לא לעיתים תכופות יוצא לנו לספר לכם על מסעדת שף חדשה בדרום הארץ, ולכן אנחנו ממהרים ונרגשים לספר עכשיו על מסעדת "האותנטית החדשה" החדשה בבאר שבע. תושבי העיר בוודאי מכירים את השם, ולא במקרה: מסעדת האותנטית פעלה באזור בית המשפט בעיר במשך חמש שנים, כמסעדת תבשילים עממית. עכשיו עברה המסעדה למקום חדש וגם שינתה את הקונספט לחלוטין - אבל השם נשאר בעינו, בתוספת המילה"החדשה".
בגלגולה הנוכחי מדובר במסעדת שף כשרה שמונה קרוב ל-200 מקומות ישיבה, ואחראי עליה שף יקיר מסרטי. מסרטי עבד בעבר בתחום הארוחות הפרטיות בתל אביב ולאחר מכן בישל במסעדות באמסטרדם - ובשנים האחרונות החליט לשוב לעיר שממנה הגיע ולהקים דווקא בה את המסעדה שלו.
את המטבח של האותנטית החדשה מגדיר מסרטי כפיוז'ן שנוגע קצת בהכל - ממנות צרפתיות, דרך אוכל איטלקי ועד מנות עם השפעות מרוקאיות. תמצאו כאן למשל פאני פורי במילוי פטה כבד על קרמבל מתוק עם ריבת בצל (52 שקלים); פסטייה במילוי עוף ופירות יבשים עם ריבת שרי (48 שקלים); קרפצ'יו סלק עם לימון, בלסמי, שמן זית, שקדים קלויים וגבינת פטה טבעונית (48 שקלים); עראייס עם בשר טחון ותבלינים, טחינת הר ברכה וסלט עלים עם בצל וסומאק (62 שקלים); מח עגל ברוטב מרוקאי עם שום, פלפלים וכוסברה (62 שקלים); סיגר בקר וכבד על משאוויה פיקנטית עם צרמלה וטחינה (48 שקלים); וסלט אנדיב עם פרי מקורמל, פקאן סיני, אורוגולה וויניגרט הדרים (52 שקלים).
בין המנות העיקריות במסעדה: חזה אווז צלוי על הגריל עם מניפת תפוחי אדמה ובטטות עם צ'ימיצ'ורי (79 שקלים); לחמניות באן סיניות במילוי אסאדו בקר, איולי צ'יפוטלה ועלים ירוקים, מוגשות עם צ'יפס (64 שקלים); שקדי עגל ברוטב לימון על קרם שורשים וצ'יפס קסבייה (82 שקלים); תבשיל קדירה בבישול ארוך על רביולי של ארטישוק וקרם שורשים (89 שקלים); שווארמת דג ים בפיתה עם טחינה וסלט עגבניות פיקנטי (89 שקלים); פפרדלה עם בשר טחון ופלפלים (64 שקלים); רביולי במילוי פולנטה עם רוטב שרי שום, ארטישוק ולימון (62 שקלים); ולזניית עגבניות וחצילים עם גבינת מוצרלה טבעונית (72 שקלים).
בגזרת הקינוחים, שהיא פעמים רבות נקודת התורפה של מסעדות כשרות, תמצאו אפשרויות כמו קינוח יער שוקולד שמורכב מעוגת שוקולד חמה עם קרמבל, גנאש שוקולד וקרם מסקרפונה טבעוני עם מקרון פיסטוק; פבלובה שמוגשת עם קרמים של פירות יער ופירות יער טריים; וקינוח הדגל של המקום - סופגניות קטנות במילוי קרם חלבה חם, שמוגשות עם קרם חלבה קר ורוטב אוכמניות.
האותנטית פועלת בשעות הצהריים והערב כמסעדה, וב-22:00 האורות מתעמעמים ודי.ג'יי עולה לנגן. בימי חמישי המסעדה פתוחה עד השעות הקטנות של הלילה ובימי שישי בשעות הצהריים נערכות בה קבלות שבת בסגנונות שונים - יווני, ספרדי או מרוקאי - והתפריט משתנה בהתאם.
האותנטית החדשה. דרך חברון 48, מתחם דיזיין פלוס. 08-8695875. כשר