הפופולריות הגואה של התרבות הטורקית בישראל בחודשים האחרונים (מישהו אמר שוב "הכלה מאיסטנבול"?) אינה פוסחת גם על תחום האוכל. אחרי השווארמה איסקנדר ובורקס המים הטורקי מבית דילקס, שכבשו את הישראלים, בימים אלה נפתח בישראל, וליתר דיוק באשקלון, מוסד טורקי חדש - והפעם זוהי מסעדה-מעדנייה בסגנון טורקי.
מאחורי המקום, שנקרא מעדניית אלגרה ולאון, עומדות שלוש אחיות למשפחת בוארון: מורן, שהיא גם השפית (השתתפה בעבר בריאליטי "משחקי השף"), סיגל ומיטל. האחיות מקדישות את המקום לזכר סבם וסבתם, שעלו ארצה מטורקיה ופתחו מעדנייה על שמם בבת ים. כנכדות היו הבנות מבקרות אצל הסבים ואוכלות ממעדני המקום ומבישוליה של אלגרה הסבתא, והיום הן מעבירות הלאה את הידע שצברו במקום משלהן.
מלבד מגוון רחב של גבינות מכל העולם, דגים מעושנים, יינות, שמנים וממרחים, את כולם אפשר לקנות הביתה או לאכול במקום, מגישה מורן בוארון תפריט מגוון ורחב למדי, שכולל פלטות עם מגוון דגים, גבינות וחמוצים תוצרת בית, סלטים, כריכים, מאפים ותבשילים משתנים, וכמובן קינוחים בסגנון טורקי.
בין היתר תמצאו כאן כריך חיים בלחמניית מחמצת, עם קונפי שום, ויניגרט עגבניות צלויות, בולגרית הבית, פסטו, עגבניות שרי צלויות וארטישוק; כריך ליאון מבגט מחמצת עם מטיאס, שמנת חמוצה, בצל סגול ופלפל חריף; כריך אלגרה עם בולגרית, מיונז, אבוקדו, פלפל קלוי, חסה וביצה רכה; בייגל סלמון עם מלפפון חמוץ וצלפים; מאפה סו בורק שהוא למעשה בורקס הבית, שמבוסס על שכבות של עלי פילו, קשקבל וגבינה בולגרית עם חצילים או תרד; וטוסט מלחם קסטן עם גבינת גרויר, צ'דר כתומה, פלפל צ'ומה, חמאת שום שמיר ובצד זיתים טורקיים ועגבניות מגורדות (כ-42 שקלים לכריך).
מדי יום מבשלת בוארון גם מנות מתחלפות כמו ממולאים של כרוב בסגנון אייל שני, שאצלו עבדה תקופה ארוכה, עם הרבה חמאה ומילוי של עשבי תיבול, שמיר, שום וכרוב; עלי גפן בסגנון טורקי לפי המתכון של סבתא אלגרה; מאפה סנטוריני - מאפה פילו יווני במילוי פטה עיזים, מטוגן בשמן עמוק ומלא בדבש ופלפל שחור; ובורקיטס טורקיים שמכינה האמא. לקינוח מציעים כאן מלבי, בסבוסה בסגנון טריפוליטאי וסוטלאץ' טורקי.
אלגרה ולאון. הנמל 9, מתחם המרינה, אשקלון. 077-4024010. ראשון-שבת, 09:00-21:00