בית וייס בתל אביב הוא אחד המבנים היפים שקיימים בעיר הלבנה, וזו כנראה אחת הסיבות שמסעדנים רואים בו מיקום אטרקטיבי למסעדותיהם, אבל בפועל, לא ברור למה, מסעדות לא מחזיקות בו מעמד. בזו אחר זו הן נפתחות - ונסגרות במהירות. האחרונה שבהן, מסעדת סושי זושי האסייתית שהגיעה לארץ ברעש גדול מפולין, נפתחה בהשקעה כלכלית גבוהה במיוחד ונסגרה בחודש מרץ האחרון אחרי תקופת פעילות לא ארוכה, כשבוע לפני תחילת סגר הקורונה הראשון.
עכשיו מסעדה נוספת נכנסה למיקום, כשהפעם התזמון בעייתי במיוחד, פתחו של סגר שני, ועלול להעיב מאוד על השמחה שבפתיחה.
המסעדה נקראת על שם המבנה בו היא פועלת, וייס (WEISS), ומדובר במסעדה בסגנון אירופאי שמגישה דגים ופירות ים. המיקום מרהיב וכולל שולחנות באוויר הפתוח, אבל ברוח התקופה המסעדה מציעה את מרכולתה גם במשלוחים.
בתפריט של וייס תמצאו מנות כמו גרבלקס: סלמון כבוש עם תפוחי אדמה, ביצי שליו ורוטב חרדל ושמיר שוודי; טרטר טונה אדומה עם מלפפון, שמן זית וקונסומה עגבניות; סלט חסה ואגסים עם רוקט ורוטב קיסר; ריזוטו תרד וארטישוק עם יין לבן וקציפת פרמזן; קולורבי צלוי עם גרגירי כוסברה מסוכרים, לחם קלוי, שמן זית וגבינת ריקוטה; ניוקי עם אספרגוס ותירס, ארטישוק א לה רומאנה, שרי, שום וציר ירקות; סלמון אפוי עם פונדו כרישה ובאק צ'וי חלוט עם רוטב גורגונזולה; ודניס צרוב עם אספרגוס ושעועית ירוקה, תרד, שקדים ופלפלים קלויים. יש בתפריט גם לט מעט מנות בשר כמו רול של אסאדו מלופף ב"ספגטי" תפוחי אדמה עם קרם סלק; עוף צרוב עם קרם של ארטישוק ירושלמי, שעועית ירוקה ועגבנייה; ופילה בקר עם ניוקי פטריות, פורצ'יני, שום ופטרוזיליה.
טווח המחירים נע סביב 60 שקלים למנה ראשונה ובין 72 ל-115 שקלים למנה עיקרית.
כרגע אמנם עתידן של מרבית המסעדות בארץ לוט בערפל, אך משמח לדעת שגם בתקופה שבה רוב החדשות בתחום האוכל הן על סגירות של בתי עסק או על מיזמים שמתמקדים במשלוחים ואוכל רחוב, יש עדיין מי שמאמין במסעדות מהסוג הקלאסי.
וייס. הרצל 2, תל אביב. 03-5707477. לא כשר