אסיף, המרכז לתרבות אוכל בישראל, מתמקד בימים אלה בלא מעט יוזמות מבורכות כמו הקמת "מסעדות שטח" לחיילי מילואים בכל הארץ' סדנאות בישול למפונים uסיורים קולינריים לבני ובנות זוג של מי שמשרתים בחזית הלחימה. בין לבין, הושק באסיף עוד פרויקט: פסיפס - אתר ייעודי שמאגד המלצות על מסעדות, בתי אוכל, יקבים, דוכנים, מחלבות, מאפיות - והכל לפי חלוקה לאזורים (השרון ועמק חפר, ירושלים והסביבה, צפון, דרום ותל אביב).
מי שאצרה וריכזה את הפסיפס ביחד עם אנשי התוכן של אסיף היא מרב סריג, שרתמה לפרויקט נשות ואנשי אוכל מובילים: מיכל וקסמן, ארז קומרובסקי, עדינה זוסמן, הדיי עפאים, הילה אלפרט, רותי רוסו, יובל זיו, שירה צידון, מוזנא בשארה, נורית פורן, רוית דנינו ואורן אסיף. כל אחת ואחד התבקשו להמליץ על 3 מקומות מסביבת המגורים הקרובה ועוד 3 מקומות אהובים ברחבי הארץ. התוצאה היא סוג של מפה קולינרית עם מנעד מגוון שכולל שפים, בשלנים, אופים, יצרנים, חקלאים, מתסיסים, ייננים ומה לא - כשלכל אחת מהבחירות מצורף נימוק והסבר מדוע היא מקדמת את תרבות האוכל בישראל ומדוע היא ברשימה.
כאמור, מגוון ההמלצות רחב מאוד וכולל בין היתר מסעדות או בתי אוכל שאפשר להגיד כ"מוסדות" מוכרים ומוערכים ומשתחלים כמעט לכל רשימת המלצות (ובצדק) ורוב הפודיז הרציניים כבר ביקרו בהם, אבל לצדם גם פנינות חבויות יותר שהקהל הרחב לא בהכרח מכיר.
הרשימה כוללת למשל את משק חביביאן (שאגב, מקיים הערב 4.4 אירוע שוק לילה ששווה נסיעה); שני מקומות נפלאים בשוק הכרמל: סעדת באלינג'רה התל אביבית שמביאה את המטבח האתיופי על שלל המנות המעניינות שבו; ומסעדונת בוטרגה של פריאל שבו; שווארמה אבו אדם בקלנסווה שמכינים שווארמה נדירה שמתבשלת שעות ארוכות בתוך בור פחמים באדמה; מאפיית סאנפלוור היפהפייה בבת גלים; מאפיית אלמשהדאוי הנצרתית; מסעדת רשטא בעין ראפא; יקב צרעה ואפילו חדר האוכל של קיבוץ יד מרדכי.
פסיפס, שהושק בחודש שעבר, רק בהתחלה שלו וצפוי להתרחב עם עוד המלצות, אבל הוא שומר על רלוונטיות ומתעדכן כשכרגע חלק מהמקומות שמופיעים באתר בכלל סגורים לקהל בגלל המלחמה. מעבר לכך שהוא עונה על השאלה הנצחית "איפה נאכל" כשמתכננים טיול, הוא גם יכול לשמש כמפה לתיירים (הכל מתורגם גם לאנגלית), אבל גלילה בו בעיקר מעוררת תיאבון וחשק אדיר לקום, לטייל ולאכול במקומות שבאמת כל אחד מהם שווה עצירה.