הימים שבהם הקוקטיילים נחשבו בישראל למשקאות מתוקים וצבעוניים להחריד חלפו מזמן, וגם אנחנו, כמו שאר העולם, למדנו שבדיוק כמו עם מנות מורכבות ועשירות - גם קוקטיילים יכולים להיות מעניינים ומלאים בטכניקות וטעמים שאנחנו לא מכירים. כמה למדנו? מספיק כדי שברמנים ישראלים יקטפו שלל פרסים בתחרויות בינלאומיות, ולא מעט ברי קוקטיילים ייפתחו וגם יצליחו ברחבי המדינה.
בימים אלה נכנס לתמונה בר הקוקטיילים החדש דאבל סטנדרט, שיציע - מעבר למשקאות צבעוניים ואוכל מעולה - חנות ייחודית לציוד להכנת קוקטיילים, כמו גם קוקטיילים מבוקבקים שמייצרים במקום ואפשר לרכוש הביתה. על הבר החדש אחראים יובל סופר ויותם שילה, זוג ברמנים מנוסים במיוחד - שילה הוא אחד הבעלים של בר הספייס האוס שברחוב דיזנגוף בתל אביב, וסופר הוא אחד מאנשי תעשיית הקוקטיילים המוכרים בישראל וזה שהיה אחראי עד עכשיו על הכשרות ובניית תפריטי קוקטיילים באינספור מקומות בארץ ובחו"ל.
אחרי שנים שגלגלו בראשם את הרעיון של מקום כמו הדאבל סטנדרט, החליטו סופר ושילה שהישראלים כבר מספיק בשלים לקונספט החדש. "יותם בא אליי עם הרעיון הזה כבר לפני כמה שנים, כשהוא עוד לא היה בשל כמו היום", נזכר סופר. "בזמנו זה לא הרגיש לי כמו הזמן הנכון, וגם לא כמו הקונספט הנכון. אבל לפני ארבעה חודשים חזרנו שוב לרעיון, וכשדברים מתחברים הם פשוט מתחברים. בזמנו הייתי משוכנע שקהל הבליינים עוד לא מוכן מוכן לזה. אנשים לא ממש התעניינו אז בקוקטיילים כמו היום".
צבעוני ומעניין? אתם כנראה מדברים על הפייסבוק שלנו
את השם דאבל סטנדרט בחרו השניים בגלל אופי הפעילות המשתנה בין היום ללילה. "במהלך היום אנחנו מתפקדים כחנות לכל דבר, ובשעות הלילה המקום הופך לבר. בשעות הבוקר אנחנו רוצים לפתוח את המקום לקהל הרחב וגם לשלל הברמנים בישראל. אנחנו נמכור כאן את הציוד הכי עדכני של עולם הברים, זה שעד היום היה צריך להזמין במיוחד מחו"ל. לצד הציוד נמכור גם קוקטיילים מבוקבקים, כמו הנגרוני שאנחנו מיישנים במקום או קוקטייל רוב רוי ג'וניור, שאנחנו מיישנים בחבית ומבוסס על מאלט צעיר של מבשלת מילק אנד האני הישראלית. אנחנו בהחלט מקום שמחפש לתמוך בבוטיק ישראלי", אומר סופר. "אנחנו ממש לא חנות אלכוהול, ולא נמכור כאן מותגים שכולם מכירים, אבל כן ניתן במה למי שצריך אותה".
בשעות הלילה מתכוונים השניים להציע בר קוקטיילים מוקפד בטעמים לא מתחנפים, שאינם משחקים על ז'אנר החמוץ-מתוק שכל כך פופולרי היום בישראל. "בשעות היום המטרה שלנו היא כן להנגיש את הקוקטיילים להמונים, וגם שאנשים יוכלו לקחת איתם הביתה ערכת הכנה כדי ליצור ולערבב משקאות בכוחות עצמם. בלילה, לעומת זאת, אנחנו לא מגישים דברים שמיועדים לקלוע לטעם של כולם, אלא פשוט דברים שאנחנו היינו רוצים לקבל וחסרים לנו", אומר שילה.
בדאבל סטנדרט יש 40 מקומות ישיבה ותפריט אוכל קטן ומוקפד, עם נגיעות של טכניקות מולקולריות, שבנתה השפית סבינה ולדמן. האוכל במקום מערבב בין מנות דגים רעננות לאוכל ברים מושחת יותר. תוכלו למצוא פה סשימי דג ים עם ג'ינג'ר מסוכר על סום טאם, שורש סלרי, ולביבת אורז דביק; ביצה סקוטית עם פודינג לחם ואווז מעושן; קולרבי שלם אפוי על מלח מעושן עם קרם פרש, זרעי עגבניות ופרמזן; באן קסיו - קרפ קוקוס וכורכום ממולא שרימפס וירקות ברוטב דגים; וקלמרי ממולא בייקון ופרמזן על ניוקי אה לה רומנה עם זרעי עגבניות וחלמון. מחירי המנות ינועו בין 28 ל-78 שקלים לצלחת.
עוד באוכל טוב:
בגזרת הקוקטיילים תוכלו לנסות קוקטייל על בסיס טקילה רפוסדו עם אננס, ליים, תה בניחוח אדמתי וביטר בעבודת יד; קוקטייל נועז יותר עם שום, שמיר וגמבה אדומה וצהובה על בסיס וודקה; וקוקטיילים מוגזים ופשוטים יחסית, כמו ג'ין&טוניק או רום וקולה, שיימזגו מברז ייחודי שיוצא מתוך מערכת הגזה שהתקינו במקום במטרה להגיש את המשקאות ברמה הגבוהה ביותר. מחירי הקוקטיילים ינועו בין 42 ל-52 שקלים למשקה.
מבחינת ברי קוקטיילים שכבר קיימים בישראל, הדאבל סטנדרט מכוונים יותר לכיוון של בר האימפריאל המוכר, אבל מנקודת מבט שמתמקדת בקוקטיילים קלאסיים. "אנחנו חושבים שהאימפריאל עשו עבודה מדהימה בשנים האחרונות. הם נתנו במה ראויה לקוקטיילים והפכו אותם לפופולריים", אומר סופר. "מהבחינה הזאת אנחנו חד משמעית רוצים להגיע למקום הזה, אבל אנחנו גם שונים מאוד מהרבה ברים אחרים בתל אביב כי אנחנו מגיעים ממקום של ידע בסיסי בקוקטיילים קלאסיים, שזה בעיניי הכי חשוב כשפותחים בר מהסוג הזה. אותנו פחות בעניין השואו, ובעיקר מתמקדים באיכות. זה כל הקונספט שלנו".
דאבל סטנדרט. דיזנגוף 247, פינת נורדאו, תל אביב. 03-5550966. ראשון-שבת 12:00-17:00 ו-18:00 עד 23:00 כחנות, 18:00 עד אחרון הלקוחות כבר. לא כשר.