ערבי פיצה ללא תחתית בפיאנו פיאנו, יקנעם ונתניה
מסעדות פיאנו פיאנו ביקנעם ובנתניה החליטו להשיק ערב פיצות ללא תחתית, מהשבוע ובכל יום ראשון מהשעה 19:00, במחיר של 69 שקלים לסועד (לצד התפריט הרגיל). המלצריות של המסעדה יסתובבו לאורך כל הערב עם מגשי פיצות, בכל פעם עם פיצה אחרת, ויחלקו למשתתפים. בנוסף, אפשר יהיה להזמין יין הבית ללא תחתית ב-35 שקלים או בירה מהחבית ללא תחתית ב-38 שקלים. כדי ליהנות מההטבה יצטרכו כל יושבי השולחן להשתתף במבצע. הערבים מתקיימים בסניפי פיאנו פיאנו ביקנעם ונתניה בלבד.
מסעדת דיינינגס חוגגת 3 שנים
מסעדת דיינינגס חוגגת בימים אלו שלוש שנים לפתיחתה עם תפריט מיוחד שיוגש בסוף השבוע הקרוב (8-9.12). בתפריט: כוס סאקה של ג'וזן וויט ג'ונמאי דאיגינג'ו, אויסטרים ג'ילארדו עם ג'לי אצות וקוויאר שחור, סשימי מוריאווסה לבחירת השף, בויאבז שרימפס קריסטל, לוקוס, סקאלופס וצדפות וונגולי, פילה בקר "טובאן שחור" עם פטריות עונתיות, כמהין של סתיו, סויה וסאקה, סושי וסושי רול לבחירת השף ועוגת פיסטוק ושמן זית עם תותים וגלידת שיסו. המחיר - 375 שקלים לסועד.
דיינינגס. נחמני 23-25, תל אביב. 03-5435444
תפריט חורף במסעדת מוסקט, ראש פינה
בימים אלה משיקה מסעדת מוסקט במלון מצפה הימים תפריט חורף חדש, הכולל מנות כמו רביולי סלק טרי במילוי גבינת עיזים מהחווה וצנוברים קלויים, עגבניות סחוטות, יוגורט אורגני, פיסטוק חלבי ושמן עשבים (45 שקלים); סלט עלים ברולה סנט מור עם חסות פריכות מהחווה, עולש, שקדים קלויים, קונפי אגסים וגבינה מותכת בניחוח ינסון (42 שקלים); קדירת טלה בגידול מקומי עם מג'דרת ריזוטו, תבשיל מנגולד חמצמץ, ירקות מהגינה וציר טלה (98 שקלים); וצלעות טלה של "אבו היימן" עם עלי מנגולד אורגני מהחווה במילוי פריקי, משמשים ועשבים, קרם שורשים וציר טלה (145 שקלים).
מוסקט. מלון מצפה הימים, ראש פינה. 04-6994523
המבורגר ספיישל לחנוכה ב"המבורגר של שגב", ירושלים
ההמבורגריה החדשה של ניסים שגב, הקצב הירושלמי הותיק, מציגה לכבוד חג החנוכה מנה מיוחדת של המבורגר בתוספת כבד אווז וריבת בצל בתוך סופגניה במקום לחמניית ההמבורגר המסורתית.
ההמבורגר של שגב. יד חרוצים 4, ירושלים. 02-5017170
קולקציית סופגניות מיוחדת ב-The Showroom Bakehouse, תל אביב
בית המאפה הצבעוני שנפתח לפני כחצי שנה בכיכר רבין בתל אביב משיק לכבוד החג קולקציה של סופגניות שנעות סביב מוטיב הלונה פארק בסגנון פטיסרי עדכני. את הקולקציה יצרה עבור השואורום הקונדיטורית מיכל צייגר. בין הסופגניות: קרונאט Cotton Candy - במילוי מסקרפונה תות עם גלייז וניל וצמר גפן מתוק; סופגניית Ice Cream - במילוי קרם גלידה וניל, סוכריות צבעוניות וכדור ופל בלגי; וסופגניית Smores - במילוי מוס שוקולד מרשמלו עם ברולה מרשמלו. מחירי הסופגניות ינועו בין 12 ל-16 שקלים. אנשי השואורום גם פתחו פופ-אפ בשרונה מרקט, שיגיש את אותה הקולקציה עד 20.12, שבעה ימים בשבוע, בין 09:00 ל-22:00.
The Showroom Bakehouse. מלכי ישראל 11, תל אביב. 03-9335592
תפריט חורף חדש במסעדת מיט קיטשן, תל אביב
מסעדת מיט קיטשן הכשרה מתחדשת בתפריט שהופך אותה ממסעדת גריל האוס למסעדה עם בישול עילי. בין המנות החדשות: טרטר פילה בקר עם קרם שום שחור, שקדים קלויים, קוויאר בלסמי, ויניגרט צלפים, מח עצם וטוסטונים (72 שקלים); זוקיני ירוק ממולא בשר טלה בבישול ארוך עם קרם כרובית, קובה, רוטב ציר בקר ורימונים וטוויל דואה מיצרית (69 שקלים); טורטליני בטטה קרם שורשים, קונפי ארטישוק ירושלמי, רליש כבד אווז, קרמבל טחינה וציר בקר (59 שקלים); וצלעות טלה עם תפוחי אדמה מדורה, בצל ממולא טלה בבישול ארוך, ויניגרט שיפקה, ציר טלה ופיסטוקים (195 שקלים).
מיט קיטשן, יגאל אלון 65, תל אביב. 03-6310684
תפריט טעימות קאייסקי לכבוד יומולדת קיסר יפן ביאקימונו רוטשילד, תל אביב
יאקימונו רוטשילד משיקה תפריט טעימות חדש כמחווה לטנו טאנג'ובי - חגיגות יום ההולדת של קיסר יפן, הקיסר אקאיטו, החל ב-23.12. בין המנות בתפריט הטעימות החדש: סלט היזיקי - סלט אצות חמות מוקפצות בווק עם רצועות אינארי וקנפיו יפני; מבחר דים סאם - גיוזה עוף, תרד מאודה, בקר מטוגן; מאגורו פפר - נתחי טונה צרובה ומפולפלת; קורומה אבי - ג'מבו שרימפס ברוטב וואסבי קרים; קורודאי נו קרשי מיסו - מנת דוראד רויאל ברוטב חרדל מיסו; אבי איקה סלרי בטה - מנת קלמרי ושרימפס ברוטב חמאה וסלרי. מחירו של תפריט קאייסאקי: 185 שקלים לאדם. התפריט מוגש לזוג סועדים ומעלה.
סניף חדש לרשת B-FRESH בגרנד קניון, חיפה
רשת משקאות הבריאות והטפיוקה בי-פרש פותחת סניף חדש בגרנד קניון חיפה, המצטרף ל-13 הסניפים הקיימים של הרשת. הסניף בחיפה יציע, בנוסף למשקאות המפורסמים, את קולקציית חטיפי הבריאות הטבעוניים של הרשת, שחלקם מבוססים על סופר פודס.
מנה טבעונית חדשה בדוסה בר, תל אביב
בקרוב יגיע תפריט חדש לגמרי למסעדה ההודית דוסה בר, אבל בינתיים התפריט של המקום הקטן מתחדש במנה טבעונית אחת חדשה, טאלי מהארג'ה: מצלחת מלכותית ועליה 8 תבשילים עם אורז ואוטפאמים (מין לחם הודי דק). המחיר: 58 שקלים.
דוסה בר. בן יהודה 188, תל אביב. 03-6591961
סניף חדש ל-110 בורגר בתל אביב
רשת 110 בורגר מבית אגאדיר פותחת את הסניף הרביעי שלה ברחוב אבן גבירול בתל אביב, באירוע השקה שיכלול פסטיבל מוזיקה וקעקועים עם המבורגרים חינם ובירות ב-10 שקלים, היום, ה-7.12, החל מהשעה 18:00, כולל הופעה של הראפרים פלד ומיכאל סוויסה.
110 בורגר. אבן גבירול 22, תל אביב
מעדנייה חדשה בחוות צוק-המעדנייה, תל אביב
השותפים תומר צוק ושף אסף שנער השיקו בחוות צוק-המעדנייה מעדנייה חדשה וגדולה יותר, עם היצע מוצרים גדול יותר. במעדנייה החדשה מוצעים מעתה אוכל מוכן לרכישה הביתה, הכולל תבשילים כמו קציצות ברוטב עגבניות, קציצות דגים, דגים חריפים לשבת ותוספות; סלטים; גבינות רכות וקשות, מישראל ותוצרת חוץ; דגים כבושים, דגים ופירות ים; נקניקים; ממרחים וריבות; לחמים וקרקרים; תבלינים; גלידות; עוגות ועוגיות; מבחר יינות ייחודיים, בירות וכהילים.
בקצבייה ימכרו בשר בקר, בשר טלה מהחווה, עוף אורגני חופש של משק מלמד, המבורגרים וקבבים ונקניקיות טחונים במקום ועוד. בקרוב יהיה אפשר לבצע גם הזמנות הביתה. שעות הפעילות: ראשון עד שישי, 8:00-20:00.
חוות צוק-המעדנייה. פרלוק 5, תל אביב. 077-5155905
סופגניות גלידה בגלידריית ג'ף, תל אביב
לכבוד חנוכה תגיש גלידריית ג'ף האיטלקית סופגניות טריות במילוי גלידה איטלקית במבחר טעמים, בתוספת מבחר תוספות ורטבים. בין הטעמים: פררו רושה (אגוזי לוז ושוקולד), פיסטוק סיציליאני, קרמשניט, ג'וני (אגוזים וקרמל), מסקרפונה ומגוון עשיר של סורבטים. מבחר הגלידות כולל גם כ-12 טעמים טבעוניים. המחיר למנה - 19 שקלים.
גלידה ג'ף. יפת 18, תל אביב יפו, 03-9233513
יום העצמאות התאילנדי בסוהו, ראשון לציון
מסעדת סוהו בראשון לציון מציינת את יום העצמאות התאילנדי ב-10 בדצמבר, בערב עם מנות ספיישל על טהרת המטבח התאילנדי. בין המנות: צ'יקן קפאו - חזה עוף עם אורז לבן וביצת עין; וקאווסן קוקטייל - סטולי דבש, בולס אלדרברי, סאקה, סירופ אננס, סירופ וואסבי, נקטר מנגו, מיץ לימון צ'ילי חריף ואבקת צ'ילי.
סוהו. משה בקר 15, אזור התעשייה הישן, ראשון לציון. 03-9658395
פסטיבל לביבות לחנוכה בסנדר, תל אביב
כבכל שנה, גם השנה תחגוג מסעדת סנדר את פסטיבל הלטקעס המסורתי ותציע חמישה סוגים של הלביבה הייקית המפורסמת: לטקעס תפוח אדמה ובצל, לטקעס בטטה, לטקעס תפוח אדמה וגזר, לטקעס קישואים ולטקעס קישואים ותפוח אדמה. הלביבות יוגשו לאורך כל ימי החג. מחיר לצלחת (3 יחידות) - 20 שקלים.
סנדר. לוינסקי 54, תל אביב.
בראנץ' שישי חדש באדלינה, קיבוץ כברי
מסעדת אדלינה בקיבוץ כברי שבגליל המערבי חונכת תפריט בראנץ' חדש שיוגש מדי שישי ב-11:00-15:00. הבראנץ' החדש נפתח עם מנות טאפאס לבחירה, ממשיך לבחירה של עיקריות - ממנות בוקר קלאסיות המבוססות על ביצים ועד למנות צהריים מורכבות עם נתחי בשר - ונחתם עם קנקן תה מצמחי הגינה של המסעדה וקינוח אישי לבחירה. מחיר הארוחה: 70 שקלים לסועד.
אדלינה. קיבוץ כברי. 04-9523707
פסטיבל האוכל הערבי בחיפה
פסטיבל א-שאם, פסטיבל האוכל הערבי, ייערך בחיפה בימים רביעי-שישי, 13-15 בדצמבר. יותר מ-70 שפים ואנשי קולינריה יתארחו במסעדות ברחבי העיר עם מנות מיוחדות, כולל לא מעט מנות של חומוס שף מיוחדות, כולן במחיר אחיד של 35 שקלים. מה למשל? בוניה ביסטרו יכין השף עלאא מוסא (אלמרסא) קובה סמק מד שיוגש עם סלט עשבי תיבול רענן וטחינה לימונית; בליבירה יכין השף אליאס מטר (לוקנדה, זינה) פרגיות ממולאות באורז עם נתח אווז מעל ורוטב פירות יבשים ואגוזים; במעיין הבירה יכין השף עלי ח'טיב (מגדלנה) קשק - מנה חורפית האופיינית לצפון הלבנט שמורכבת מיוגורט מותסס עם בורגול ומיובש לכדורים; ובבאק טו בלאק יכין שף דוחול ספדי (דיאנה) קבב דוחול על מצע ח'וביזה לצד רוטב פלפלים חריף. חוץ מהמנות המיוחדות כולל הפסטיבל גם סיורים, ארוחות מיוחדות ואירועים נוספים.
שוק פליאו נוסף במתחם חוצות המפרץ outlet, חיפה
ביום שישי 15.12 בשעות 9:00-15:00 יתקיים שוק פליאו נוסף במתחם חוצות המפרץ אאוטלט, עם למעלה מ-40 דוכני בשר, אלכוהול, גבינות, פירות וירקות.
חנוכה בשוק אלנבי רוטשילד, תל אביב
במתחם שוק אלנבי רוטשילד תתקיים במהלך החנוכה הדלקת חנוכייה חגיגית מדי ערב בשעה 19:00, ובדוכנים ייערכו מבצעים מיוחדים לכבוד החג: בבבל וואפל ימכרו חצי מנה ב-15 שקלים; בסושי אסאדה תקבלו בקנייה מעל 60 שקלים בירה או שתי יחידות ניגירי מתנה; בבאני צ'או אוכל רחוב דרום-אפריקני תוכלו לרכוש ב-49 שקלים מנת בקר או עוף, צ'יפס ושתייה; וב-YATAI המזללה היפנית תקבלו תוספת בטטה טמפורה מתנה בהזמנת ראמן בורגר או באן.
שוק אלנבי רוטשילד. רוטשילד 36, תל אביב יפו
חגיגות חנוכה בשוק צפון, תל אביב
לאורך ימי חנוכה יציעו בשוק צפון פעילויות בחינם או בעלות סמלית לכל המשפחה, וב-18-20 בחודש ייערכו סדנאות יצירה לחג. מלבד הפעילויות יחגגו בשוק גם במספר הופעות שיתקיימו ב-12:00 בצהריים.
קולקציית משקאות חורף חמים חדשה ב-rebar
רשת ריבר משיקה תפריט חדש של משקאות חמים: hot matcha - מאצ'ה, מרציפן טבעי, גרנולת הבית, שיבולת שועל, חלב שקדים; hot chai - צ'אי, ג'ינג'ר, קשיו, דבש, שיבולת שועל וחלב שקדים; hot cocoa - פולי קקאו אורגניים, שוקולד נוטלה, גרנולת הבית, שיבולת שועל וחלב שקדים; ו-hot malabi - תמר, קוקוס קלוי, מי ורדים, שיבולת שועל וחלב שקדים. המחיר: 20 שקלים למשקה.
תפריט חורף חדש במסעדת אל באבור, אום אל פאחם ויקנעם עילית
שתי מסעדות אל באבור מתחדשות בתפריט חורף חדש הכולל, בין השאר, מרק פריקי – מרק חיטה מעושנת (30 שקלים); מרק מג'רוש – מרק עדשים חומות עם שומר (25 שקלים); מרק מלוחייה – עלי מלוחייה מבושלים בציר כבש (30 שקלים); במיה צעירה עם עגבניות בלאדי (35 שקלים); וקובה לבנייה – קובה מטוגנים ממולאים בבשר וצנוברים טבולים בלבן חם (45 שקלים).
בראנץ' חנוכה בסילו, חולון
במהלך ימי החנוכה, מ-14 ועד 20 בדצמבר בין השעות 9.00-12.00, תגיש מסעדת סילו את בראנץ' הבוקר שלה, המוגש בדרך כלל רק בימי שישי. הבראנץ' כולל למעלה מ-40 פריטים, וביניהם סלטים, גבינות תוצרת בית, גבינות קשות, טפנדים, פסטות, פוקצ'ות, פיצות, מוזלי בטעמים, מאפים, עוגיות ועוגות תוצרת בית, וכן מנת ביצים לבחירה. מחיר כולל שתייה: 85 שקלים לסועד. 39 שקלים לילד עד גיל 8.
סילו. מתחם "לה פארק" חולון, 03-5733315
מסעדת BAR B QUE מרחיבה את שעות הפעילות לערב, הרצליה
המסעדת הגריל האוסטרלית בר-בי-קיו הכשרה בהרצליה פיתוח מרחיבה את שעות הפעילות ועכשיו תפעל גם בשעות הצהריים וגם בשעות הערב. בין המנות בתפריט המסעדה: סנדוויץ' כתף בקר - כתף בבישול ארוך, לחמניית המבורגר, ממרח חציל קלוי, חסה, עגבנייה, ובצל סגול (55 שקלים); מגשי בשר, המוגשים לצד סלט פנצנלה ותוספת לבחירה (80 שקלים); בונדיי - אסאדו בעישון ארוך, קרעי אונטריב וכנפיים ברוטב ברביקיו ביתי מהמעשנה (85 שקלים); ואדלייד - כתף בקר בסו-ויד, קרעי אונטריב בקר וכנפיים ברוטב ברביקיו ביתי מהמעשנה (75 שקלים).
BAR B QUE. המנופים 9, הרצליה פיתוח. 09-7445097