אחרי תקופה די שקטה, אנחנו שמחים לבשר על פרויקט קולינרי מסקרן וחדש שנפתח לאחרונה במתחם שרונה מרקט, ומוקדש לאוכל האיטלקי. המקום, שנקרא קפה נאפולי, החל לפעול לפני מספר שבועות בחלל בו עד חודש אוגוסט אשתקד פעלה השלוחה של המסעדנייה הצרפתית- פושון, ולוקחים בו חלק כמה שמות מבטיחים במיוחד.
החלל המרשים של פושון לשעבר עמד ריק חודשים ארוכים עד האכלוס המחודש, זאת אחרי הייפ רציני מאוד בעת הפתיחה וכישלון די נחרץ בגרסה הלבנטינית, כך שכניסה מחודשת לאותו חלל למוד אכזבות היא בהחלט הצהרת אומץ.
מאחורי קפה נאפולי החדש עומדים ערן הרשקוביץ ואופיר עשור, שמגיעים מרקע של בתי קפה וחיי לילה. למיזם הם חיברו את אחד השפים האיטלקיים הוותיקים והמוערכים בארץ, מנה שטרום, שייעץ בבניית התפריט והקונספט של המקום, ואת הפיצאיולו ג'וזפה ג'ורדנו (הלא הוא דה פפה) שיהיה אחראי על הפיצות.
בקפה נאפולי משלבים בין הרצון להיות מסעדה משפחתית איטלקית שמגישה את כל הקלאסיקות הנדרשות, לרצון להוות אלטרנטיבה לבתי הקפה במתחם, כך שאפשר יהיה להגיע לכאן משעות הבוקר לארוחת בוקר בסגנון איטלקי או פשוט לקפה ועוגה בכל שעה של היום.
העיצוב של קפה נאפולי מקבל השראה באופן די ברור מהעיר נאפולי אליה נסעו שטרום וזוג הבעלים לצורך מחקר לפני פתיחת המקום. בפאתי המסעדה מסתתר לו טאבון רחב ידיים, ואם זה לא מספיק אז יש גם תצלום ענקי של נאפולי להדגשת האווירה.
התפריט של המסעדה נותן דגש לאוכל האיטלקי, עם אפשרויות שיוצאות מעט מגבולות המסורת של ארץ המגף על מנת לפנות לכמה שיותר אנשים: "רצינו להביא לפה את המנות של נאפולי ובסופו של דבר הגענו לתפריט מאוזן של בית קפה מצד אחד עם ארוחות בוקר וכריכים כל היום אבל גם מנות קלאסיות נפוליטניות", מספר שטרום, "כמו הפיצה הנפוליטנית שכמובן שאנחנו עושים אותה ממש לפי החוקים, או מנות כמו פסטה נפוליטנה".
אז מה ניתן למצוא בתפריט? לפתיחה יש כאן קטנות קלאסיות כמו אנטיפסטי ירקות קלויים בטאבון (38 שקלים), קרפצ'יו בקר עם אורוגולה ושמן זית ובלסמי מצומצם (44 שקלים) ופולנטה עם פטריות ואספרגוס (43 שקלים). בין הסלטים: קיסר נאפולי עם רוטב קיסר, לבבות חסה, שרי, מוצרלה מטוגנת וקרוטוני פוקצ'ה (54 שקלים) או סלט אמיליה רומנה עם בצל, עגבניות, עלי בייבי, זיתי קלמטה, ארטישוק וקוביות פולנטה (52 שקלים).
באגף הפסטות מסתמנת כלהיט מנת רביולי סלק ומסקרפונה ברוטב שמנת, לימון ושקדים (65 שקלים). לצידה יש מנות כמו ניוקי עם סלמון ואספרגוס (78 שקלים), ראגו אדום של תבשיל בשר ועגבניות עם פסטה פפרדלה (68 שקלים) ופסטה נפוליטנית ברוטב עגבניות עם בזיליקום וריקוטה (52 שקלים).
מהטאבון מוציא דה פפה את הפיצות הדקיקות והנהדרות שלו. בין היתר תמצאו בקפה נאפולי פיצה פונגי עם מוצרלה, רוטב עגבניות, שמפיניון צלויות, פרמזן ושמן כמהין, פיצה רומאית עם ארטישוק, פטריות וזיתים; פיצה ג'נובה - פיצה לבנה עם מוצרלה, פסטו, חצילים, וצנוברים (59 שקלים לפיצה).
כאמור, ארוחות הבוקר בקפה נאפולי מוגשות לכל אורך היום (ולמעשה כך גם כל התפריט כולו, כך שגם אם תחשקו בפסטה בשעות הבוקר המוקדמות, זה יכול להתרחש כאן). בין היתר ניתן למצוא פה אפשרויות כמו בוקר קמפניה - ביצי עין וסלט קצוץ על פוקאצ'ה מהטאבון, או גרסאות קצת יותר ישראליות כמו פריטטה עם פטריות, שמנת ופרמזן (39-65 שקלים לארוחה שבה מוגשת גם שתייה חמה וקרה, סלט קצוץ, סלט ירוק, לחם פוקצ'ה, ריקוטה פלפלים, חציל שרוף ופטה ופסטו). בתפריט יש גם שייקים כדוגמת שייק רוסו עם תות, אננס ופירות יער על בסיס ריקוטה; או שייק ביאנקו על בסיס חלב שקדים, תמר, בננה וגרנולה (28 שקלים).
גם הקינוחים שומרים על נאמנות איטלקית עם אפשרויות כמו פאי פיסטוק פירות יער ברוטב וניל; קסטה מסקרפונה עם גלידה וקצפת; עוגת גבינה סיציליאנית; מאפה בננה ונוטלה; וטירמיסו (29-42 שקלים) ומאפה סופלייטלה במילוי של ריקוטה והדרים (14 שקלים לזוג מאפים קטנים).
הכוונה בקפה נאפולי היא להציע מקום לכל היום, וככזה, הוא מאפשר מחירים סבירים יחסית (ארוחת ילדים כמו פסטה למשל, תימכר כאן ב-25 שקלים בלבד). כחלק מהניסיון לפנות למה שיותר קהל במנות עצמן לא מערבבים בין בשר לחלב (אבל זה בהחלט לא אומר שאם תבקשו פרמזן על הקרפצ'יו שלכם או על פסטת ראגו הבשר לא תקבלו אותה).
קפה נאפולי. שרונה מרקט, קלמן מגן 5, תל אביב. 03-6714653. ראשון- שבת 8:30-22:00. לא כשר