בית לחם וגבאי מאחדים כוחות לכבוד החורף

העונה הקרה כבר כאן, והטמפרטורות הנמוכות מקבלות מענה הולם בצורת שיתוף פעולה ייחודי בין שני מוסדות תל אביביים: בית התבשילים והמרקים גבאי וארטיזנל הלחם הוותיק בית לחם. במסגרת שילוב הכוחות הזה הם משיקים (כרגע במסגרת פופ אפ לתקופה מוגבלת) ליין מרקים צרפתיים בתוך כיכר לחם.

בתפריט מרק בצל צרפתי על בסיס יין לבן, עם בצל מקורמל וגבינת גאודה נמסה; וגם מרק פטריות, עם שילוב קטיפתי של פטריות גינה, ציר פטריות ובצל מטוגן. שניהם מוגשים בתוך כיכר לחם מחמצת שיפון. 45 שקלים למרק.

גבאי, בוגרשוב 25, תל אביב | בית לחם, ויצמן פינת ארלוזורוב, תל אביב | קונדיטוריית האופים הקטנים, עמק הברכה 25, תל אביב

קפה בוקה משיק תפריט ערב (צילום: שי נייבורג, יחסי ציבור)
קפה בוקה משיק תפריט ערב | צילום: שי נייבורג, יחסי ציבור

קפה בוקה משיק תפריט ערב חדש

בית הקפה ברחוב אחד העם משיק לראשונה תפריט ערב תחת השם BUCKE AFTER DARK ובו מנות חדשות ממטבחו של אסף שטרן, השף הראשי של הקבוצה, וגם אוסף יין ואלכוהול איכותי. המהלך הזה נובע מדרישת הקהל, קבועי וקבועות בית הקפה השכונתי, שרצו לפקוד את המקום גם בערב, באווירה של דרינק בכפכפים.

על הביצוע: השף ליעד אשכנזי (בנדיקט, ליטל ברגר שופ, לחם ושו״ת), שיכין מנות כמו בטטות צלויות על צזיקי; גראטן כרוב וטחינה עם שקדים קלויים; סלט קיסר; רוטלו תרד וגבינות ברוטב עגבניות; נקניקיית סלצ'יצ'ה בלחמנייה עם כרוב כבוש ותפוח אדמה גרמולטה. חייבי המתוק יוכלו להמשיך עם עוגת גבינה קלאסית עם קולי פירות יער, או עם קינוח הדגל של בוקה: פרנץ' טוסט עם שברי עוגיות ובננה טבולים ברוטב נוטלה, מייפל וטחינה גולמית. התפריט מוגש מהשעה 17:00, ושומר על תמחור ידידותי של 22-78 שקלים למנה. כאמור, גם תפריט האלכוהול התרחב, והוא כולל כעת אוסף יינות פופולריים מישראל, צרפת, גרמניה ואיטליה, קוקטיילים קלאסיים וטרנדיים ומבחר מותגי אלכוהול משובחים ואהובים.

קפה בוקה, אחד העם 91, תל אביב (אין הזמנת מקומות)

 

קפה לנדוור (צילום: דרור קאליש, יחסי ציבור)
קפה לנדוור | צילום: דרור קאליש, יחסי ציבור

יומולדת 60 למפעל הקפה לנדוור

מפעל הקפה המיתולוגי בחולון חוגג 60, ופותח את המפעל לסיורים וסדנאות קפה שבמהלכן תכירו את כל הסודות ואת ההיסטוריה של המקום ושל המשקה. הסדנאות יחשפו את חובבי הקפה לכל המגמות החמות בשוק - קפה חד זני, חליטה קרה ועוד - לצד היכרות מעמיקה עם אופני ההכנה של קפה ישראלי, הבלנדים הנפוצים, המקור של פולי הקפה, והכי חשוב: ילמדו איך להכין קפה איכותי ומפנק גם בבית! הסדנאות, שיועברו על ידי מדריך קפה של לנדוור, יכללו גם סיור במפעל, טעימות קפה ונשנושים. 180 שקלים למשתתף (פלוס מתנה).

הסדנאות יתקיימו ביום חמישי 26.12 בשעות 12:00-15:00 וביום שלישי 21.1 בשעות 16:00-18:30.

מפעל לנדוור, היובל 6, חולון | לפרטים ולהרשמה: 1-700-500-676

פאט ויני. סניף אחד כשר (צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור)
פאט ויני. סניף אחד כשר | צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור

פאט ויני עוברים למתכונת כשרה (בסניף אחד)

בשורה משמשחת לשומרי הכשרות: Fat Vinny, רשת המסעדות האיטלקיות המונה שבעה סניפים (נכון להיום), משיקה בסניף חדרה תפריט חדש ועוברת (בסניף זה בלבד) למתכונת כשרה. התפריט החדש מציע מגוון רחב של מנות איטלקיות אותנטיות, כמו ארנצ'יני במילוי שלוש סוגי גבינות (52 שקלים), קרפצ'יו דג לבן (59), קפרזה קלאסית עם מוצרלה פרסקה (44), פיצת פלרמו עם חציל שרוף וזיתי קלמטה (69) וסלמון קרמה עם לינגוויני ירוק (91). בין הספיישלים של המקום ניוקי פטריות וערמונים (84) ופילה סלמון צלוי (114). המסעדה מציעה גם תפריט ילדים, בו תמצאו פיצה מרגריטה ופסטות במגוון רטבים (52).

ראשון-חמישי  11:30-23:00 | שישי 11:00-14:00 | שבת 21:30-23:00

Fat Vinny, פרופ' דן שכטמן 10 (מול חוף הווילג'), חדרה

פופ אפ של פיצה וטשולנט (צילום: ניקי טרוק, יחסי ציבור)
פופ אפ של פיצה וטשולנט | צילום: ניקי טרוק, יחסי ציבור

הפנינג שישי בשיכון ל' משלב פיצה וטשולנט

אם אתם גרים או עוברים באזור שיכון ל' בצהרי שישי דעו לכם שהמרכז המסחרי (כולל הפארק המשתרע מאחוריו) הוא ה-מקום להיות בו, עם הפנינג שמח שכולל מוזיקה כיפית, אוכל טוב במחיר שפוי וגם בירה ויין. השף רועי גורן, שעומד מאחורי שני עסקים באותו מרכז מסחרי – הראשון הוא פיצה שלחמך והשני הוא מעדניית עוף צלוחס – הוא מי שאחראי לאוכל באירוע, ולכן רק מתבקש שהתפריט ישלב פיצות וטשולנט.

בגזרת הפיצות תוכלו לבחור בין מרגריטה קלאסית (15 ש"ח לסלייס) לבין הפיצות המיוחדות של המקום: קרצ'ופי עם רוטב עגבניות, מוצרלה, בצל סגול, פלפל קלוי, פלחי ארטישוק ועלי אורגנו; מקסיקנית חריפה אש עם רוטב עגבניות, מוצרלה, בצל סגול, צ'ילי טרי, תירס, בצל ירוק וצ'יפוטלה; מלנזנה עם רוטב עגבניות, קוביות חציל, בזיליקום, בייבי מוצרלה ובולגרית מגורדת; פונגי טרטופו עם רוטב ביאנקה, מוצרלה, פטריות, אורגנו ושמן כמהין; ועוד (18 שקלים לסלייס). מצד הטשולנט תוכלו ללכת על מנה קלאסית ב-30 ש"ח, או עם תוספת קישקע ב-38 ש"ח.

ימי שישי, 11:00-14:00.

שלחמך ועוף צלוחס, בראלי, 18, תל אביב. 03-6999000

פריז-טקסס משתפים פעולה עם TABASCO (צילום: סבינה אלייב, יחסי ציבור)
פריז-טקסס משתפים פעולה עם TABASCO | צילום: סבינה אלייב, יחסי ציבור

פריז-טקסס משתפים פעולה עם TABASCO

מותג רוטב הפלפלים החריף ורשת ההמבורגרים פריז טקסס משיקים ביחד שתי מנות חדשות שייכנסו באופן קבוע לתפריט בשילוב טעמי טבסקו ייחודיים.

אוהבי החריף אש, הכירו את הסופר הוט אלבמה - ביפבורגר קצבים 220 גרם, חמאת טבסקו, פלאנק סטייק, גבינת פרובלונה, אבוקדו, אורוגלה, בצל וחלפינו, רוטב סנטה פה ורוטב אלבמה המשלב רוטב טבסקו קלאסי ורוטב טבסקו סקורפיון. אוהבי החריף אבל טיפה פחות הכירו את המאק & צ'יז - פסטה ברוטב בשמל של גבינות צ'דר, קומטה ופרמזן, פירורי לחם קראנצ'יים, עירית, טבסקו חלפניו, טבסקו שום, טבסקו קלאסי וטבסקו סרירצ'ה סוויט אנד ספייסי.

ניתן להזמין את המנות החדשות בכל סניפי הרשת, באיסוף או במשלוח.

פרטים באתר