה גם סיבוב בסושיאל קלאב ובר איטליה. לשותפים שלו יש רשימה ארוכה של ברים תל אביביים בינהם רובינא, גאזטה ולואי. לדברי ארז אביב, קפה פטיט היא המסעדה הרחובאית (כלומר פונה לרחוב) הגדולה ביותר בתל אביב. לא בדקנו או מדדנו, אבל היא בהחלט לא קטנה ויש בה מעל 115 מקומות ישיבה (ורחבה חיצונית עם דק שכרגע עדיין אין בה הושבה).

התפריט שבנה מסלוב לא גדול, אבל יש בו את כל הקלאסיקות, ולפי מה שהספקנו לטעום הן גם מבוצעות לעילא. לדברי השף מה שהכי חשוב כאן הוא הקונסיסטנטיות - לספק יציבות בצלחת גם בסרוויסים עמוסים ביותר - שאנחנו מאמינים כי יגיעו לקפה פטיט ממש בקרוב.

קפה פטיט, רוטשילד (צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור)
קפה פטיט, רוטשילד | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור
פריים לוקיישן על שדרות רוטשילד (צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור)
פריים לוקיישן על שדרות רוטשילד | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

את טרין הכבד עוף מסלוב מגיש עם צ'אטני עגבניות שרי חרפרף שמתובל בהרבה פלפל לבן, ולידו כנהוג - טוסטונים קריספיים מלחם בריוש (56 שקלים). את קרפצ'ו הדג הוא שדרג עם תיבול מעניין של יוזו, בלסמי לבן, שמן בזיליקום, שמן צ'ילי ושאלוטס  וזה הופך כל ביס מהמנה הכי שגורה כרגע למעניין, מיוחד ומאוד זכיר (68 שקלים). הטרטר בקר הוא הטרטר הטוב ביותר שאכלנו לאחרונה ויש בו טעמים בולטים של בקר, חלמון, חרדל וצלפים (74 שקלים). סלט ניסואז כאן הוא לתפארת הקלאסיקה עם טונה צרובה לכדי שלמות, ביצה חצי קשה מושלמת, תפוח אדמה אפוי, חסות פריכות ושעועית ירוקה קראנצ'ית (78 שקלים). יש בתפריט גם מנות קצת יותר מקומיות כמו פרח קישוא עם ריזוטו עגבניות מיובשות (66 שקלים), קלמרי צרוב עם בצל מהגריל שיושבים מעל לאבנה (76 שקלים) וקלאסיקות כמו ברוסקטת שרימפס – מנה מדהימה בזכות ציר סרטנים מושלם עשיר בחמאה ויין לבן (78 שקלים) וברוסקטת טונה אדומה (72 שקלים). 

פילה ברוטב יין אדום. קפה פטיט (צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור)
פילה ברוטב יין אדום | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור
נמסיס. קפה פטיט (צילום: לין לוי, mako אוכל)
נמסיס. קפה פטיט | צילום: לין לוי, mako אוכל

עוד בתפריט פסטות טריות כמו פרפדלה שמכינים במקום במכונת פסטה ומגישים עם תבשיל לחי בבישול ארוך עם ירקות שורש (92 שקלים), ואניולטי ממולאים בגבינות מעל רוטב חמאה ומרווה עם אפונה, אספרגוס ופיקורינו (88 שקלים). בגזרת המנות העיקריות המבחר קלאסי: המבורגר (78 שקלים), שניצל (72 שקלים), פילה בקר (180 שקלים) ואנטריקוט בדמי גלאס (158 שקלים).

לסיכום החוויה, קפה פטיט רוצה להיות קפה דה פלור הפריזאי. מקום גדול, יפה, מרכזי ופופולרי שבכל שעה ביום תוכלו לקבל בו בדיוק את מה שאתם מצפים, כשהאווירה שעוטפת את האוכל הטעים של מסלוב בהחלט מצליחה לספק כמה רגעי בריחה מהמציאות בלי לטוס לפריז.

הניסואז של קפה פטיט (צילום: לין לוי, mako אוכל)
הניסואז של קפה פטיט | צילום: לין לוי, mako אוכל

רוטשילד 35 (פינת יבנה), תל אביב יפו. שני-שבת החל מ-18:00 (בהמשך המקום יפעל גם בימי ראשון).