את שילוב המילים חמארה תימנית מודרנית לא שמענו מעולם, עד היום. באופן כללי האוכל התימני בארץ נתקע מאחור משום מה ורוב המסעדות התימניות נראות כאילו נתקעו בשנות השמונים. בגלל זה שמחנו כל כך לראות שמישהו הרים את הכפפה והחליט שגם למטבח התימני הנהדר מגיעה גרסה צעירה, עם אלכוהול, אוכל טוב, עיצוב מושקע ואווירה עדכנית.
בואו לקרוא מה עוד טעים בפייסבוק שלנו
על מסעדת סאלוף ובניו החדשה אחראי גל צוברי, בנו של יעקב צוברי הבעלים של מאפיית הסאלוף התימנית הוותיקה משוק התקווה. במקום החדש חבר צוברי הבן לאורי לוין, מבעלי הדלידה - בר מסעדה שנמצא גם הוא בשוק לוינסקי והטפאלה - חמארה אורבנית הממוקמת ברחוב המלך ג'ורג' בתל אביב. את סאלוף ובניו הקימו יחד הבעלים על חורבות מעדניית סלמוניקו שנסגרה זה מכבר והותירה את המקום נטוש תקופה ארוכה.
עוד באוכל טוב:
המקום נמצא כרגע בהרצה ובתפריט שלו עוד יחולו שינויים, אבל כבר כיום ניתן למצוא כאן מגוון מנות תימניות מסורתיות שאת רובן עושים במקום כמו לחוח משגע (21 שקלים ללחוח חביתה), ג'חנון (21 שקלים), מלאווח מגולגל תימני עם רסק, טחינה, ביצה וחריף (21 שקלים), מרק תימני עם סאלוף (35 שקלים), מרק חרירה עם לחם שחור, חילבה וחריף (25 שקלים) וחומוס קומפלט עם גרגירים וביצה (23 שקלים).
את החילבה המיוחדת של המסעדה עושים כאן עם מגוון תבלינים שמשדרגים את צבעה לאדום והופכים את טעמה לפיקנטי יותר. חלק מהמאפים אגב, מגיעים לכאן ממאפיית הסאלוף בשוק התקווה ובהמשך יתווספו לתפריט גם מנות כמו קובנה בעבודת יד ומנות צהריים כמו קוסקוס וירקות, ומרקים נוספים.
"מטבח תימני זה מה שאני יודע לעשות הכי טוב. על זה גדלתי ולכן המשכתי עם מה שלמדתי מאבא שלי", אומר לנו צוברי. "אני גם חושב שזה מה שכולם אוהבים. בצק תימני, ועוד קצת בצק תימני", הוא צוחק.
סאלוף ובניו. נחלת בנימין 80, תל אביב. ראשון-חמישי 11:00-אחרון הלקוחות, שישי 10:00-18:00. כשר ללא תעודה.