שוק מחנה יהודה בירושלים הוא מוקד עליה לרגל לחובבי אוכל רחוב ומגנט ללא מעט טרנדים. האם מה שעובד בשביל ירושלמים יתפוס גם בתל אביב? זאת שאלה מצוינת כי סביח אריכא לא צלח ועראיס מחנה יהודה פועל יחסית מתחת לרדאר ברחוב הרצל. לפני חודשיים נפתח הסניף התל אביבי הראשון של מחנה אסאדה שאנחנו צופים לו הצלחה בזכות המיקום (כיכר רבין) והקונספט של כריכי בשר כשרים, כל זאת כמובן בתנאי שהלחות התל אביבית לא תשבור אותם. וכעת כוכב נוסף משמי ירושלים נחת בתל אביב: נונה מופלטה.
נונה, כפי שמבינים מיד, היא מזללה שהפכה את המופלטה לאוכל רחוב. איך עד עכשיו אף אחד לא חשב על הקונספט? לא ברור, אבל היא נפתחה ממש לא מזמן להרצה ברחוב הרצל, מתהדרת בקיר צבעוני שמעורר סקרנות להציץ פנימה ומוארת באהילים בסגנון מרוקאי יורדים מהתקרה. למרות הכיריים החשמליות שמזכירים דוכני קרפים, המופלטות לא מיוצרות במקום, אלא מוכנות במיוחד עבוד המקום על פי מתכון שבעלי המקום פיתחו בקפדנות במשך שנה וחצי. חלק מהמנות בתפריט נראות על הנייר קצת מבולגנות ומוגזמות, אבל הביס עובד מדהים, בין השאר בזכות זילוף דבש בסוף מלאכת הקיפולים שעוזרת למופלטה להישאר מופלטה, גם אם יש בה מיליון מרכיבים שונים.
התפריט בנונה מציע מנות עם שמות כמו "הגענו למחנה יהודה" עם בולגרית, מוצרלה, פסטו כוסברה שמכינים במקום, עגבניות מיובשות, זיתים, פלפל אדום קלוי, ריבת שרי, בצל סגול, חסת לליק וזילוף של דבש. הכול נארז בשיטת קיפול מיוחדת, נצלה, החום ממיס את הגבינה ומחבר את הכול לכדי ביס מענג של מנת אוכל רחוב קלאסית. בתפריט גם מנה טבעונית עם לביבת מעקודה וחצילים מטוגנים; אחת עם תערובת דגים ומנגולד; אחת עם חביתה, לאבנה ובולגרית; אחת עם חלומי וקממבר אליהן מתווספות ים תוספות שונות; ומנה מסקרנת נוספת נקראת "הטרפש שלנו" ויש בה פטריות מוקפצות, מוצרלה, פרמזן, חמאת כמהין ומנגולד, צנובר, חלמון ושום קונפי.
טווח המחירים של המופלטות המשוגעות האלה נע בין 42-55 שקלים ויש גם מנת ילדים ומנה מתוקה שעולות 28 שקלים. החידוש בתפריט של נונה תל אביב לעומת זה של ירושלים הוא בכך שיש כאן יותר אופציות טבעוניות וגם 3 סלטים (48-54 שקלים). בקרוב התפריט יהיה זמין גם למשלוחים בוולט.
איציק לוי, מי שעומד מאחורי נונה מוןפלטה, התחנך במטבחים של שפים מוערכים כמו רפי כהן ושרון כהן, ובמשך שנים עסק בייעוץ לעסקי אוכל, עד שיום אחד בחו"ל נתקל במקום שמגיש מופלטה והחליט לעשות את זה יותר טוב. את כל תקופת הקורונה הוא הקדיש לפיתוח המופלטה המופלאה שלו - שגם אחרי שעתיים בקופסת טייק אווי שומרת על הקריספיות. הבצק עשוי מתערובת של 7 קמחים שונים, מדופף ועובר המון קיפולים בתהליך שנמשך סך הכל 72 שעות. אם תשאלו אותנו – התוצאה מוצלחת ביותר, ומאפשרת לחגוג מימונה כל השנה.
הרצל 20, תל אביב יפו. כשר למהדרין